Американски колеж - единадесета тема

• 92 586
  • 763
  •   1
Отговори
# 360
Вие може да разбирате каквото сте писали по един начин, а останалите хора по друг (особено ако липсва смайл). На Ваше място бих се извинил.

Наистина ли?

Бих те предложила за бан, ако имаше опция във форума за: самозабравили се потребители, които дъвчат едно и също нещо милион пъти.

Да Фран. Наистина.

# 361
  • София
Пенева, Импириъл Колидж е много добър университет и не се отчайвайте. Както е писала Русалка над 95 т. е 6.00. Освен това винаги може да бъде проведена допълнителна кореспонденция с тя и да им се обясни колко са трудни тези резултати. А и че примерно 5.95 е страхотен резултат. Но не го мислете отсега. 
По мои спомени и при нас някой от университетите искаше 2 пълни шестици на матурите и съветниците им писаха и намалиха офертата на 5.80, но не бяха толкова елитни. Все пак и при вас може да я свалят. Стискам палци и ви желая успех!

Относно наркотиците:
Скрит текст:
Никога не съм крила, че част от учениците в АК пушат трева и , че на доста от купоните се употребява алкохол и трева. Но действително мнението ми не е актуално. Детето ми е завършило реди 4 години. От друга страна си спомням, че стриктно следяха за спазването на правилника. Деканът обикаляше през междучасията из скритите места около колежа, за да следи дали някой не пуши цигари. Хвана съученик на дъщеря ми. Беше наказан   и в последствие дали отново са го хванали  прегрешение или родителите сами са преценили, но отиде в друго училище и то в 11-ти клас. Разказвам за опита ми от преди години, но все пак това са утвърдени практики и се надявам и сега да са стриктни относно дисциплината, въпреки протестите на някои пишещи, че били ужасно строги правилата

# 362
  • София
Zuri, къде ги видя тези 4 години? Три са, още непълни даже. Simple Smile

# 363
  • софия
Сменям посоката на разговора с докладване за завършващ -
Скрит текст:
през нощта очакването на оферти завърши с "шок и ужас"! Въпреки перфектните резултати на SAT-ове и AP-та, които резултати са над средните за прием в най-елитни университети... Накрая е доста в "wait list", откази и една оферта, но тя не е с приоритет спрямо UK, а и срока за записване е преди резултата за матури, които се изискват в UK. Още по-стресиращо му идва, че двете истински желани места в UK му изискват две матури с 6.00 (не, няма вариант за 5.95 например), т.е. "резервен вариант" е... последно желание. Но точно тези две матури - физика и математика. Изискването за успех в дипломата не го притеснява изобщо, но две от две матури да са точно пък 6.00 си е смущаващо някак!
Равносметка, 4 приема в US, единия даже не си спомня защо го е писал, далеч назад, даже извън желанията... 3 на "приемливи" места, но за суми, които позволяват спокойно да се разсъждава за UK, при условие, че те са за бакалавърска степен за 4 години, UK за магистратура за 5 години.
Сега остава да се види дали може да се вмести във времето избор на едно място в US, докато излязат резултатите от матурите... Това изискване за 2 от 2 6.00 на матури мен ме побърква, за него не знам, засега е просто супер мрачен и ядосан на себе си, че е вложил толкова време и енергия за US.
Остават по 1 място в US и 1 в UK неотговорили, но вече нито той, нито аз очакваме нещо!
Решението ще е негово, подкрепям го, но товара си е голям Sad
Е, оплаках ви се!

Голямо изпилване на нервите! Ще се справи момчето с матурите! Пожелавам ви всичко да се нареди така както на твоето момче, най-много би му харесало, за да продължи да учи с удоволствие и всеотдайност!
Още малко, Пенева, дръж фронта!

# 364
Аз за университета не се притеснявам (перфектно място за конкретната специалност), по-скоро да не се окаже, че за много мъничко не му стига... Ще му го кажа това за матурите и писмо от съветниците, но се чудя кога... не искам днес, достатъчно се е стегнал! Досега той си се среща с тях, аз имах само една "опознавателна" среща и оставих всичко на него Simple Smile
Благодаря за подкрепата, трябва си му късмет, определено!

# 365
  • София
Head BandFlushed Вярно, че са 3, но понеже толкова неща от тогава се промениха и случиха, че явно ми се струва, че повече време е минало.
А и сега покрай Брекзит напливът към шотландските университети е по-голям и може да са склонни а промяна на офертата. А и както преди време точно покрай кандидатстванията коментирахме, може и да е за добро, че няма приемливи оферти от САЩ. Вероятно не е неговото място. Така и по-често ще може да се виждате. По тази причина навремето дъщеря ми не кандидатства там, въпреки многото й извънкласни дейности и 2 награди, които щяха да й помогнат за получаване на оферта от там.
Да, нека си отдъхне 1-2 дни и после да говори с тях. Няма да му откажат. Те поддържат контакти с доста от британските университети. И особено при силна кандидатура няма да му откажат да дадат своята помощ.

