Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 51

• 67 014
  • 743
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Весе, писала си, че коренции от по 25 мгр са високи? В какъв смисъл, че може да се пропусне оптималната доза ли?
Питам, защото на мен Начев ми вдигна дозата с 50 мгр като ходих миналата седмица след положителния тест. От 125 мгр сега пия 175 мгр, но ТСХ беше станало 5.7 и той каза, че е опасно.
Ваня е права. При бременност е различно. Преценява се според индивидуалните нужди. Иначе, да - точно би могла да се подмине оптималната доза с големи корекции.
Честито и леко бременеене! Blush

Последна редакция: сб, 07 апр 2018, 15:04 от veseto5775

# 196
veseto5775 Благодаря ще пробвам!

# 197
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
при нас има едно безплатно списание в аптеките, в което има интересни статии.

днес точно се зачетах за деленето на хапчетата. не всичките можело да се делят  Crazy
даже и такива, които имали чертичка посредата, можело да се окажат, че не могат да се делят.

понеже знам, че тук се реже на четвъртинка, че и на по-малко хапчетата, затова го споделям.
трябвало да се пита в аптеката дали хапчето е делимо.  Peace

# 198
  • София
Купих си днес Калмацин и Селен. Нали не е противопоказно да пия?

Не е противопоказно, стига да е с мярка. Селенът само за 1-2 месеца, хубаво е и да се изследва. И с калция е опасно да се прекалява (освен, ако не се взима заради остеопороза). Има риск за ССС, калцират се кръвоносните съдове. Много по-добър вариант са хранителните му източници.

Пп: Госпожа Лаленце, това увеличение от 50 мгр си е доста. Начев вероятно ще следи ситуацията с контроли всеки месец на TSH и FT4. Не е излишно и FT3 също да се следи според мен. И ти им обръщай внимание на стойностите, ако FT4 е около средата, всичко е наред с дозата и за теб, и за бебето. Ниските нива на активните хормони са лоши, но с твоята доза едва ли ще са ниски.

# 199
  • София
Да, ще ги пускам на 30 дни и трите. Като цяло съм впечатлена, че като му звъннах с резултата той каза къде преглежда в дадения ден, каза ми, че ще ме изчака и след работно време ако не успея да стигна до 19 часа. Прегледа ме с ехографа, разбрахме се какъв план да следваме и се държа доста мило на фона на обикновеното му пиперливо отношение Simple Smile

# 200
  • На брега на реката
Здравейте момичета,

Днес по обяд ще се обадя да вида какви са ми резултатите и ще споделя по-късно.

Имам въпрос към тези, които приемат вит.Д. Целогодишно ли го приемате или лятото, когато може да се "набави" от слънцето, го спирате. Аз пия от няколко години, но лятото винаги го спирам, понеже се опасявам от пигментация на кожата. Сега обаче правя и лазерна епилация и се чудя дали да го спирам?Моля, ако някоя от вас е запозната, да сподели. Praynig

# 201
Здравейте,ендокриноложката ми каза да изследвам само ТСХ смятате ли че при хашимото хипотиреодизъм това е единствения показателен хормон освен антителата де които май са си много .Simple Smile

# 202
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Имам въпрос към тези, които приемат вит.Д. Целогодишно ли го приемате или лятото, когато може да се "набави" от слънцето, го спирате.

целогодишно, лятото взимам по-малко.
аз съм с доста светла кожа и пигментация не съм забелязала до сега.

# 203
  • София
Да, ще ги пускам на 30 дни и трите. Като цяло съм впечатлена, че като му звъннах с резултата той каза къде преглежда в дадения ден, каза ми, че ще ме изчака и след работно време ако не успея да стигна до 19 часа. Прегледа ме с ехографа, разбрахме се какъв план да следваме и се държа доста мило на фона на обикновеното му пиперливо отношение Simple Smile
Точно същото се получи и при мен, когато отидох при него бременна с TSH 7.53 Grinning Изчака ме след работно време, дори закъснях и се върна. Бях притеснена и много се впечатлих от отношението, успокоих се. TSH бързо влезе в норми. Към края на бременността, обаче, бях сериозно предозирана.. Имай едно наум и всичко ще е наред! Успех и спокойна бременност ти пожелавам! Blush

Бобулина, и аз взимам витамин D целогодишно, лятото само намалявам дозата до поддържаща. Не съм забелязала пигментация (тя едва ли зависи от вътрешния прием на D3, по-скоро от външни фактори, но не съм кожен специалист).

Nelly13, ако се изследва само TSH, определянето на дозата не е особено прецизно, по мое мнение контролните изследвания би трябвало да включват TSH, FT3, FT4. Антителата не ги следя толкова често, пускам ги от време на време все пак.

