Американски колеж - единадесета тема

• 92 608
  • 763
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Моля за списък на гимназии и ЧУ, където можете да докажете на 100%, че няма нито един пробвал трева.

# 346
Ezhko това беше майтап.  Има такъв израз 'за един приятел питам', когато искаш да разбереш сам и питаш мислейки се, че другите не знаят какво целиш.  Тук не съм коментирала нито какво ми е писал колежа, нито каква е комуникацията с полицията и не мисля да го направя.  Коментирах само, когато колежът не говори с мене и затова всъщност започнах да пиша.  

Мими,
Майтапът на чужд гръб са си сто тояги за същия. Вие може да разбирате каквото сте писали по един начин, а останалите хора по друг (особено ако липсва смайл). На Ваше място бих се извинил.

Последна редакция: чт, 29 мар 2018, 10:57 от Ezhko

# 347
Цитат
Доколкото разбирам, никой друг от пишещите тук не е пряко засегнат

Това е проблемът - ситият на гладния не вярва - отдавна е казано. Такива неща се случват само със запуснатите деца на лошите родители... А тях така или иначе и по спирките могат да ги зарибят...

Наистина утре посоката ще се смени рязко с по-вълнуващи въпроси и теми за размисъл Simple Smile Едва ли някой ще се впечатли толкова от форумски писания, че да се чуди на какъв резултат да се радва Simple Smile Но пък няма да е лошо да знае, че не си записва детето в някакъв оазис, където такива неща няма, т.е. че в това отношение в АК е горе-долу като на много други места.

# 348
  • София
Моля за списък на гимназии и ЧУ, където можете да докажете на 100%, че няма нито един пробвал трева.

Няма такова място. Даже бих сложила и кокаин в списъка. Това имах предвид, като казах, че едва ли някой пада от Марс.

# 349
# 350
  • София
Петя, наистина ли вярваш, че точно тази дискусия  във форум би накарала хората, желаещи детето им да учи там, да се откажат от Колежа и да не преценят на кантар други всякакви плюсове и минуси? Ако това им е доводът за отказване, горко им, понеже няма за жалост средно училище в БГ, в което да няма  дилъри и потребители на дрога - лека и не чак толкова.. Просто другаде по-открито се говори за това и не се отрича така яростно, но пък мерките за борба с провинилите се са далеч, далеч по-неефективни. И ако се откажат от АК заради споделеното от Мими, няма да има къде да запишат детето си заради страха от липса на реакция.. Споделеното от нея по-скоро ще ги накара да си запишат децата по-спокойно в Колежа, ако са приети, понеже  ще са разбрали, че макар и да е имало предлагане на дрога, адекватно и своевременно са наказани виновниците, тоест училището не спи.. С други думи тя не му избоде очите, изписа му веждите, въпреки че е потърпевша и уязвена. А вие я нападате.. Никой не е застрахован, дано на  ничие дете не се случи нещо такова, без значение от кое училище е.

Последна редакция: чт, 29 мар 2018, 11:15 от пенсионирана русалка

# 351
  • София
Нито едно училище не е застраховано от това в него да попаднат деца с уклон към зависимости (дори и да има психологически профил на входа, пак може да има пропуски). Личните ми впечатления от АК изобщо не са, че те си крият главата като щраус. Напротив, винаги адресират проблемите. В някои ситуации дори ги решават по-строго, отколкото е средно-статистическото мерило. Има много примери за това.

Но всеки все пак гледа от собствения си ъгъл.

П.С. Ако на някои потребители им отпаднат личните причини и решат да дадат своя принос към общото, признавам, че ще ги прочета с любопитство. Тъй като естествено допускам, че е възможно нещата да са се променили в сравнение с атмосферата, средата и морала, които съществуваха до преди няколко години.

П.С1. Русалке, сега те прочетох. Не нападам mimi_block (по природа не съм нападателна, а в нейния случай просто мисля, че за съжаление са се сбъднали едни от най-големите страхове, които всеки родител има... Искрено и стискам палци с нейното дете всичко да е овладяно и този род проблеми да останат в миналото). Съгласна съм, че няма гимназия, която да е застрахована от предлагане на наркотици. Единствено не мога да приема желанието на някои потребители да обвържат името на АК с това. А и не мога нищо да коментирам по темата с така наречения дилър (много въпросителни има). Не е ясно дали има такова дете, което да е изключено по тая причина или това се пише с цел потвърждение на тази версия... (Защо някои хора толкова лесно приемат такива неща за истина? Независимо дали избожда очи или изписва вежди, въпросът е каква е истината. Аз съм далеч по-склонна да съм скептична към такива неща, тъй като имам и личен поглед върху АК, и съответни очаквания, които произлизат от този опит.)

