Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 51

• 66 297
  • 743
  •   1
Отговори
# 720
Леле, жгмъц, наистина ли си правила Обременяване с глюкоза, без да пуснеш трикратен Инсулин?
Че има ли изобщо смисъл от това натоварващо организма изследване, ако ще се тестват само нивата на КЗ в тялото? Според мен, няма.
Утре, обаче, няма да можеш да пуснеш Инсулина трикратно, предполагам, а само на гладно, което не е добре, но сякаш нямаш друга алтернатива. Thinking

# 721
Ако са запазени пробите от днешната кръв, би трябвало да може. Но утре сутринта няма да може трикратно.

# 722
  • София
Гърне без похлупак, ами до там ми стигна акъла за самолечение. Утре ще е еднократно на гладно, да. Ще пусна и хормони и с всичките бумаги ще ида на преглед. 

Cioccolata, не можело, ходих до лабораторията да питам.

# 723
Да, но ето какво е писала още в 14 ч.:

Инсулин утре, късно се оказа сега за проба от сутрешното взимане.

Мен затова ме е яд - че напразно си е изгърмяла патрона с това тежко изследване, без да може да получи изчерпателни резултати и да види какво е положението реално. Confused

P.S.: Писали сме едновременно. Peace

# 724
жгмъц, няма смисъл само инсулин на гладно, по-важни са втори и трети. Те ще дадат представа за ИР.
Явно не им се занимава, примоли им се пак, ако трябва по-нагоре по стълбичката, най-добре е да ползват днешната кръв.

Нямам думи за тази лаборатория. Нищо нямаше да им стане, ако си бяха отворили устата да кажат, че трябва и това Sad

# 725
  • София
Да, но ето какво е писала още в 14 ч.:

Инсулин утре, късно се оказа сега за проба от сутрешното взимане.

Мен затова ме е яд - че си е изгърмяла патрона с това тежко изследване, без да може да получи изчерпателни резултати и да види какво е положението реално. Confused

Ако се наложи ще го повторя, да видим доктора, който и да е той какво ще каже...

жгмъц, няма смисъл само инсулин на гладно, по-важни са втори и трети. Те ще дадат представа за ИР.
Явно не им се занимава, примоли им се пак, ако трябва по-нагоре по стълбичката, най-добре е да ползват днешната кръв.

Нямам думи за тази лаборатория. Нищо нямаше да им стане, ако си бяха отворили устата да кажат, че трябва и това Sad

Ходих им на крака и НЕ, не можело ...
Уф.

Т.е. да не правя инсулин утре ?
Трикратното как се прави ? Пак ли с глюкоза ?

# 726
Трикратно се измерва само след прием на глюкоза, да.
Но това изследване натоварва доста организма и не е хубаво да се прави 2 пъти един след друг. Може би след половин година е допустимо да го повториш, но по-рано недей... Лично мнение!

Изследвай Инсулина на гладно утре - има смисъл, при положение че вече няма как да го изследваш трикратно.
Ако стойността му е висока, наличието на ИР е гарантирано, дори без да знаем каква е стойността на 60-тата и 120-тата мин.

# 727
  • Варна
Момичета, които сте изследвали само Инсулин на гладно, може ли да ми кажете референтните стойности на вашите лаборатории?
Преди няколко месеца пуснах и аз, ей така -прочетох тук, че пускате, да се проверя и аз ,и помня, че моя беше 9 , но нормите на лабораторията от 2 до 24, т.е. помня че горната граница беше 24.
Но сега като гледам на повечето от вас изследванията виждам , че пише  < 10 за горна граница ?

# 728
<10 беше при мен.
Важното е какво е посочено в конкретната лаборатория, т.е. конкретната цифра как влиза в границите.

# 729
  • Варна
<10 беше при мен.
Важното е какво е посочено в конкретната лаборатория, т.е. конкретната цифра как влиза в границите.