Последна редакция: вт, 10 апр 2018, 10:47 от veseto5775

# 204
Точно същото се получи и при мен, когато отидох при него бременна с TSH 7.53 Grinning Изчака ме след работно време, дори закъснях и се върна. Бях притеснена и много се впечатлих от отношението, успокоих се. TSH бързо влезе в норми. Към края на бременността, обаче, бях сериозно предозирана.. Имай едно наум и всичко ще е наред! Успех и спокойна бременност ти пожелавам! Blush

Бобулина, и аз взимам витамин D целогодишно, лятото само намалявам дозата до поддържаща. Не съм забелязала пигментация (тя едва ли зависи от вътрешния прием на D3, по-скоро от външни фактори, но не съм кожен специалист).

Nelly13, ако се издледва само TSH, определянето на дозата не е особено прецизно, по мое мнение контролните изследвания би трябвало да включват TSH, FT3, FT4. Антителата не ги следя толкова често, пускам ги от време на време все пак.

Ох,и аз имам една ендо. да не ти е от полза!Ще пусна тогава тсх ft3 ft4 да видим Grinning дали имам нужда от корекция на дозата,защото усещам ,че съм хипотироидна пак Sad

# 205
  • На брега на реката
Момичета, чух се с ендото и ето резултатите:

TSH   -   4.3
FT3    -   4.35
FT4    - 16.03

Досега бях на Еутирокс 25, предвид резултатите каза, че е добре да го вдигнем на 31,25, като единия ден ще пия 25, а на другия 37,5.  Предния път в началото на февруари ТСХ беше 5,96. Имало понижаване, но не било достатъчно и увеличи дозата, а предния път каза "хайде да попиете няколко месеца, докато не нормализират хормоните". Не виня лекарката, но бях останала с впечатлението, че ще е само за няколко месеца и ще ги спрем, а сега ми каза, че септември - октомври, да направим пак изследвания преди зимния сезон за да видим каква ще е дозата. Sad
Има ли някой, при който всичко да се е нормализирало и да е спрял лекарствата?

# 206
  • Варна
Знаете ли дали Цитросепт има противопоказания при Хашимото и удачно ли е да се приема?

# 207
Момичета, чух се с ендото и ето резултатите:

TSH   -   4.3
FT3    -   4.35
FT4    - 16.03

Досега бях на Еутирокс 25, предвид резултатите каза, че е добре да го вдигнем на 31,25, като единия ден ще пия 25, а на другия 37,5.  Предния път в началото на февруари ТСХ беше 5,96. Имало понижаване, но не било достатъчно и увеличи дозата, а предния път каза "хайде да попиете няколко месеца, докато не нормализират хормоните". Не виня лекарката, но бях останала с впечатлението, че ще е само за няколко месеца и ще ги спрем, а сега ми каза, че септември - октомври, да направим пак изследвания преди зимния сезон за да видим каква ще е дозата. Sad
Има ли някой, при който всичко да се е нормализирало и да е спрял лекарствата?
Дали сте се разбрали правилно с лекаря? Ако ще лекуваш Хашимото с хормонозаместителна терапия, пиенето на хапчета е ежедневно за цял живот, винаги и при всеки. Знам за успешно лечение на болестта само с алтернативни подходи. Дали е излекуване или ремисия, само животът ще покаже. Но общо погледнато, никой човек няма гаранция, че в утрешен ден някоя неприятна болест няма да се отключи, нова за нас или излекувана преди, така че при Хашимото щом хормоните са в норма, антитела няма и сме без оплаквания дълготрайно, за мен е излекуване.

# 208
  • София
Бобулинка, ако е нарушена функцията на жлезата, няма как да произведе щитовидни хормони в нужното на организма ти количество. Поставена ли ти е диагноза? В смисъл, имаш ли антитела, ехографски изменения... автоимунен тиреоидит на Хашимото? В такъв случай жлезата трудно би проработила изведнъж адекватно, както би работила, ако е здрава. Състоянието би се влошило без хормон, съжалявам, това са фактите в повечето случаи. Ремисии се случват рядко, но изследванията ще го покажат. А твоите показват намалени нива, т.е. хипофункция, и нужда от допълнителен хормонален прием. Ендокринологът ти съвсем адекватно е увеличил дозата. Ето, че не само при предозиране има сърцебиене. При теб е била ниска дозата. Затова са контролните изследвания, за правилно нагаждане на дозата. Май не са от Бодимед изследванията, напиши референтните граници все пак, за повече яснота. Късмет и дано скоро нивата се нормализират и да се почувстваш по-добре! Simple Smile Още нещо, положителни резултати имат и паралелните промени в начина на живот и хранене, заедно с хормона имам предвид. Тук често се говори за хранителните режими подходящи за нас, както и за дефицити на витамини и минерали, а и за добавки, прегледай темата.

Daffodil, не мисля, че Цитросептът е противопоказен. Пила съм негов аналог от iHerb, GSE.

Последна редакция: вт, 10 апр 2018, 16:23 от veseto5775

# 209
  • София
Днес пуснах изследвания на дъщеря ми, почти на 12 г. Резултатите са:
ТСХ 2,76 (реф. 0,27  - 4,20)
ФТ4 14,49 (реф. 12 - 22)
Как ви се струват?

Общи условия

Активация на акаунт