Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

MyKi Care – за спокойни дни и нощи!

 • 48 827
 • 209
 •   1
Отговори
# 195
 • Мнения: 30
Здравейте, купих си Myki Care Thermometer, но имам проблем - не мога да свържа донгъла към приложението на телефона. Изписва ми, че процедурата е замразена. Телефон за поддръжка и въпроси имате ли?

Здравейте
Изпратете номер за връзка с Вас на support@myki.care и веднага ще се свържем с Вас за да помогнем.

MyKi Care

# 196
 • София
 • Мнения: 1 566
Включвам се с допълнителни отзиви за Myki Care, защото в последните 4 дни истински осъзнах ползата от него.
Синът ми започна да кашля в събота, а в понеделник рязко вдигна температура и тя остана висока цели три дни и оттогава до днес Myki Care е под мишницата му, като го сваляме само за къпане. Трябва да отбележа, че не само термометъра, но и темата ми беше изключително полезна, защото изпробвах много от предложените тук методи и благодарение на тях успявахме да смъкнем упоритите 39.5+ градуса до малко по-приемливите 37.5-38. Лекарствата нямаха почти никакъв ефект и сваляха само по 0.5, но благодарение на "бабините" трикове тук, имахме успех дори и когато термометърът показа 40 градуса.
За щастие днес вече температурата се нормализира и синът ми се чувства по-добре.

Това, което осъзнах, ползвайки термометъра в ситуация на реална болест, е че е доста стряскащо да следиш графата постоянно. Когато мериш с обикновен термометър 3-4 пъти на ден, лесно може да пропуснеш някои повишения на температурата, а и не осъзнаваш колко продължително е била висока тя и как бавно спада - неща, които могат да стреснат всяка майка.
От друга страна, ужасно много ни помогна това, че има аларма за висока температура, която беше безценна в нощта след вдигнатите 40 градуса (потвърдени и от живачния термометър), защото нямаше да мигнем от притеснение, ако нямахме спокойствието, че иззвъняването ще ни събуди при нужда.

И така, прикачам малко скрийншоти от последните дни.


# 197
 • Мнения: 143
Така,и аз да дам ревю в последният момент,че вкъщи каката беше със скарлатина,малката хремава и бяхме малък цирк!
Добре опакован,малък,компактен,удобен.Скарлатината беше подходящ момент да го изпробвам,Михаела(ня 2 години)по принцип не държи нищо по себе си и този път за съжаление не беше по различно.Беше голям рев и мрънкане,после го забрави.През ноща ми е удобно,че стой в една стая.А през деня няма как да стане,да се следи Т.,тя излиза и влиза в стаята и ми се губи обхвата,после не го намира.При бебката нямах никакъв проблем,нищо не усети.
Иначе е много прецизен и точен.Доволна съм

# 198
 • Мнения: 30
Така,и аз да дам ревю в последният момент,че вкъщи каката беше със скарлатина,малката хремава и бяхмемалък цирк!
Добре опакован,малък,компактен,удобен.Скарлатината беше подходящ момент да го изпробвам,Михаела(ня 2 години)по принцип не държи нищо по себе си и този път за съжаление не беше по различно.Беше голям рев и мрънкане,после го забрави.През ноща ми е удобно,че стой в една стая.А през деня няма как да стане,да се следи Т.,тя излиза и влиза в стаята и ми се губи обхвата,после не го намира.При бебката нямах никакъв проблем,нищо не усети.
Иначе е много прецизен и точен.Доволна съм

Здравейте
Благодарим за ревюто. Когато детето не е в стаята а около Вас е достатъчно да включите апликацията на телефона и тя ще покаже температурата на детето. Достатъчно е да сте на не повече от 10 метра от детето. В този случай нямате нужда от донгъл.

В допълнение скоро се надяваме да има възможност да се поръчва 2-ри донгъл който можете да поставите в друга стая.

MyKi Care Team

# 199
 • Мнения: 3
ot kade moga da si go zakupq
______________
Пишете на кирилица!!!

Последна редакция: пт, 11 май 2018, 16:29 от AnMary

# 200
 • София
 • Мнения: 36 287
ot kade moga da si go zakupq
______________
Пишете на кирилица!!!


https://myki.care/magazin/

# 201
 • Мнения: 1 388
Опитвам да сваля температурата първо с разсъбличане и студени компреси на дланите. Използвам и студени лепенки( куул пач).
Употребявам обикновен спиртен термометър, но понякога е трудно да удържа бебето за 5 минути.
Давам и шуслерови соли.

