Американски колеж - единадесета тема

• 92 557
  • 763
  •   1
Отговори
# 540
Фран, нещо много малко на брой ми се виждат 11-класниците тази година. Дали се поизмориха на финала или има отсъстващи деца.

Ежко вече се изказа, не знам откъде черпи инфо, но все пак и аз да споделя мнение от извора.

По списък, учениците от 11 клас, които имат възможността да присъстват на днешната закуска при Президента са 35. По списък. Не всички са на снимките.
По-малко са в сравнение с първи срок. Колко точно? Не знам.
Тя знае за едно дете, което е отсъствало.

За съжаление не мога да споделя какво ми отговори на въпроса: Защо са по-малко 11-токласниците?

# 541
Фран, нещо много малко на брой ми се виждат 11-класниците тази година. Дали се поизмориха на финала или има отсъстващи деца.

Ежко вече се изказа, не знам откъде черпи инфо, но все пак и аз да споделя мнение от извора.

По списък, учениците от 11 клас, които имат възможността да присъстват на днешната закуска при Президента са 35. По списък. Не всички са на снимките.
По-малко са в сравнение с първи срок. Колко точно? Не знам.
Тя знае за едно дете, което е отсъствало.

За съжаление не мога да споделя какво ми отговори на въпроса: Защо са по-малко 11-токласниците?

Пет са в Азия и още четири в Щатите, Фран. За последните знам от първа ръка Simple Smile
ПС Живот и здраве ще се върнат след месец​-два...

# 542
...И за 25г от АК трябваше да излезе някой поне равен на тези прекрасни имена от първото съществуване на АК.  Защо го няма тоя човек? 
За 25 години... първия випуск от възстановяването са хора по на 43-45! Какви "прекрасни имена"?!? Имаме доста примери за успешни хора (кино, писатели, учители, финансисти, инженери...), но колко са хората като Леда Милева във всяко поколение, че да искаме на под 40г. да си видяла "имена"... и май не си търсила, де!

Peneva_a имаш право за времето и според мене първият випуск са по-млади от 43.  Помислих го минути след като го написах.  Беше емоционално.  Фран, ако можеш го махни това за 25те години?

# 543
Фран, ако можеш го махни това за 25те години?

24 часа след публикацията можеш да редактираш мнението си.

# 544
  • В офиса
...И за 25г от АК трябваше да излезе някой поне равен на тези прекрасни имена от първото съществуване на АК.  Защо го няма тоя човек? 
За 25 години... първия випуск от възстановяването са хора по на 43-45! Какви "прекрасни имена"?!? Имаме доста примери за успешни хора (кино, писатели, учители, финансисти, инженери...), но колко са хората като Леда Милева във всяко поколение, че да искаме на под 40г. да си видяла "имена"... и май не си търсила, де!

Peneva_a имаш право за времето и според мене първият випуск са по-млади от 43.  Помислих го минути след като го написах.  Беше емоционално.  Фран, ако можеш го махни това за 25те години?

Maрия Попова, Brain Pickings Thinking Не я харесвам, но смятам че е име от този ранг, или повече.

# 545
Сега погледнах календара да дейности в АК ...
Защо на 24 е ден без учебни занятия.. имало си е и друг път родителска среща следобяд, но не и при неучебен ден за децата Rolling Eyes
Аз за друго го гледах де... за кога е "Last Bell Ceremony" за завършващите Scream то не останало! Ама хич! 30.04.2018! И после две (кратки) седмици с изпити и... "May 17, 2018, Thu Senior Dinner" и "May 18, 2018, Fri Graduation of the Class of 2018"

Последна редакция: чт, 19 апр 2018, 16:12 от peneva_a

# 546
  • София
Според моята щерка учителите сутринта ще имат някаква среща и за това ще е неучебен ден.

# 547
Здравейте! Тъй като моят син е приет в колежа, бих искала да разбера малко повече информация за протичането на учебните занимания и въпросът с общежитието, защото не сме от София. Благодаря предварително!

# 548
Здравейте! Тъй като моят син е приет в колежа, бих искала да разбера малко повече информация за протичането на учебните занимания и въпросът с общежитието, защото не сме от София. Благодаря предварително!

Честито! Имате достатъчно време до започването на учебната година!

Като за начало Ви предлагам да прочетете 10-те теми за колежа. След това, ако имате конкретни въпроси, предполагам, че някой ще Ви отговори.

Полезен съвет от Дидева:

Как да търсим в темите:

Влезте в темата. Кликнете върху трите точки най-отгоре на страницата и изберете " отпечатай". Едновременно натиснете бутоните ctrl и f на клавиатурата си. В горния десен ъгъл на прозореца ще се отвори поле за търсене. Напишете избрана от вас ключова дума - например общежитие, курсове, обучение или друга ключова дума от която се интересувате.
Използвайте стрелките, за да се придвижвате по откритите съвпадения.

Последна редакция: ср, 25 апр 2018, 09:07 от Фран Ческа

# 549
  • В офиса
Koлежът е публикувал списък с част от университетите, където има приети деца:
https://www.facebook.com/americancollegeofsofia/photos/a.2788351 … ype=3&theater
Oпитах се да го пусна като картинка тук, но явно има някакъв бъг, така че давам линк.

