Бързи здравословни въпроси и отговори – 13

 • 57 344
 • 739
 •   1
Отговори
 • Мнения: 6 067
Добре дошли!

Заповядайте в тринадесетата поред тема, в която споделяме личен опит, полезни непрофесионални съвети и практики от здравословно естество. doctor

Моля, имайте предвид, че обсъжданите в темата идеи и предложения следва да служат само за насока към подходящ специалист, който да назначи адекватно на заболяването или здравословния проблем лечение. Съветите в темата не бива да бъдат приемани като диагноза и не трябва в никакъв случай да са повод за самолечение!

Линкове към старите теми: #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9, #10, #11 и #12.

Вместо запис, можете да отговорите на въпроса: "Имате ли понастоящем някакви здравословни оплаквания от неизяснено естество, за които се чудите към какъв тип специалист да се обърнете?", или просто да копирате въпроса си от миналата тема, ако е бил публикуван непосредствено преди отварянето на новата тема, и по тази причина е останал без отговор от останалите потребители.

Моля, нека спазваме благия тон и съблюдаваме добронамереността в изказа си. Благодаря! bouquet

# 1
 • Мнения: 48 411
Щом не яде, може да й лепне устата от обезводняване. Може би вътрешни болести да я види? Иначе и аз съм за кр.захар

# 2
 • София
 • Мнения: 23 336
Благодаря за новата тема!
MissChanandlerBong, благодаря за отговора.  bouquet

# 3
 • София
 • Мнения: 12 130
Миналата седмица ме болеше гърлото. От днес започва и хрема, дано не започне и кашлица, защото при мен тя винаги продължава поне 2 месеца.
А в събота летя за Малта и ще си подсмърчам там. Sad

# 4
 • Мнения: 1 893
Здравейте и благодаря за темата!
На 7 март паднах и спуках китката на дясната си ръка. С гипс съм за 20 дни - така прецени ортопедът. Гипсът трябва да се свали на 28-ми март. В момента съм в болнични до 30 -ти март.
Ако някой е бил с подобен проблем, моля нека сподели дали бих могла да ходя на работа веднага след сваляне на гипса. Как  сте се чувствали вие след свалянето на гипса и налагало ли се е да носите допълнителни  ластични или др. вид накитник?

# 5
 • Мнения: X
Като ти изтече този болничен, съвсем спокойно можеш да минеш на комисия за удължаването му. Трябва само да провериш къде има ортопедична комисия. Ако е било по-сложно счупването може и на рехабилитация да те изпратят за раздвижване. По спомен за това се взимаше направление от ЛЛ.

# 6
 • Мнения: 1 893
Благодаря.
Аз не желая да ползвам повече болнични. Искам да се върна на работа. Проблемът е, че не зная как ще се чувствам  веднага след сваляне на гипса - дали ще мога да върша поне елементарни неща с тази ръка.
Затова питам има ли някой, който е преминал през такъв проблем и как се е чувствал.

# 7
 • София
 • Мнения: 12 130
много зависи какво е счупването и каква е работата.

# 8
 • Мнения: 4 880
Гърне без похлупак , благодаря за темата.
 В момента нямам сериозни здравословни оплаквания,като изключим две неща, които ме притесняват. Trollface Едното е дискомфорт и дразнене в очите от известно време. Не нося очила , но май доста време прекарвам пред компютъра или чета разни неща в телефона и ги претоварвам. Някакви капки да ми препоръчате .  Другия месец синът ми е на профилактичен преглед при офталмолог и няма да е лошо да се прегледам и аз.
 Другото , което ме тревожи са прекалено тъмните сенки под очите. Четох , че може да се дължат на проблеми с бъбреците . Преди години правех редовно бъбречни кризи, но от поне 6 години всичко е наред .
  Отложих ехография на млечни жлези за май месец и понеже явно не мога да не мисля за някой евентуален здравословен проблем  Grinning си запазих час за зъболекар. Май  съм отключила някаква лека форма на хипохондрия. Ill

Lirena, синът ми беше с фрактура на ръката  (кост на предмишницата) август месец. Не си спомням точно колко дни беше с гипс, но след свалянето му започна да си действа с ръката без проблеми.

# 9
 • Мнения: 375
Благодаря.
Аз не желая да ползвам повече болнични. Искам да се върна на работа. Проблемът е, че не зная как ще се чувствам  веднага след сваляне на гипса - дали ще мога да върша поне елементарни неща с тази ръка.
Затова питам има ли някой, който е преминал през такъв проблем и как се е чувствал.
След сваляне на гипса, заради пукната кост на китката, усещах слабост в ръката за ден два. Но всички елементарни неща си ги вършех. Не можех да нося тежко и известно време вечер имаше болка.
Аз, обаче, носих гипса 40 дни.

# 10
 • Мнения: 1 893
Благодаря.
На мен ми се струва, че 20 дни с гипс са малко. Дано да нямам проблеми.

# 11
 • Мнения: 9 196
Благодаря.
На мен ми се струва, че 20 дни с гипс са малко. Дано да нямам проблеми.

Ако е само пукната, както казваш са повече от достатъчно. Малкия си пукна ръката, свалиха му гипса след 12 дни и си беше добре, от пукнатината нямаше и следа, но все пак е дете, може по-бързо да зарастват. Та 20 дни ще са ти достатъчни, не го мисли. Може само малко да ти е обездвижена и да се чувстваш непохватна първия ден два.

# 12
 • Мнения: 5 969
   Майка ми я боли крака от 2 седмици. Вече умира от болки. Ходи на невролог и пие лекарства. Лекарствата не облекчават болката й.  Не минава болката й. Диагнозата й е: Увреждания на междупрешленните дискове в поясния и другите отдели на гръбначния стълб.

   Благодаря предварително за помощта!

# 13
 • Мнения: X
Правена ли е снимка, скенер или диагнозата е преценка на лекаря?

# 14
 • Мнения: 1 893
Salsisha, благодаря!
Само спукана, не е счупена.

Общи условия

Активация на акаунт