Американски колеж - единадесета тема

• 92 588
  • 763
  •   1
Отговори
# 420
И аз се включвам. Нова съм в темата.
 Дъщеря ми е приета  - тест - 35,21% и есе - 13%. Място в класирането - 38.
Честито на всички колежани!!

# 421
  • София
Страшно се радвам за вас, Hellsun. Eй такива новини са реклама на Колежа. А не захаросани пасквили, написани по всички правила на *намсиквоси*.
Много интересни специалности е избрал. Даже не знаех какво е когнитивна наука Wink Но проврих. И се оказа, че съм говорила точно за същото на детето, като обяснявах колко интересна и полезна е математическата лингвистика, особено в контекста на АI. A какъв профил е синът ти? И как се насочи към тези специалности? Не бих казала, че комбинацията е особено популярна в България.

Хуманитарен профил в колежа...
А относно насочването към специалностите, беше си единствено и само негово решение и избора на университети, и избора на специалности. Никой от нас нито за минута не се е опитал да му дава "насока" да се движи в определена траектория, различна от тази, която сам е избрал...

P.S. Нас ни тресат други "Радини вълнения" в момента. Фигурира в "президент листата", а на 12-ти, точно, когато трябва да е на закуската с Президента на колежа той трябва да лети за Сингапур по покана на Yale-NUS. И вълненията са: "Мамо, закуската ще ми е последната в колежа, иска ми се много да присъствам, точно тогава ли трябваше да е полета"...
Петя, Фран Ческа, elementalK, благодаря Ви... Simple Smile

# 422
Съжалявам и аз за дечицата, които не са прети. Важно е сега да се мобилизират за НВО-то. Успех!
И обратното, приетите да не се демобилизират:)

Приетите да помислят, дали има училище, което предпочитат пред АК.
Ако знаят че няма, да не мъчат децата с глупости, а да им дадат заслужената почивка, за де се порадват по-дълго на успеха си.

# 423
  • София
+1. Спокойствието, след като знаеше, че е приет, много добре се отрази на резултатите на сина ми на НВО.

# 424
  • София
Само за статистиката : Тест - 27.47%    Съчинение - 14%
Краен: 41.47 %
Статус: ПРИЕТ СПИСЪК 1
Място: 89

Дъщеря ми е с по-висок тест /макар и значително по-нисък от пробните/, но има само 8% на есето и не е приета /и това е много, предвид че беше объркала темата/. Поплака малко и каза: "Ами реши ми се дилемата." Аз предпочитах да е приета и дилемата й да продължи, но здраве да е. Grinning
Много ли сте под чертата?! Колко и е теста?
Добре, че гледа напред детето! Съжалявам за равалената дилема! Успех нататък!

Честито на всички приети!

Не чак много под чертата, но на нереалистична за прием позиция. Тя не се е готвила по школи и като цяло супер лежерно го караше, но не е имала тест под 44% на пробен. Във всички школи показваше стабилни резултати между 44 и 50% на тест, а на изита - 29,57%. Явно нещо доста е пооплескала.

# 425
  • Sofia
Ezhko, за съжаление изненада е само за нея... Simple Smile

Честито на приетите!!

Ние сме доста под чертата.
Съжалявам, szervusz. Ако не е тайна, тя ходеше ли някъде на подготовка за изпита?

Не е ходила. Не бяхме обмисляли колежа, но малко преди записванията за изпит, решихме все пак да пробва.
Голяма драма имаме с подготовката ѝ за НВО, надявам се от този неуспех да си извади най-накрая извода, че не може само да искаш, без да полагаш системни и достатъчни усилия за постигане на целите си.
Звучеше доста разочарована, от нейния клас още 3-4 деца са кандидатствали и всички са приети. Аз не смятах да ѝ казвам резултата, докато е на училище, но явно там са тръпнали в очакване и сега празнуват.

Последна редакция: пт, 30 мар 2018, 14:14 от szervusz

# 426
Hands Clap Честито на приетите, късмет на резервите и кураж на всички за НВО.
Гледайки споделените резултати, явно математиката е спънала част от децата, както и споделяха някои деца след изпита.

Последна редакция: пт, 30 мар 2018, 15:00 от shrekie

# 427
По повод информирането на родителите в АК...
Това получих по имейл (като част от месечния бюлетин на колежа):
Светозара Генова, училищен психолог:

"Идеята на нашия здравен курс е да се обсъждат ключови теми, които са важни за физическото, психическо и емоционално здраве на учениците и съответно за качеството на живота им както в тези години, така и по-нататък. През втория срок на осми клас курсът покрива теми като съня – какво представлява физиологично, защо е важен, как ни се отразява липсата му, какви навици е необходимо да си създадем, за да спим качествено; наркотичните вещества и различните форми на пристрастяване, в това число и към интернет и видео игри; и темата за агресията и тормоза.