Да ме светнете каква е далаверата да си председател на клуб? В см. цели се в CV-то ти, друго? Щото за мен, с циничния ми поглед, си е гърч без отплащане и е далавера да стоиш настрани от такива неща. Детето обаче има други виждания.
Или да си формулирам въпроса по-обобщено: Кои активности правят едно CV да изглежда добре, и кои нямат никакво значение? Тук включвам FISSION, председателство на клубове, участия по олимпиади, участия в хор, драма-кръжок, друго, засаждане на дръвчета и т.н. и т.н. Въпросът ми е към настоящия момент, за бъдещето знам че не може да се каже, а само да се оформи тенденция.

Може ли препоръка за университет да се получи от бивш преподавател (ако Йънгс напусне колежа :Р)? Изобщо преподаватели от Колежа ли трябва да са тези, които пишат препоръките, или може да са да такива от школи и т.н.

# 550
Тинки, отбий се при  съветниците на следващата родителска среща, ще те светнат най-добре, уверявам те.
Колкото до циничния поглед, е, има далавера, уверявам те. За някъде. За другаде няма.
Зависикъде кандидатстваш, но общо взето повечето неща тежат, въпросът е колко, което е функция на мястото, където се целиш, а и нерядко на момента в който кандидатстваш...
На определениместа в определени моменти рекрутърите търсят определени студенти. Да ама ти не го знаеш, само се сещаш...
Абе, нека си стои шеф на клуб, ако може да мине през няколко. Ще си го пише в Си Ви-то, пък току-виж и му е интересно на детето в клуба..
С препоръките е същото - въпросът е не кой ще я напише, а как ще я напише и колко ще тежи.  Аз не виждам причина Йънгс да не може да напише препоръка на човек, на който е преподавал и когото познава, но как ще погледне на това унито, където се кандидатства (далище сметне за релевантно мнението ку, ако му е водил една година...), това не знам. Пак справка съветника... или самия Йънгс дори...

# 551
Тинки, идеята не е какво ще получиш, а какво ще научиш, било като президент на клуб, било докато ставаш президент.

Последна редакция: чт, 26 апр 2018, 08:23 от Ezhko

# 552
Препоръките се вземат от текущи преподаватели (за US) - един в науките, един хуманитарен... Има си срок да пуснеш "заявка" за писане на препоръка (в рамките на 1 ден по спомен), защото един преподавател не може да пише препоръки на повече от 5 ученика. Добре е и предварително да се говори с преподавателя. Това се прави в 11ти клас някъде по това време на годината.
Нещата които пише в CVто тежи много, нооо... не знаеш в кои области текущата година желания университет ще наблюдава/избира старателно... Моя синковец например не си писа участието в мюзикъла в 9-ти клас, отдавна било... Но това дава и друга гледна точка към личността на кандидат-студента (пак US), не само "сухар теоретик физик", а и творческа личност... Вписа си "само" наградите от състезания по физика и от литературен конкурс за кратък разказ.
Участието в клубове носи необходимите CAS точки. Президентсването води до още малко отговорности, но ако детето има желание да се наеме, нека го направи. "Далаверата" е основно придобиването на организационни умения, а и до самоконтрол и самоорганизираност и отговорност към колектива Wink

# 553
  • В офиса
Мерси, Пенева и СтефанБ. За текущите преподаватели бе важен коментар.

Ежко, за научаването имам мнение, което ще спестя в детайли.
Скрит текст:
Само ще кажа, че ми е писнало и на шушоните от "корпоративна култура". Само се чудя как може да има тонове кухи лейки на различни мениджърски позиции в световни фирми и как единственото, което знаят е как да не носят отговорност. Разбира се и как да се усмихват широко и да говорят кухи фрази. Както и да изтъкват жизненоважното им значение, за неща, които ако не бяха тези некомпетентни хора там, щяха да се свършат и по-бързо и по-качествено. Това може да се научи...

# 554
  • София
Тинки, това в скрития текст е
Скрит текст:
абсолютен факт, но то също така и показва отношение - някои умения за теб се оказват с много по-голяма важност от други. Именно това прави всички нас, хората, различни. Истината според моите наблюдения е, че така наречените soft skills - умения свързани с общуването и презентирането - винаги са били и вероятно ще продължават да бъдат важни. Чисто експертните умения във всяка една област са основни, разбира се, но без нужните лични качества много позиции могат да не му се случат на един експерт. Защото мениджмънта най-често търси безконфликтни хора, които умеят да работят при стрес... Може и не чак толкова добри специалисти... Та ето как всяко нещо е въпрос на гледна точка.

А иначе - кои неща са добри за СВ-то - лично според мен такъв практичен подход е напълно уместен и никак не е в дисонанс с американската култура, която в голяма степен се възпитава в АК. Отговорът е - зависи за къде. Ако е за Англия, там основният акцент е върху академичните резултати. Ако е за САЩ, нещата са много по-сложни и трябва да се говори със съветниците. Струва ми се, че не е рано за първоначален разговор именно сега (в 9-ти клас), за да може човек да си изгради стратегия. Иначе ясно, че от много неща могат да се извлекат позитиви, но няма нищо лошо в това човек да конкретизира усилията с оглед на своята цел.

Общи условия

Активация на акаунт