Каква пералня - 2 част

• 95 738
  • 778
  •   1
Отговори
# 480
Дами, дадох сравнението със Сименса, не за да омаловажа качествата му, а да кажа, че перлата не пере никак лошо, даже много добре, ако използваш хубав прах.

# 481

Благодаря за отговора, около и малко над 500 лв. , за това и търся в този ценови клас. За момента не мога да си позволя най-доброто. Пък и тук, като че ли не винаги високата цена определя качеството. Аз все пак прескочих до магазина, и там след оглед и въпрос към консултанта за мнението му между двете марки, той утвърдително кимна за Беко, каза че от клиенти получава обратна информация за нея като за читава машина, така че везните ми клонят към тази марка. Дано да съм от доволните и аз!

Преди всичко, важното е на вас да ви харесва. Не ги питайте консултантите, те не са там за да помагат на клиентите, колкото да ги насочват към уредите, който са най-изгодни при продажба за търговеца. Това са преди всичко хора без опит и каквото и да е било техническо образование. За мизерните заплати, които плащат на консултантите, човек с опит и образование идва ли ще работи там. 

Моите препоръки в този ценови диапазон са следните:

https://www.pazaruvaj.com/peralni-c3167/samsung/ww70j3283kw-le-p … 1164869/#opisanie

http://technika.bg/product/21643/peralnya-gorenje-w7723.html

# 482
  • оттам, откъдето започва България
Относно консултантите в магазините за техника и моето мнение е същото.

# 483
wiwala75-няколко пъти писах,че съм много доволна от Беко.Моята е слим за 7кг.Пере чудесно.Ползеам само прахообразни препарати.

# 484
wiwala75-няколко пъти писах,че съм много доволна от Беко.Моята е слим за 7кг.Пере чудесно.Ползеам само прахообразни препарати.
Благодаря! Харесвам и Самсунг, от предложенията на БМ21 , но везните ми определено клонят към Беко, и заради 5те години гаранция, и заради отзивите, които съм чела. Моята беше Индезит и въпреки лошата слава на марката 10 години ми служи вярно и безотказно. На майка ми Индезита е наповече от 20 години и още работи.
Скрит текст:
Имах доста уреди на Самсунг, които повече от 10 години вършеха страхотна работа, но си купих минала година прахосмукачка пак същата марка, защото и старата ми беше такава и съм страшно разочарована от новата. Моя близка също си търсеше прахосмукачка и в магазина също и казали, че Самсунг вече не са това, което бяха.

# 485
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Благодаря! Харесвам и Самсунг, от предложенията на БМ21 , но везните ми определено клонят към Беко, и заради 5те години гаранция, и заради отзивите, които съм чела. Моята беше Индезит и въпреки лошата слава на марката 10 години ми служи вярно и безотказно. На майка ми Индезита е наповече от 20 години и още работи.
Имах доста уреди на Самсунг, които повече от 10 години вършеха страхотна работа, но си купих минала година прахосмукачка пак същата марка, защото и старата ми беше такава и съм страшно разочарована от новата.
Моя близка също си търсеше прахосмукачка и в магазина също и казали, че Самсунг вече не са това, което бяха.
Mоя приятелка си купи прахосмукачка самсунг по коледа - нищо й няма. За пералните, от собствен и на приятели опит мога да кажа, че и страите и новите са си ок. Може в момента да нямат 5г. гаранция, но пък са достатъчно здрави за да не й трябват сервизи на 2-я месец. Като цяло качеството им е доста над това на бекото.

# 486
# 487
  • на Мелмак
Аз съм чела хубави отзиви за ЛГ.
Ползвам не усилено такова в друг имот и съм доволна. Трябва да се нивелира добре.

# 488

Далеч отзивите за LG не са само позитивни. Моя съвет е, ако се монтира в баня да не е LG, защото корпусите са слаби и гният. Ако ще бъде в сухо помещение, няма проблем. Както по-горе споменаха, важно е да е добре нивелирана и на твърд под, защото ако се тресе, корпуса е слаб и от вибрациите може да се разбие. Двигателите са здрави, електрониката е читава, разглобяеми са казаните. Лагерите са корейски и китайски, в зависимост къде са произведени. Втулката в която се набиват лагерите не достига до семеринга. Семеринга се набива в полимера, което е минус. Втулките на валовете по които върви семеринга са железни с някакво покритие подобно на хром, което с времето пада появява се корозия и влиза вода в лагерите. При повечето перални тези втулки ги правят от месинг.

Както всяка марка и LG си има своите недоволни клиенти. Казват че на новото поколение барабаните са от тънък метал. Ето един пример: https://youtu.be/kNPYTlf2WxU?t=68

# 489
Благодаря за отзивите ! Каквото-такова,платихме я. Надявам се да сме избрали хубава клечка Simple Smile

# 490
Благодаря за отзивите ! Каквото-такова,платихме я. Надявам се да сме избрали хубава клечка Simple Smile

Най-важното при подобен избор е на вас да ви харесва, пък отзиви всякакви, кои правдоподобни, кои чисто невежество.
Пожелавам ви с здраве да си я ползвате дълги години, и безаварийно!

# 491
  • София

Трапезица - аз съм от доволните от марката и от по-старите и от по-новите им модели, точно за тази нищо не мога да кажа, но предполагам няма да е лоша. Дано и ти останеш доволна и със здраве да си я ползвате.

# 492
Благодаря за милите думи  bouquet

РЕД.Първи отзиви-маркучът за правата вода е с пластмасова резба и много нестабилно свързване. Утре ще търсим  нов. Половин час от как я имаме и вече съм разочарована. Sad  Произведена в Плоша.

Та гледайте и това,като купувате нов пералня .

Последна редакция: нд, 10 юни 2018, 16:49 от Трапезица

# 493
  • София

РЕД.Първи отзиви-маркучът за правата вода е с пластмасова резба и много нестабилно свързване. Утре ще търсим  нов. Половин час от как я имаме и вече съм разочарована. Sad  Произведена в Плоша.

А маркуча за кривата вода какъв е?
Сори ама не се сдържах  hahaha

# 494

Нормално, но не бива да ви притеснява. В днешно време тръбите в жилищата са изцяло ПВЦ, и макар пластмасата да е с авторитет на по-неиздръжлив материал от желязото, то те са по-еластични и издържат повече при замръзване. При пералните, които "простират" се случва да опънат и отчупят полимерната част на маркуча, и става голяма беля, ако уредът е в неодводняемо помещение. При мен горението е с пълен аквастоп, но не ми е бил фактор при покупка, защото стои в банята. И да се скъса маркуча, водата ще си отиде в сифона.

Ето тук е обяснено, какво представляват "аквастоп" защитите: https://www.youtube.com/watch?v=LBDfOeZrET8

Общи условия

Активация на акаунт