Рим - 19 тема

• 91 960
  • 741
  •   1
Отговори
# 720
Sitbus:
Фиумичино - Виа Марсала е точно 6€ (еднопос.) и 11€ (двупос.)
Чампино - Виа Марсала - 5€ (еднопос.) и 9€ (двупос.)

# 721
  • София
Здравейте и моля за помощ, тъй като така на първо четене не ми стана много ясно Confused
Ще летим на 28.09 до Рим с Раян, като след полета ще хванем влак до Наполи, но като гледам на тази дата ще има стачка Cry Правилно ли разбирам, че няма да успеем да се придвижим Thinking

# 722
Здравейте и моля за помощ, тъй като така на първо четене не ми стана много ясно Confused
Ще летим на 28.09 до Рим с Раян, като след полета ще хванем влак до Наполи, но като гледам на тази дата ще има стачка Cry Правилно ли разбирам, че няма да успеем да се придвижим Thinking

Стачката е за публичния транспорт в Неапол, мисля че не важи за влаковете от Рим до Неапол, най-много градски транспорт де не можете да ползвате в града през деня.

# 723
kici, ако влаковете случайно стачкуват, може да се придвижите с автобус. Вижте www.flixbus.bg
Цената варира от 18 до 30 лв на човек.

# 724
  • София
Стачката е за публичния транспорт в Неапол, мисля че не важи за влаковете от Рим до Неапол, най-много градски транспорт де не можете да ползвате в града през деня.

Благодаря, важното е до там да стигнем, пък в града все някак ще се оправим Blush

Благодаря и за инфото за автобусите, ще ги имам предвид Hug

# 725
С автобус ще излезе дори по- евтино. Simple Smile
В ebay продават кодове за отстъпка (обикновено 4 бр. за по 3€ отстъпка, а цената е около 1-2€), та съвсем може да смъкнете цената. Ако сте двама или трима, купувате билетите един по един.

# 726
  • София
С автобус ще излезе дори по- евтино. Simple Smile
В ebay продават кодове за отстъпка (обикновено 4 бр. за по 3€ отстъпка, а цената е около 1-2€), та съвсем може да смъкнете цената. Ако сте двама или трима, купувате билетите един по един.

Много полезно, направо ще ползвам тях, цената ще е по-ниска. Ще потърся и кодове за отстъпка.
Много благодаря, сега остава с тези стачки да се моля да не отменят и полетите и всичко ще е наред Kissing Heart

# 727
Здравейте, ние ще посетим Рим за първи път през септември. Темата е изключително полезна, за което благодаря. Имам няколко въпроса, обаче:
- заслужават ли си двата тура в Колизеума - подземията и Белведере? Доколкото се ориентирам, Белведере означава горните нива, така ли е? За дете на  9 г. туровете, както и входа са безплатни, нали? А плаща ли се 2 евро резервационна такста за детето? Като че ли няма възможност да купя двата тура за септември, на 01 септември ли ще се отвори такава възможност?
- за Ватикана - детето ползва намален билет от 8 евро, нали? Мислим да посетим музеите в сряда сутрин, надявам се повечето хора да са на площада. След като разгледаме музеите, следобяд можем да посетим и плащада, където входа е безплатен, нали? Видях, че пушенето е забранено - в музеите е повече е ясно, но има ли места за пушене?
- как стои въпроса с пушенето като цяло? В заведение с маси отвън пуши ли се? На улицата?
- видях, че за 10 септември е обявена стачка на авиодиспечерите, като че ли. Означава ли това, че полетът ни ще бъде отменен?

Предварително благодаря!

# 728
  • Вестерос
На улицата се пуши, на маси навън също. Във Ватиканските музеи има една площадка малка след първите музеи преди повечето други. Там може да се излезе да се похапне и пуши. Както и във вътрешната градина на музеите.

За площада няма вход, то си е площад, за базиликата пак няма вход.

Забравих да споделя нещо относно сувенирите. Вече почти навсякъде около Ватикана са по 1 евро, нед съм ходила на онези сергии между Оттавиано и площад Св.Петър, не знам дали стоят и дали са с по-ниска цена. Но 2016 там бяха по 1 евро нещата.

Още нещо, този път слязох на Чипро спирката (така ли се чете?). Наистина е много по-близко от Оттавиано за музеите. Като се излезе от метрото се поема на дясно и зад болницата има едни стълби, които те извеждат на 50м от входа.

# 729
  • Хасково
Някъде четох, че във Ватикана не пускат с голи рамене и колена. Все пак не става ли с поли или панталони до колената /но все пак открити колена/ или задължително трябва да са дълги. Следващата седмица ще бъдем там, а се очакват големи горещини, не ми се надяват дълги панталони.

# 730
Някъде четох, че във Ватикана не пускат с голи рамене и колена. Все пак не става ли с поли или панталони до колената /но все пак открити колена/ или задължително трябва да са дълги. Следващата седмица ще бъдем там, а се очакват големи горещини, не ми се надяват дълги панталони.

Да, със скрити колене е ок. Раменете също трябва да скрити, поне така беше и следяха много стриктно, аз лично имам горчив спомен точбо от Ватикана. Най-дибре си носете един тънък голям шал и когато трябва, го намятате. Няма смисъл в жегите с дълги панталони и ръкави. И ние сме там от събота, като гледам температурите, ми се плаче 😜

# 731
Зс деца билета в Колизеуна е безплатен,но от касата си взимаш безплатния бикет и плсщаш 2 евро такса. За Ватиканските музеи децата ползват намаление,да. Бяхме два поредни дни в тях,но не обърнах внимание къде може да се пуши.Иначе в Рим навън хората си димят Simple Smile. Както бях писала,внимавайте за кражби. На Термини най-вече.С голи крака от коленете надолу може. За деколтетата можр да ди носите шал. Има чудесна климатизация в музеите

# 732
  • Хасково

Да, със скрити колене е ок. Раменете също трябва да скрити, поне така беше и следяха много стриктно, аз лично имам горчив спомен точбо от Ватикана. Най-дибре си носете един тънък голям шал и когато трябва, го намятате. Няма смисъл в жегите с дълги панталони и ръкави. И ние сме там от събота, като гледам температурите, ми се плаче 😜
Да и ние сме от събота. За неделя /когато входа е безплатен/ съм планирала Колизеума, Римски Форум, Двореца Сант Анджело и ако остане време Галерия Боргезе.
Баните на Каракала също са с безплатен вход тогава, заслужават ли си?

# 733
Аз купих билети за понеделник сутринта за Колизеума, не искам да чакаме на опашки. И това ми е единственото планирано нещо в програмата.

# 734
  • Вестерос
До коляното ако е е ок. Въпреки че в другите базилики никой не гледаше за мъжките къси панталонки, които масово бяха над коляното. Видях и доста жени с много къси панталонки, но за потник всички си спазваха да не са с открити рамена. Пред няколко базилики видях, че дават безплатно едни много тънки и дълги наметала тип жилетка. За базилика Св.Петър не знам дали ги има. Примерно в Милано ги продаваха.

Общи условия

Активация на акаунт