Рим - 19 тема

• 92 477
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте,предстои ни пътуване да група от 8 човека до Рим през юли.4 възрастни и 4 деца...Имам няколко питания,ще се радвам на информацията,която можете да споделите
1.ще кацнем на Чампидо,кой е най-евтиния и удачен транспорт до гара Термини?
2.Някой може ли да ме насочи към интересни за децата дестинации,освен зоологическата градина?
3.Цената 8а възрастни и деца на музеите на Ватикана еднаква ли е и трябва ли предварително да си вземем билети?
4.Плажовете в Остия хубави ли са и как най-лесно да стигнем до там?
Благодаря ви предварително!☺

# 466
Машинките за билети във Ватиканските музеи издават билети срещу ваучера от онлайн резервацията. С тях се пропуска минаването през гише и служител. Но ако в резервацията има човек с намаление, трябва да се мине през гише, за да провери служител на какво основание е намалението и документ, доказващ това право. Ние бяхме с дете и билетите ни ги издадоха от гише, като не се наложи да доказваме възраст, тъй като детето ни видно е малко. Но за по-големи тийнове ще искат някакво ИД.

Ние не водихме детето в Зоологическата градина. Сигурно щеше да ѝ хареса, но не е като да не е ходила в ЗГ и предпочетох да гледаме неща, които, освен в Рим, няма къде другаде да се видят

# 467
Благодаря!Придвижването от летището как стана?С метро или с шатъл.. .ходили сме преди 6 години,но тогава кацнахме на фиумичино и опцията беше само с шатъл

# 468
Ние ползвахме шатъл от хотела на отиване, а на връщане - автобусния шатъл от Термини до Чампино. Има по-евтин вариант между Чампино - Термини и обратно с обикновен автобус и метро, но не сме го ползвали и не мога да го опиша детайлно. Честно казано, изобщо не се старая да помня подобни неща, макар че винаги си правя маршрут по гугъл мапс или сити мапър.

# 469
Много благодаря!

# 470
Здравейте,предстои ни пътуване да група от 8 човека до Рим през юли.4 възрастни и 4 деца...Имам няколко питания,ще се радвам на информацията,която можете да споделите
1.ще кацнем на Чампидо,кой е най-евтиния и удачен транспорт до гара Термини?
2.Някой може ли да ме насочи към интересни за децата дестинации,освен зоологическата градина?
3.Цената 8а възрастни и деца на музеите на Ватикана еднаква ли е и трябва ли предварително да си вземем билети?
4.Плажовете в Остия хубави ли са и как най-лесно да стигнем до там?
Благодаря ви предварително!☺

Музей за деца:
https://www.mdbr.it/en/
Не се влиза по всяко време, а в определени часове и посещението е час и 45 мин. Освен на италиански, навсякъде има надписи и на английски език. Всичко е направено за игра. Има едно водно пространство, по което децата много се захласват и като че ли там играят най-дълго, пожарна кола, в която се качват...доста неща са, различни от Музейко. Италианските деца учат баркодовете, с които да разпознават италианските стоки.  На сайта са дадени часовете, в които можете да влезете. Мисля, че само в понеделник не работеше. Отвън има кафе, така че ако решите само един възрастен може да влезе с децата. До три години цената на билета е 5 евро, от 3 нагоре и за децата, и за възрастни - 8 евро.

# 471
mamanaEmma какви са тези машинки за билети в музеите?
Автомат за билети.Един служител ни го показа.Сканира кода от листа и ти пуска съответния брой билети.Бяхме двама възрастни и проблем нямаше.Всичко стана за няма и 5 мин.от влизането,взимането на билетите и започване на разглеждането.Не го очаквах!Ако бях уцелила и прекият изход от музеите щеше да е прекалено Stuck Out Tongue Winking Eye

# 472
Благодаря!Придвижването от летището как стана?С метро или с шатъл.. .ходили сме преди 6 години,но тогава кацнахме на фиумичино и опцията беше само с шатъл

За да не чакате, аз резервирах транспорт директно на уиз еър от саита им.. от Фиумончино до Термини, отиване и връщане за двама души е 23,50 евро.... което е много по-евтино от другия транспорт.