Благодаря Blush, но май е твърде разтеглена от моята лаборатория , както и за триглицеридите -посочена е горна граница 2,2 , което е пак е  много, но освен да сменя лабораторията следващия път , друго не виждам какво мога да направя .

# 730
Г-ца Д., най-общо казано, Инсулинът на гладно трябва да е колкото КЗ. Т.е. около 4-5-6. Ако е над 10, условно говорим за Инсулинова резистентност.

Инсулин със стойност на гладно 9 също е висок. Имам познат, чийто Инсулин е 8, и той приема по 1000 мг. Метформин дневно. Назначено му е от лекар. Той, обаче, е и пълен. Не знам ти как си с килограмите.

Последна редакция: вт, 05 юни 2018, 13:40 от Гърне без похлупак

# 731
  • Варна
Г-ца Д., най-общо казано, Инсулинът на гладно трябва да е колкото КЗ. Т.е. около 4-5-6. Ако е над 10, условно говорим за Инсулинова резистентност.

Инсулин със стойност на гладно 9 също е висок. Имам познат, чийто Инсулин е 8 и той приема по 1000 мг. Метформин дневно. Назначено му е от лекар. Той, обаче, е и пълен. Не знам ти как си с килограмите.
А, ето това ми трябваше да прочета ..Благодаря ти Blush, значи затягам още повече режима ..
Относно килограмите -имам да свалям, как, всяка жена иска и още , и още ...Но чисто погледнато само като цифри , килограмите подвеждат и гледам да не се влияя от тях.
Когато си изчислявах в и-нет Индекс на телесната маса попадам в горната граница на наднормено тегло, т.е. почти в Затлъстяване, но истината е, че аз тежа много -на кантара, но не всичко е мазнини.
Отклонявам се , но понеже като видиш 80кг на кантара и се хващаш за главата -аз , напротив...
Смятам, че все още съм запазила мускулната маса, трупана с години активен спорт, някога изобщо не се качвах на кантара, а ползвах само сантиметър. Сега трупам в долната част на тялото, типична круша, знам че вече всичко е от нарушен баланс на хормони, както и неправилно хранене, но към момента разчитам на себе си в изчистването на дневното меню .

# 732
  • София
Направих си изследване "обременяване с глюкоза", всичко изглежда в норма.
Скрит текст:
Лекуващ лекар:   Анастас Иванов
Филиал:   Платени - София

Биохимия/Biochemistry
Име на теста (изследване)       Резултат     Единици   Референтни стойности   Метод
Глюкозотолерантен тест - ОГТТ(3 кратен)                     
     Глюкозотолерантен тест - на гладно       4.20           4.1 - 5.9; гранично 5.6 - 7.8; патологично - над 7.   
     Глюкозотолерантен тест - 1-ви час       4.59           до 8.9; гранично до 10.9; патологично - над 11.0   
     Глюкозотолерантен тест - 2-ви час       6.74           до 7.77; гранично 7.8 - 11.1; патологично - над 11.1   
Забележка:
H - резултатът е над нормата (High - висок)
L - резултатът е под нормата (Low - нисък)

Къде да продължавам да търся причината за постоянното качване на килограми ?

Последна редакция: вт, 05 юни 2018, 19:18 от жгмъц

# 733
  • София
Жгмъц, към момента нивата на щитовидните са добре. Съотношението на тсх и фт3 е направо идеално дори. Но фт4 е една идея по-висок. Най-вероятно дозата все още уляга и нивата не са окончателни, в движение са. Може да се окаже и малко висока тази доза след време. Последно на 100/100/75 ли си или 87.5/93.75? От около месец май я увеличи, нали.. Добре е да следиш как се движат нивата, т.е. пусни си пак контрола след месец, може би.

А инсулинът е висок, мисля, че там се корени проблемът ти с килограмите. Confused

# 734
  • София
100/100/75 ми остана дозата вече месец и нещо.

Записах си час за събота при  Марио Николов, да видим какво ще каже...

Общи условия

Активация на акаунт