# 202
 • Мнения: 30
Здравейте,

Денят на детето наближава! Подарете си спокойствие с MyKi Care! Blue Heart People Baby Misc Baby Bottle

Подаръкът от нас за Вас е 40 лв. ОТСТЪПКА с промокод MAMMA40 от нашия уебсайт www.myki.care.

Вземете САМО до 10-ти юни умния термометър на промоционална цена от 89 лв., вместо 129 лв.


Весел празник,
Екипът на MyKi Care

# 203
 • Мнения: 30


Д-р Ралица Делиганева, специалист педиатър и детски невролог с над 20 години опит и началник на Детско отделение в МБАЛ „Здравето“ в гр. София, ни запознава с някои особености на повишената температура, както и със симптомите и превенцията на фебрилните гърчове.

Няма родител, който в периода на детството на своите деца да не се е сблъсквал с проблема повишена температура. Какво може да изплаши родителите?

Фебрилните гърчове. Те се срещат при 2 – 3% при децата под 5-годишна възраст в резултат от острото повишаване на температурата най-често над 38,5°C и са свързани с генетично предразположение при над 50% от наблюдаваните случаи. Наблюдават се при децата в хода на остри вирусни инфекции. Ваксините са друга причина за повишаване на температурата, но едва 2 – 3% от фебрилните гърчове се появяват след ваксинация. Фебрилният гърч се среща във възрастта между 6 месеца и 5 години, с връх около втората година и това е свързано със съзряването на централната нервна система. Фебрилните гърчове са по-често срещани при момчетата: м:ж = 6:4. Има ясно изразена фамилност – в 30 до 50% от случаите фебрилните гърчове се наблюдават и при други членове на семейството.

Съществуват определени рискови фактори за повторен гърч – възраст на поява на първи фебрилен гърч – под 6-месечна възраст, по-ниска температура (под 38°C), фамилност за ФГ при родственици от първа линия. Два от тези фактори увеличават риска за последващ фебрилен гърч с около 30%. Стандартният риск за повторяемост е 20%, но той нараства до 70%, когато, освен описаните рискови фактори, има още и повторяемост на фебрилния гърч в началото на заболяването, къс период от повишаването на температурата до появата на фебрилен гърч в 4 от 5 случая – 70% риск. Опасността от развитие на епилепсия също е по-висока при децата с ФГ – 2 – 6%., при стандартен риск 0,5%.

При какви условия настъпва фебрилният гърч?

Важно е да се знае дали гърчът е настъпил преди максимума на температурата, по време на максимума, или при спадането ѝ. С най-благоприятна прогноза са гърчовете, които са получени при максимума на температурата. Най-често гърчът не води до трайно увреждане на здравето на детето, но рисковете не бива да се пренебрегват.
В тези случаи е важно да се вземат мерки и точно да се проследява температурата при детето. Прогнозата е по-добра, когато се наблюдава температурата и температурната крива.
Важно е също измерването на температурата и след преминаването на фебрилния гърч, за да се даде възможност за правилна диагностика. Мускулните конвулсии и отпускането след това водят до изменение на температурата и причината за него остава неясна. Единственият продукт на пазара, който може даде такава информация е MyKi Care Thermometer.

Като детски невролог почти ежедневно консултирам деца с фебрилни гърчове. Един от най-често задаваните въпроси на притеснените родители е  – какво да правим, ако се повтори отново?

Разбира се, най-важното е да запазим самообладание. Всеки, преживял конвулсиите на своето дете, иска да вземе мерки, така че да може да предотврати ужаса, да намали страха – кога ще се случи отново. Противотемпературните средства трябва задължително да бъдат на първа линия в семейната аптечка, защото прилагането им е уместно още в началото на фебрилитета, за да се избегне появата на ФГ.  
Обмислена и правилна стъпка към спокойствието на родителите е MyKi Care Thermometer – безжичен термометър, даващ информация за темепературата на детето с абсолютна точност, в реално време и позволяващ както на родителя, така и на лекуващия лекар постоянна и прецизна информация за температурните стойности и промени.

