БУДАПЕЩА - перлата на Дунав 7

• 75 823
  • 891
  •   1
Отговори
# 120

mystic woman, не, този път бях на друго, но пак на същото разстояние като цяло от метрото и центъра.

# 121
  • Пловдив
А дали има тема за Братислава?
Средата на юли дали е мн.жегаво?

# 122
  • София
Аз ползвах приложението за градския транспорт - BKK FUTÁR. Дава и спирки, линии, най-близки станции/автомати за билети и време на пристигане на превозното средство.

На мен това приложение ми свърши чудесна работа.

# 123
  • Варна
А дали има тема за Братислава?
Средата на юли дали е мн.жегаво?
Ние много ползваме този сайт за времето и изобщо прогнозата.
До сега нямам спомен да ни е подвеждал, което винаги може да се случи, все пак Simple Smile
https://www.accuweather.com/bg/sk/bratislava/297345/july-weather … 45?monyr=7/1/2018

# 124
Климатът е континентален и независимо, че е на север от България, понякога лятото е над 35 градуса.

# 125
Аз ползвах приложението за градския транспорт - BKK FUTÁR. Дава и спирки, линии, най-близки станции/автомати за билети и време на пристигане на превозното средство.

Инсталирах си това приложение, но нямам мобилен интернет на GSM. Ще мога ли да го ползвам?

# 126
  • някъде ... тук ...
Предполагам не, защото няма как да извлече информация кога пристига даденото превозно средство. Махнах го от телефона си и не помня дали за всичко иска нет или не. Пробвай се.

# 127
  • София
Привет,
Ние отиваме в края на септември и понеже дъщеря ми ще има рожден ден там, та се чудех дали някоя от мамите там следи тази тема и може да ми даде някакъв съвет за празнуване на рожден ден там.
Благодаря ви предварително!
...... щях да забравя Simple Smile
Хубав зоо магазин, от където бихме могли да поръчаме и купим зайче, че сме склонили на това желание, а избора в БГ е доста ограничен.

# 128
Здравейте!
Пиша с няколко въпроса предвид малко особената ситуация, в която сме: в края на изминалия месец счупих лошо крак и в момента съм малко по-трудно подвижна (не съм с гипс, намерили сме си количка и придвижването е организирано с помощта на мъжа ми Simple Smile ).
Ще бъда много благодарна за съвети/информация по следните неща:
1. Място за настаняване на двойка в близост до централната част на града с паркинг (ще пътуваме с автомобил)
2. Информация дали качването на корабче по Дунав е достъпно с инвалидна количка
3. Препоръка за карта/сет от билети, които са подходящи за престой от ден и половинас опция за качване на споменатото вече корабче по Дунав

Поздрави!

# 129
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
О, много съжалявам за ситуацията, в която ще пътуваш.

2-3 - Ами основния вариант ти е билетче за корабчето
https://bkk.hu/en/tickets-and-passes/prices/single-ticket-for-pu … c-transport-boat/

Като цяло транспорта в Будапеща не е много френдли към хора с трудности, но полека-лека може и да стане по-достъпен. Ето тук има описано подробно къде-какво е достъпно за колички, ако прецените че ви върши работа можете да си вземете и групова дневна карта за 3300 форинта. В този случай корабчето ще ви е включено в цената. Тук е описано и кои пристанища са достъпни:
https://bkk.hu/en/accessible-public-transport-in-budapest/

# 130

aniru, съжалявам за инцидента, бързо възстановяване.
В централната част е трудно с паркирането, и 2та пъти в които бях в Будапеща бях буквално в центъра и паркинги бих казала, че няма.

За качване на корабче, това което е включено в цената на 24часовите карти и т.н. е абсурд да използвате с инвалидна количка. Просто няма шанс тя да влезе вътре.
Ако искате разходка с корабче, трябва да се насочите към някое от големите туристически корабчета. Там цените започват от около 25Е нагоре, но пак трябва изрично да попитате дали са достъпни с инвалидна количка. Погледнете туристическият сайт на Будапеща, там има почти всички фирми, които извършват такива превози.

# 131
  • Варна
Ние в момента сме в Будапеща, в апартамент на центъра и паркинг за 15 Евро на ден, който е от другата страна на улицата.
Ако се интересуваш, ще дам линк.
Бяхме на корабче и като слизахме, видях инвалидна количка с младо момче да чакат.

# 132
Благодаря ви много за отговорите!

# 133
  • Варна
Благодаря ви много за отговорите!
Писах ти, но имаш забрана за получаване на писма.

# 134
Какво се гледа вътре в парламента, та чак и такава навалица за билети има?

Общи условия

Активация на акаунт