Американски колеж - единадесета тема

• 92 519
  • 763
  •   1
Отговори
# 615
Ежко,
Абсолютно си прав. Универсалност няма.
И за да съм напълно честна, е редно да кажа, че ние не сме ходили на подготовка за националните изпити ( училището й даваше такава подготовка). Колкото и на нея да не й се искаше друго освен АК, аз си бях спокойна, че ако се наложи, тя ще има достатъчно добри резултати на другите изпити.

# 616
Да се надяваме, че АК ще остане все така встрани от истерията на НВО и съпътстващата "надпревара във въоръжаването".
Офтопик:
Скрит текст:
Боя се, че нещата при НВО са се променили много от това време насам, Рос. НВО е станало основен източник за доход на прекалено много хора. Които полагат грижи услугите им да са незаменими.

Последна редакция: ср, 23 май 2018, 16:30 от Ezhko

# 617
  • София
И с моя малкия беше като с детето на Россс. За НВО не е имал никаква специална/допълнителна подготовка. Искаше само АК, влезе си, после явяването на НВО беше само за отбиване на номера. Но пък изкара сравнително високи резултати (не би влезнал само в СМГ и 91НГ; не сме подавали изобщо документи за класиране).

За ДЗИ по БЕЛ нямам думи. МОН една работа имат да свършат и нея успяват да  ****т.

# 618
...За ДЗИ по БЕЛ нямам думи. МОН една работа имат да свършат и нея успяват да  ****т.
  Rage
По теми от фейсбук:
Скрит текст:
"Б.Б) Убедително написаната програма за растеж на красивия и уморен Министър-председател впечатли народ(китайския)"
и "Б) Убедително написаната програма за растеж на красивия и успешен Президент (Тръмп) впечатли народ(корейския?)"
"Б) Убедително написаният (и защитен) тест за ДЗИ на красивия и умен експерт впечатли народ (просто някой, не и българският)"

# 619
Скрит текст:
Освен че не се казваха НВО, друга разлика нямаше. И тогава си беше истерия, и тогава масово децата ходеха на допълнителна подготовки и им пълнеха главите с куп ненужни за тях глупости, като литоти, апосиопези и подобни, на които може даже да бъркам названията.

За да не съм такъв спам, сега трябва да измисля нещо за АК.
Отдавна се питам дали след ремонта им върнаха на децата гардеробчетата? Имат ли си пощенски кутии 12-токласниците? Има ли някаква нова организация по тези въпроси, а и в библиотеката. Онлайн какво могат да ползват?

# 620
Не съвсем една работа п...ха, Шарки.
Да видиш какво са направили с двустепенното гимназиално образование. Все едно колежаните, СМГ-ейци и т.н. мечтаят да прекратят ученето веднъж-завинаги още след 10-ти клас...

# 621
Скрит текст:
Освен че не се казваха НВО, друга разлика нямаше. И тогава си беше истерия, и тогава масово децата ходеха на допълнителна подготовки и им пълнеха главите с куп ненужни за тях глупости, като литоти, апосиопези и подобни, на които може даже да бъркам названията.

За да не съм такъв спам, сега трябва да измисля нещо за АК.
Отдавна се питам дали след ремонта им върнаха на децата гардеробчетата? Имат ли си пощенски кутии 12-токласниците? Има ли някаква нова организация по тези въпроси, а и в библиотеката. Онлайн какво могат да ползват?
Откриха новата сграда след завършването на 12сетокласниците, даже вечерята им не беше в нея! Няма как да знаем за пощенските кутии... За гардеробчетата ще стане ясно като се преразпределят нещата следващата учебна година, за месец и нещо няма да разместват залите за почивка (настоящи, с някогашни гардеробни) и кафетерии...
А за скрития текст: тогава който не искаше да кандидатства, или не го приемеха на желано място си оставаше в предишното училище, сега всичко е в един списък, няма как да не се запишеш другаде...

# 622
  • София
И аз питах моя младеж за гардеробчетата (че нали ми е много "загубен"; все нещо губи, маратонки, екипи..), отговори "От следващата учебна година".  Май и не всички зали са напълно готови още..

# 623
А за скрития текст: тогава който не искаше да кандидатства, или не го приемеха на желано място си оставаше в предишното училище, сега всичко е в един списък, няма как да не се запишеш другаде...

За преди 10 години говорим. Не съм чак толкова архаична. А и ако не беше АК, нямаше да е старото у-ще. Щеше да е избор между 91НЕГ, СМГ или НПМГ. Резултати имаше, желание за там нямаше.

