Рим - 19 тема

• 92 370
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
След автобуса не можете ли да вземете метро? Билета важи 100 минути, но ако се налага да ползвате метро, то влизането в него е само веднъж с 1 билет. За автобусите май може и повече, но не съм сигурна.  Ние сутринта се върнахме към аерогарата с първото метро в 5.30 и после пак 720.
А шума в хотела наистина е кофти, но и в други държави съм била в такива тънкостенни хотели. Simple SmileДецата ни бяха в съседната стая и понеже постоянно се дърлят и карат ни скъсаха нервите. Всичко чувахме ...Simple Smile

Не, до хотела няма близко метро, само автобуси.

# 76
Здравейте отново
влязох да купя онлайн билети за Ватикана, но като стигна до календара за избор на дата ми показва датите до 7 април в розово и не мога да ги чекна, къде греша, не е затворено нали?

# 77
Здравейте отново
влязох да купя онлайн билети за Ватикана, но като стигна до календара за избор на дата ми показва датите до 7 април в розово и не мога да ги чекна, къде греша, не е затворено нали?
Почиват на 2 април, вероятно са изчерпани билетите онлайн,поради Великденските празници.

# 78
 а ако отидем на място дали има шанс да влезем, ще намеря някакъв контакт да попитам , много ми се искаше да го посетим....

# 79
а ако отидем на място дали има шанс да влезем, ще намеря някакъв контакт да попитам , много ми се искаше да го посетим....
Да, ако чакате на опашката ще влезете.
Все пак проверявай в сайта, може да пуснат свободни места.

# 80
Не знам доколко може да се разчита на други сайтове за продажба на билети, освен официалния на Ватиканските музеи. Но в първите два такива сайта, които гугъл ми предложи, билети имаше за въпросните дни. Е, на малко по-висока цена са от официалния.

# 81
Може ли линк? Може на черно да продават Grinning

# 82
  • София
Майка ми изпадна в същата ситуация преди две седмици и запази през друг сайт, защото не беше разбрала, че свършват билетите, а беше само за 2 дни.  Заплати повече, но е доволна, не са чакали и успя да разгледа музеите.
Ползва ето тези:
https://www.rome-museum.com

Виждам, че за вашите дати са останали обаче само за 8:30, но превид, че са празници е добър вариант, за да можете да видите нещо.

П.п. Може и да има по-изгоден вариант или да има билети и намясто, нямам представа как стоят нещата по празниците, споделям само нейния опит.

# 83
Това 29.50€ ли е цената за човек. Че нещо не мога да се ориентирам?
Благодаря!

# 84
  • София
Да, 29,50 евро е цената за възрастен при тях.

# 85
Изтривам, за да не подведа някой, че това е първи вариант.

Последна редакция: сб, 31 мар 2018, 10:23 от Блу

# 86
Някой посещавал ли е президентския дворец да сподели впечатления?

# 87
Билетите за Колизеума достатъчно ли е да принтирам мейлът , който ми дойде с Pagamento ricevuto или да търся в сайта с баркод ?

# 88
Мисля вече да купувам билетите за Ватикана, макар че имам още време. Чудя се какъв час да запазя между 10 и 11 ми е колебанието.
Колко време ще ми отнеме от Колизеума до Ватикана с метро? И кой ден е по-подходящ - петък или събота, или няма значение Grinning
Неделята ще е безплатна, но не ми се рискува с блъсканицата тогава.

# 89
Билетите за Колизеума достатъчно ли е да принтирам мейлът , който ми дойде с Pagamento ricevuto или да търся в сайта с баркод ?
Зависи какви билети си купила, ако са редовни трябва да имаш за разпечатване с баркод, ако има с намаление или за турове е само резервационен код, разпечатва се мейла и отиваш на касите да си вземеш билета или последната възможност да не си чекнала, че искаш да го разпечаташ и да трябва да го вземеш от каса.

Мисля вече да купувам билетите за Ватикана, макар че имам още време. Чудя се какъв час да запазя между 10 и 11 ми е колебанието.
Колко време ще ми отнеме от Колизеума до Ватикана с метро? И кой ден е по-подходящ - петък или събота, или няма значение Grinning
Неделята ще е безплатна, но не ми се рискува с блъсканицата тогава.

10 ч. в петък, колкото по-рано, толкова по-малко хора ще има. С метрото, най-много 15-20 мин. да е пътят, после има пак малко за вървене, обаче около 9-9,30 метрото е доста натоварено, поне час по-рано тръгнете.  Спирка Cipro e по-близо до музеите.

Някой, ако иска и  може да се възползва и да опита хавайска храна. Открива се първият хавайски бар в Италия, на 3 април, на  via della Madonna dei Monti 38, страхотна уличка между другото, площадчето със същото име и църквата също.
http://www.theromanpost.com/2018/03/arriva-roma-primo-hawaiian-bar-ditalia/

Общи условия

Активация на акаунт