Изключително важно е, че родителят получава информация от термометъра по интернет до мобилния си телефон, независимо къде се намира, независимо къде е детето – у дома, в детската градина, на площадката и т.н. Съвременното поколение родители са интернет поколение, силно ориентирано към новите технологии. Те са наясно, че мобилните устройства са норма, част от живота. Ето затова MyKi Care може да се превърне в източник на спокойствие и сигурност за всеки родител. Защо да живеем в страх, след като може да живеем по-лесно и по-спокойно?

# 204
 • Мнения: 10 568
Като майка на дете с два фебрилни гърча, поднесената информация ми беше изключително полезна, благодаря.

# 205
 • Мнения: 30
Запознайте се с лицето на MyKi Care — д-р Велимир Симов!Той е професионалист в сферата на интензивните и слединтензивни грижи за новородени деца с повишен риск, родени с ниско и екстремно ниско тегло.

Когато създавахме нашия умен термометър искахме да сме сигурни, че той ще отговаря на всички нужди и очаквания. За целта MyKi Care премина през множество тестове, като най-голямото изпитание беше практическото му използване.

Благодарим на д-р Симов за всеотдайния и отговорен подход към тестването и имплементирането на MyKi Care в Първа МБАЛ – София. И понеже той е скромен и не обича да говори за себе си, ние ще Ви разкажем, защо той беше перфектният избор за тази толкова отговорна задача:

🔹 д-р Велимир Симов завършва медицина във Висш медицински институт – Плевен през 1995 г.
🔹 има специалности по педиатрия от 2003 г. и неонатология от 2008 г.
🔹 през 2011 г. успешно защитава магистратура по „Здравен мениджмънт” в „Стопанска академия Димитър А. Ценов“ — Свищов
🔹 има 20 години стаж като лекар и неонатолог
🔹 в продължение на 15 години работи в ДМСГД — Плевен, Отделение за доотглеждане на недоносени деца
🔹 от 2011 г. работи в Първа МБАЛ — София
🔹 в момента е началник на отделение по Неонатология.

Д-р Симов работи активно с различни неправителствени организации, психолози и родители за подобряване грижата за недоносените деца.

През целия месец юни имате възможността да задавате своите въпроси, свързани със здравето на децата, на д-р Симов директно през BG-Mamma! Д-р Симов ще отговаря всеки вторник на Вашите въпроси в темата.

# 206
 • Мнения: 14
Попаднах на доста постове и реклами за продукта. Явно е доста популярен. Но качествен ли е, защото и цената не му е ниска?

# 207
 • Велико Търново
 • Мнения: 4 272
Аз съм една от спечелилите продукта и наистина съм мнооого щастлива и благодарна, че избраха мен.
Този термометър е най-голямата ми утеха след ваксини и при боледуване. За съжаление моето бебе боледува няколко пъти вече и благодарение на термометъра не му давам някои от лекарствата ( напр. Температуро понижаващи). Ако не го бях спечелила, щях да го купя със сигурност!!!!

# 208
 • Мнения: 43
Аз не бих казала, че има аналог на живачния термометър. Мерила съм с какво ли не и отклоненията не са никак малки. Имали сме температура безброй пъти и не зная какво щяхме да правим, ако нямахме два живака в къщи. Но са си опасни. Няма спор.
С галиев термометър пробвала ли сте?
Не съм. След неуспешните ни опити с електронни, нямам вяра. Синът ми вдига изключително екстремни температури/40+/ и всяка десета е от значение за бърза реакция. За това макар и с доза страх, си ползвам живака. Но не пречи да купя и пробвам.

Вкъщи са две деца и двете са имали фебрилен гърч, опитвали сме всякакви електронни /ценови клас от 5 до 90 лв./ и други термометри, само галиев не е давал отклонение дори един път от живачния! Този MyKi изглежда обещаващ, но като чета мненията в Гугъл Плей за приложението се отказах.  Парите не са фактор, но нямам нужда от поредния ненужен уред вкъщи, който сваля звезди само на думи.

# 209
 • Мнения: 2 690
Не съм съгнасна! Аз съм сред спечелилите и вече ми се наложи 2пъти да го използвам. Мери наистина точно, и върху мен съм го изпробвала. Последния път като боледува малкия бях навън по работа и го гледаха вкъщи. Нонстоп следих на телефона Т , когато вдигна се обадих да измерят с другите 2 които имаме(живачен и електронен) ,Показвали са същата температура. Много по-удобно е от другите, за деца , като моето ,които не обичат да им се мери температурата. А и когато спи не се налага да го будя или да му писука над главата електронния.

Общи условия

Активация на акаунт