Последна редакция: чт, 29 мар 2018, 11:15 от .♥.Петя.♥.

# 352
Сменям посоката на разговора с докладване за завършващ - през нощта очакването на оферти завърши с "шок и ужас"! Въпреки перфектните резултати на SAT-ове и AP-та, които резултати са над средните за прием в най-елитни университети... Накрая е доста в "wait list", откази и една оферта, но тя не е с приоритет спрямо UK, а и срока за записване е преди резултата за матури, които се изискват в UK. Още по-стресиращо му идва, че двете истински желани места в UK му изискват две матури с 6.00 (не, няма вариант за 5.95 например), т.е. "резервен вариант" е... последно желание. Но точно тези две матури - физика и математика. Изискването за успех в дипломата не го притеснява изобщо, но две от две матури да са точно пък 6.00 си е смущаващо някак!
Равносметка, 4 приема в US, единия даже не си спомня защо го е писал, далеч назад, даже извън желанията... 3 на "приемливи" места, но за суми, които позволяват спокойно да се разсъждава за UK, при условие, че те са за бакалавърска степен за 4 години, UK за магистратура за 5 години.
Сега остава да се види дали може да се вмести във времето избор на едно място в US, докато излязат резултатите от матурите... Това изискване за 2 от 2 6.00 на матури мен ме побърква, за него не знам, засега е просто супер мрачен и ядосан на себе си, че е вложил толкова време и енергия за US.
Остават по 1 място в US и 1 в UK неотговорили, но вече нито той, нито аз очакваме нещо!
Решението ще е негово, подкрепям го, но товара си е голям Sad
Е, оплаках ви се!

# 353
  • София
Пенева, скалата за ДЗИ, сигурна съм, че знаеш, е много щадяща. Резултати от 95 точки нагоре гарантират пълната шестица. Да, обременяващо е такова изискване, но е напълно възможно за реализация от страна на дете, учило съвестно и задълбочено през годините. Още повече, че двете матури, за които говориш, са по точни науки и няма такава субективност като при БЕЛ и другите езици в частта със съчинения и есета.  Деца с по две шестици има доста,  преполагам все пак не искат 6,00 със 100 точки, което вече е рядко срещано. Успех и стиснати палци за изкарванатео на 95+!  Simple Smile

# 354
Личният поглед, приключил преди години е много вероятно, че дори и сигурно, вече да не е толкова актуален и обстоятелствата и практиките да са променени. Полезното е обаче в последните страници, че се видя, че има и не един и двама настоящи ползватели на АК, които далеч не са толкова съгласни нито с бишите ползватели и защитници, нито със сегашни такива. Полезно е да се видят различните мнения.
И аз лично не видях някой да се стреми да стигматизира АК. Нито Мими, нито някой друг. Напротив. Но видях ужасяваща липса на емпатия у някои потребители. Ужасяваща!

А моралът или го имаш или го нямаш. Той не е понятие, което зависи от лични или каквито и да било причини. Това важи и за преди, а и за сега. Не е нещо, което да си го променяш и модифицираш като дъвка в моментите когато ти е удобно или неудобно.

# 355
Вярвам, че успехът е въпрос на труд и късмет.
Труда не ви се губи Пенева, а късметът се променя.
Много късмет и успех ви желая!

# 356
  • София
Мими,
Майтапът на чужд гръб са си сто тояги за същия. Вие може да разбирате каквото сте писали по един начин, а останалите хора по друг (особено ако липсва смайл). На Ваше място бих се извинил.

Ти сериозно ли? Жената да ти се извини, защото ти не знаеш този лаф?

Пенева, какво е положението сред неговите съученици? Има ли доволни от офертите? Сподели когато мине офанзивата кои са унитата, където е така трудно за българчета с отлични сатове.

# 357
  • София
Peneva, ако не е тайна, за Щатите 3те университета кои са и с какви суми? Може ли да ми пишеш на л.с. ?

# 358
Вие може да разбирате каквото сте писали по един начин, а останалите хора по друг (особено ако липсва смайл). На Ваше място бих се извинил.

Наистина ли?

Бих те предложила за бан, ако имаше опция във форума за: самозабравили се потребители, които дъвчат едно и също нещо милион пъти.

# 359
  • София
[video][/video]Пенева, палците продължават да са стиснати! Дано успее да пребори тези матури с 6.00! Не е невъзможно, особено защото са по точни науки наистина (както е писала Русалката). А и все се надявам да подлежи на договаряне, ако има някоя и друга стотна под това (но още по-добре ще е изобщо да не се налага такова).
Относно кандидатстването в САЩ - много тъпо... Как може да не ги интересуват топ академични резултати? От край време се говори, че техните критерии били други, ама какви са не спирам да се чудя...

Общи условия

Активация на акаунт