По темата за зависимостите, училищният лекар, д-р Антоанета Георгиева, обяснява действието на веществата и механизма на пристрастяване във физиологичен план, а аз говоря от психологична гледна точка. Поканили сме и гост-лектор, който ще им разкаже подробно за видовете психоактивни вещества, за краткосрочните ефекти и дълготрайните последствия от тяхната употреба, за законовата рамка. За последната ни тема ще поканим колега психолог, която ще проведе ролеви игри с тях за агресията и тормоза, които нагледно, през личното преживяване, им показват колко е лесно да тормозиш някого и никой да не се намеси, какво е чувството и как трябва да се постъпва в такива ситуации. Това е важно, защото в тяхната възраст тормозът е честа проява, с която много деца не знаят как да се справят.

Стремим се тези часове да приемат формата на дискусия – насърчаваме учениците да задават въпроси, да споделят собствения си опит, да изказват мнения и да прилагат наученото."

# 428
Гледайки споделените резултати, явно математиката е спънала част от децата, както и се споделяха някои след изпита.
Резултатите ми изглеждат обичайни Simple Smile миналата година видяхме тук резултатите и на първите 1-2 деца. там са с голяма преднина и на теста и на есето.
Синовете ми са кандидатствали в две години с много близък (почти равен) резултат на последния приет, както и на първия... При големия 29.5 или 30% бяха на тестовата част 13% на есето, приет, малкия 30% на тест 7% на есето... далеееечна резерва (на точно 3% зад последния приет). Та не ми се виждат чак толкова трагични резултатите  в тестовата част на публикувалите тук приети...

# 429
  • София
Не е приета моята, сега плаче. 😓
мамина златна! Съжалявам! Но има вероятност за канене на резерви, защо така бързо отписвате тази идея! На кое място е?  ( може и на лични)

Няма шанс като резерва, малко след 150 е. Най-лошият тест й е до сега- 28% и нещо. На есе 8- надявах се на поне 10. Психика и пренавиване...
Ами това е, ще си поплаче и ще й мине, надявам се бързо. На мен също.

# 430
  • София
Peruanke, съжалявам. В Лого-3 ли се готвеше?

# 431
  • София
Peruanke, съжалявам. В Лого-3 ли се готвеше?

Да, много от децата там са приети. Това ни увеличава драмата, представяте си...

# 432
Най-лошият тест й е до сега- 28% и нещо. На есе 8- надявах се на поне 10. Психика и пренавиване...
Ами това е, ще си поплаче и ще й мине, надявам се бързо. На мен също.

Резултатите на различните тестове не са сравними един с друг. Тестовете са с различна сложност и различно разпределение на сложността по раздели. Не че пренавиването не влияе много само по себе си...
Успех на НВО!

# 433
Гледайки споделените резултати, явно математиката е спънала част от децата, както и се споделяха някои след изпита.
Резултатите ми изглеждат обичайни Simple Smile миналата година видяхме тук резултатите и на първите 1-2 деца. там са с голяма преднина и на теста и на есето.
Синовете ми са кандидатствали в две години с много близък (почти равен) резултат на последния приет, както и на първия... При големия 29.5 или 30% бяха на тестовата част 13% на есето, приет, малкия 30% на тест 7% на есето... далеееечна резерва (на точно 3% зад последния приет). Та не ми се виждат чак толкова трагични резултатите  в тестовата част на публикувалите тук приети...
Трагични не бих ги нарекла, но предвид относително лесната тема за есе и коментари за трудна математика, оставам с впечатление, че това е препъни камъка тази година. Разбира се, много, много обобщено.
Иначе, съм изключително горда от днешните резултати с едноцифрено число за място в класирането. 

# 434
Съжалявам и аз за дечицата, които не са прети. Важно е сега да се мобилизират за НВО-то. Успех!
И обратното, приетите да не се демобилизират:)

Приетите да помислят, дали има училище, което предпочитат пред АК.
Ако знаят че няма, да не мъчат децата с глупости, а да им дадат заслужената почивка, за де се порадват по-дълго на успеха си.

Да, има училище, което предпочита пред Американския колеж.
Иначе естествено, че децата, чиято цел е само колежа, вече могат да почиват.

Общи условия

Активация на акаунт