# 473
  • София
Здравейте! Прочетох от първата страница за придвижване до центъра на Рим от Чампино с автобус Atral до метро спирка Anagnina -- колко време отнема да се стигне до тази метро спирка? И после от нея до центъра на Рим?
Ние така пътувахме. Автобусът се хваща на паркинга пред летището, мисля, че на сектор 4. Гледайте на него да пише Малпенса - Метро станция Anagnina. Няма номер или нещо такова. Купихме си билет от шофьора. Билетите за гр. транспорт и картите не важат.  Пътува около 15мин. Последната му спирка е на метростанцията. Спира пред нея. После предполагам за около 20-30 мин е до центъра, зависи до къде. Ние пътувахме до Сан Джовани около 20мин. На връщане за ранния полет на Райън си викнахме такси. 28 евро. Толкова е фиксираната цена, толкова показа и апарата. Бяхме 5 човека с 5 куфара. Закара ни за 20мин.

# 474
Здравейте! Прочетох от първата страница за придвижване до центъра на Рим от Чампино с автобус Atral до метро спирка Anagnina -- колко време отнема да се стигне до тази метро спирка? И после от нея до центъра на Рим?
Ние така пътувахме. Автобусът се хваща на паркинга пред летището, мисля, че на сектор 4. Гледайте на него да пише Малпенса - Метро станция Anagnina. Няма номер или нещо такова. Купихме си билет от шофьора. Билетите за гр. транспорт и картите не важат.  Пътува около 15мин. Последната му спирка е на метростанцията. Спира пред нея. После предполагам за около 20-30 мин е до центъра, зависи до къде. Ние пътувахме до Сан Джовани около 20мин. На връщане за ранния полет на Райън си викнахме такси. 28 евро. Толкова е фиксираната цена, толкова показа и апарата. Бяхме 5 човека с 5 куфара. Закара ни за 20мин.
Благодаря много! Simple Smile

# 475
Вече има автобус 520, който отива до метро линия А, но не Ананина, а до Чинечита, за 1.50 евро, цената на билета за гр. транспорт, после с него се прехвърляте на метрото.
Малпенса няма в Рим.

Блу, mamanaEmma, благодаря за отговорите, тези машинки изобщо не съм ги виждала, аз си ходя направо на касите, за другия път ще знам.

# 476
Вече има автобус 520, който отива до метро линия А, но не Ананина, а до Чинечита, за 1.50 евро, цената на билета за гр. транспорт, после с него се прехвърляте на метрото.
Малпенса няма в Рим.

Тоест горната информация вече не е актуална ли?

# 477
  • Milano
Малпенса няма в Рим.

Тоест горната информация вече не е актуална ли?

Актуална е, но са различни неща.

Едното е се изпълнява от Атрал, което е на община Латина и затова билетите за градският транспорт в Рим не важат. Струва 1,20 евро и отива до Ананина, оттам си купувате билет на Атак - градски транспорт в Рим за 1,50 евро. Тоест трансфера ви струва 2.70 до центъра на Рим.

Линии 720 и 520 са на Атак - градски транспорт в Рим и с тях билета е 1,50 евро, който може да се ползва после в метрото. Ходят съответно до Лаурентина (Метро B) и Чинечитта (Метро А).

Консултирайте се винаги със сайтовете на летищата за начините на придвижване.

http://www.adr.it/pax-cia-autobus

пп. Малпенса е в Милано.

# 478
 Хотелът ни ще е на via Nazionale.
Момичета, а магазин за хранителни стоки - в близост да ме ориентирате. Все пак вода да си купи човек Simple Smile

# 479
Вода навсякъде може да си намерите. Има магазинчета, които държат араби предимно и работят до късно и събота, и неделя...

Общи условия

Активация на акаунт