# 366
Пълна мъгла ми е съвременното кандидатстване за университети, завършилите АК не могат ли да кандидатстват за Щатите с американската си диплома, а по нея нали няма матури. За тези матури явно става въпрос за британски университети, но сега като излизат от ЕС, не може ли и за тях да се кандидатства с американската диплома или има голяма разлика в таксите, ако се кандидатства с нея?

# 367
Пълна мъгла ми е съвременното кандидатстване за университети, завършилите АК не могат ли да кандидатстват за Щатите с американската си диплома, а по нея нали няма матури. За тези матури явно става въпрос за британски университети, но сега като излизат от ЕС, не може ли и за тях да се кандидатства с американската диплома или има голяма разлика в таксите, ако се кандидатства с нея?
Засега сме заедно с UK в EU и децата кандидатстват като местни лица. Огромна разлика. Американските и българските дипломи на практика включват едни и същи оценки, групирани и усреднени по различен начин, но в UK се канидатства с дипломата и академична справка с оценки и хорариум часове (което е на практика американската диплома). "извадката" т.е. временния статут на американската диплома служи за кандидатстване в Щатите, както и препоръки от преподаватели и т.н.

# 368
В предишни постове по повод спорадичното участие на деца от АК на олимпиади се коментираше, че една от причините да не го правят е това, че учат предметите на английски и срещат затруднения с термините на български. Как тогава се взима матура по разказвателен предмет с пълно шест? Не стои ли същият проблем с цялата си тежест?!?!? /Тук изключвам сина на Пенева, който разбрахме, че е едно от изкрюченията, явяващи се на олимпиади и със силен интерес към наукити, за когото не би трябвало да има проблем. /
Но как се справят останалите деца? Защото условия за пълно шест на матури от най-добрите унита в UK е често срещано изискване. Само не ми казвайте, че се налага да ходят на допълнителни уроци.

# 369
Профила си го учат и на български, точно заради превод на материята... (редовни часове на английски, допълнителен час за профил на български, свикват да мислят и на двата езика), а и науките трудно мога да ги категоризирам като "разказвателен предмет". История и география на България ги учат на български (12 клас, те и затова тогава преобладават българските учители). Математика учат на английски, но имат и български учебник и сборник.
И сина ми изобщо не е от изключенията на олимпиади, даже той свали темпото тази година Wink
Пример - вижте класирането за национален кръг по физика тази година... вижте миналата представянето на национален кръг физика, математика, информатика... и литература имаше (БЕЛ)...
И на национален кръг по информатика тази година, Иван Иванов отново блестящ!
(за тези знам, може да има и доста други... като по математика на пролетното състезания за езикови гимназии Wink)

Последна редакция: чт, 29 мар 2018, 15:35 от peneva_a

# 370
  • София
По химия си спомням, че имаше разминава за формиране на названията на органичните съединения на български (по ЮПАК)  и на английски. преди в обикновените гимназиите не се учеше тази част от материята. Не зная сега как е. В АК ги учат както са на английски и ако в задачите за олимпиадите се включва този материал ще им е необходима допълнителна подготовка. Нямам поглед върху природо-научните профили и не знам какво учат и на какъв език.

# 371
  • София
Айде, тенджерата, огън не остана. Проверявайте от 10 сутринта нататък, нас ни изненадаха някъде към 10:40.

# 372
Айде, тенджерата, огън не остана. Проверявайте от 10 сутринта нататък, нас ни изненадаха някъде към 10:40.

Не остана, но накрая на-бавно минава:open_mouth: миналата година не ги ли изкараха към 11.30?

# 373
  • София
Аз за университета не се притеснявам (перфектно място за конкретната специалност), по-скоро да не се окаже, че за много мъничко не му стига... Ще му го кажа това за матурите и писмо от съветниците, но се чудя кога... не искам днес, достатъчно се е стегнал! Досега той си се среща с тях, аз имах само една "опознавателна" среща и оставих всичко на него Simple Smile
Благодаря за подкрепата, трябва си му късмет, определено!

Рeneva_a, ще се случат нещата, сигурна съм. Още повече като знам възможностите на младежа :*
Уникален боец е той, ще се пребори за най - добрия за него вариант... Simple Smile

# 374
Не остана  и ще тече бавноооо.......Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт