Рим - 19 тема

• 92 457
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
  • Торонто
Здравейте, имам следните въпроси, на някои от които видях отговорите из темите, но за всеки случай:

1. Отиваме в 9 сутринта в Базиликата Свети Петър, разглеждаме я (за купола не сме решили още) и след това отиваме в музеите с пердварително закупен билет за 11ч. примерно.
Удачен ли е този вариант, и на коя спирка е най-добре да слезем в този случай, идвайки от рай она на Ди Треви?
2. Колизеум - при закупени отделни общ билет и билет за тур, можем първия ден да влезем в Палатин с общия билет, а втория да отидем на тура?
Знам, че при закупуване на двете неща в един общ билет, трябва да се започне с тура.
3. Достатъчни ли са 3 часа престой на Фиумичино да излезем от самолета, да минем митница (презокеански полет), да си вземем багажа и да хванем друг самолет за София?
Двата полета са на различни билети, затова и трябва да си вземем целия багаж и наново да го чекираме за следвашия полет.
(това още докато го пишех и започна да ми изглежда невъзможно Simple Smile)
Имаме опция и за 4 часа престой.

Благодаря на отговорилите!

# 526
На 01.07 колизеума и форума би трябвало да са със свободен вход тъй като е първата неделя от месеца. Дали ще е пълно с народ ако отидем рано сутринта и колко време ще ни отнеме разглеждането. Дали ще е достатъчно от 8 до 12 часа

# 527
Аз съм ходила 2 пъти без билет в сряда около 9:30 във ВМ. Първият път чаках 20,30 мин, втория нямаше и 5.

Това смятам и ние да направим утре Wink Възможно най-рано от полета, през хотела за багажа и там

# 528
  • София
Момичета, този билет ли купувате за Колизеум - open ticket?

Придвижвам въпроса напред и се присъединявам към питането. Аз ще  избера билет с предварителна резервация,т.е. full ticket+reservation fee, нали така. По време на процедурата на купуване на онлайн билетите ли ме питат за желаната дата и час или...?
Доколкото схванах от сайта  в подземията може да се влиза само с билет за тур с водач, нали? Самостоятелно с аудиогид, например, не пускат...

Последна редакция: вт, 19 юни 2018, 18:50 от босоногата херцогиня

# 529
Момичета, този билет ли купувате за Колизеум - open ticket?

Придвижвам въпроса напред и се присъединявам към питането. Аз ще  избера билет с предварителна резервация,т.е. full ticket+reservation fee, нали така. По време на процедурата на купуване на онлайн билетите ли ме питат за желаната дата и час или...?
Да, този.
Няма дата и час, важи до края на годината.

Sofi,
1. Удачен е вариантът, винаги съветвам да се прави така. Качете се на купола, няма да съжалявате. Даже първо на купола и после слизате в Базиликата направо. В 9 ч. няма голяма опашка, на народа му се спи сутрин. Ако сте с метро Ottaviano, от Треви може и пеш.
2. Да можете, единият ден Палатин и Форума, другият ден тура с Колизеума. Маже да видите обектите по един път, въпреки че билетът важи за два дни.
3. По-добре си оставете 4 часа.

Последна редакция: вт, 19 юни 2018, 18:51 от Lady Vengeance

# 530
  • Бургас
1. Отиваме в 9 сутринта в Базиликата Свети Петър, разглеждаме я (за купола не сме решили още) и след това отиваме в музеите с пердварително закупен билет за 11ч. примерно.
Понякога се чака много  на опашката пред площада и Базиликата, има и пропусквателен режим. Ние лично чакахме повече от час. Не съм сигурна дали ще ви стигне времето, предвид това, че после има отделна опашка за купола и път до музеите и дълги опашки и там. Не бъдете с потници /къси панталонки/ или в краен случай носете си шалове за покриване на раменете /краката/ , защото няма да ви пуснат в Базиликата разголени /ще ви върнат да си купувате шал/.

# 531
С оpen ticket бяхме, но сега виждам, че от 1 юни са в сила промени и с тази билет в Колизеум може да се влезе само следобед, след 2:00 часа. Не че е голяма драма, но е важно да се знае. Предполагам, че ще се включат момичета със съвсем актуална информация от последните дни.
https://www.coopculture.it/en/colosseo-e-shop.cfm

# 532
Да, има много промени. Има възможност за купуване на билети с час http://ecm.coopculture.it/index.php?option=com_snapp&view=ev … 3F069&lang=en. Явно с  тези отворените наистина ще се влиза след 14 часа. А тези, които си купуват турове как ще става, не ми е много ясно. Дано някой се включи наистина, след тези промени. Има и някъкав супер билет, а къщите на Август и Ливия вече са отворени.

Последна редакция: вт, 19 юни 2018, 19:36 от Lady Vengeance

# 533
На летище Фиумичино, има ли от къде да се купят сувенири, зехтин, магнити за подаръци? Благодаря!

# 534
Да, има.

# 535
С оpen ticket бяхме, но сега виждам, че от 1 юни са в сила промени и с тази билет в Колизеум може да се влезе само следобед, след 2:00 часа. Не че е голяма драма, но е важно да се знае. Предполагам, че ще се включат момичета със съвсем актуална информация от последните дни.
https://www.coopculture.it/en/colosseo-e-shop.cfm

Аз запазих билети за Колизеума преди около седмица и на мен също ми даваше само следобедно посещение. Simple Smile

# 536
Утре заминаваме. Няма да купувам билети. Всичко на момента, че нашите приятели големи мрънкала. Утре ще бързаме към Ватикана, дано да няма много народ за музеите по време на аудиенцията, а за Колизеума ще потърся входа на Палатини. Благодаря ви момичета, чета ви от 3 години, за мен ще е сбъдната мечта да бъда в Рим 😘

# 537
Да питам, къде в Рим искат лична карта? Може ли да обикалям с ксерокс копие?

# 538
  • Вестерос
Весело изкарване! Успех и всичко да мине супер!

# 539
Да питам, къде в Рим искат лична карта? Може ли да обикалям с ксерокс копие?

Никъде не искат лична карта.

Общи условия

Активация на акаунт