Беше си голямо удобство гардеробчето! Винаги имат нещо тежко, което могат да оставят там. Да не говорим за спортните екипи.

Пенева,
С тези ремонти вашият випуск имаше ли си "Синиър корнър" ?

# 624
  • софия
Как ги чакам тези гардеробчета! Раниците са ужасно тежки! (или моето е свръх изпълнително и мъкне повече, не знам, ама никак не ми харесва така)

# 625
В речта за дипломирането президента казваше, че това е най-издръжливия випуск, постоянно "undur construction" - Разрушиха "балона" и направиха зала, разрушиха Острандър (залата де) и Арт билдинг, направиха новия корпус... издържаха "construction and inculcation" на Engage ... "Добре че не разрушихме съвсем Engrade преди това" Wink
Какъв ти "Синиър корнър" ?!?!

# 626
Скрит текст:
В речта за дипломирането президента казваше, че това е най-издръжливия випуск, постоянно "undur construction" - Разрушиха "балона" и направиха зала, разрушиха Острандър (залата де) и Арт билдинг, направиха новия корпус... издържаха "construction and inculcation" на Engage ... "Добре че не разрушихме съвсем Engrade преди това" Wink
Какъв ти "Синиър корнър" ?!?
!

Горканчовци!
То не може всички хубавини, Simple Smile , ама пък се паднахте чудесен випуск!

Покрай снимките във ФБ , толкова хубави спомени ми изникнаха, даже и от 11 клас.
Как някой се появи горд, горд, че вече те са най-големите на АК и са се настанили в "синиър корнър" още от 11 клас. Толкова съм се смяла

# 627
  • София
Ежко, Панева, Рос,
Напълно съм съгласна с Вас.
Само искам да допълня нещо.
Моите спомени преди изпити са свързани с потене, притеснение, свиване в стомаха. Смятах, че и при нея ще е така. Предишния ден ходихме на фризьор, пазарувахме. Отиде без никакво притеснение с ниво на адреналина пичти под долната граница.
Сега малкото ми дете започна да ходи по състезания и видях разликата, всъщност той отива притеснен и има нужда от успокоение, а при нея е обратното. Схемата работи безотказно.

# 628
аниника,
За успеха на теста в АК се искат бърза и организирана мисъл, устойчиво внимание, здрави нерви, зачатъци на обща култура и посредствени знания по математика. С други думи, не знания, а определени личностни качества.
Да, много от класираните в АК идват от водещи училища, вкл. математически гимназии. Да не забравяме обаче, че подборът на входа на тези училища отсява именно деца с изброените по-горе качества.
Кръговете на Ойлер, участието в математически олимпиади и т.н. помагат за АК, колкото тренировките по биатлон за състезание по фехтовка.
Все повече се убеждавам, че умората от курсовете и натрупаното нервното напрежение пречат на много, иначе съвсем подходящи деца, да покажат истинските си възможности на изпита.
Много точно казано!Моят син дори не знаеше за съществуването на АК,докато един ден (февруари 2018 )не ме ухапа коня и реших ,че там ще го пробвам.Обадих се в колежа,закарах го,разведоха го хората,отвориха кабинети,разказаха му история,дадоха  съвети за кандидатсване и довиждане!Той-впечатлен!Гледаме един месец до изпита,викам му-аз ти плащам 60 лева такса за кандидатсване и съм до там.Приеха го-на опашката,но вътре.Как е изкарал 13 процента на есето,нямам идея,но...е инакомислещ,не влиза в масовката и както по-горе е казано железни нерви!От държавно училище е с профил рисуване (но не съм видяла 1 картина за 7 години Simple Smile,футболист,да се е напнал много не мога да кажа,но си движи нещата без да ме занимава.Сега обаче го блазни мисълта да е в АК,но ще видим и НВО- то,там също се е представил добре и ще падне голямо мислене...

# 629
  • София
Скрит текст:
Какъв ти "Синиър корнър" ?!?
!

Горканчовци!
То не може всички хубавини, Simple Smile , ама пък се паднахте чудесен випуск!

Покрай снимките във ФБ , толкова хубави спомени ми изникнаха, даже и от 11 клас.
Как някой се появи горд, горд, че вече те са най-големите на АК и са се настанили в "синиър корнър" още от 11 клас. Толкова съм се смяла

При нас вълнението беше покрай снимките на 12 - класниците... Реакцията: "Доживях и аз да имам синиър фото" Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт