Каква пералня - 2 част

• 95 701
  • 778
  •   1
Отговори
# 540
  • In Neverland
Здравейте, дойде време и ние да сменяме дългогодишен помощник. Насочили сме се за сега към Bosh или AEG. Важно ни е да е с дълга гаранция, поне 5 години и евентуално 10 години на мотора. Аз искам единствено да изпира добре петна и "бялото да е бяло". Предложете нещо до 800лв. Благодаря Flowers Hibiscus

# 541
Имам две приятелки с Миеле втора употреба , и двете са много доволни , години вече!

По темата с лагерите - ами всеки втори пост е за тях - важни са , да се систематизират и да се сложат на първа страница! За 8г. е нормално да има някакъв ремонт , мисля. А това , че този ремонт е скъп .....
Аз също имам перални с луфт , които не късат дрехите - Сименс , Самсунг,  Аристон,  Канди и перат добре.
Аз примерно Горение , Беко не бих си взела ! Но не го пиша постоянно !

Оп . . . забравихте да споменете и опитът ви с LG-то:

Аз съм чела хубави отзиви за ЛГ.
Ползвам не усилено такова в друг имот и съм доволна. Трябва да се нивелира добре.

Такъв разнообразен опит, като вашия, едва ли и в обществена пералня може да се добие. Grinning

"Аз примерно Горение , Беко не бих си взела ! Но не го пиша постоянно !"

Тук в тоя форум понякога искрено ме разсмивате. Ааа не ,не го пишете постоянно, само през седмица:

И аз не бих си взела Горение , независимо от лагерите им !

Ми като не са важни лагерите (Които се явяват най-сложен и скъп ремонт по пералнята), кажете им, какво да гледат потребителите? Луфта също да не го гледат, това че е непрецизна сглобка по вашите мнения изобщо не пречи. Ами давайте, съветвайте вие по-добре, какво да гледат при избор на подобен продукт . . .

Последна редакция: нд, 17 юни 2018, 14:58 от BM21

# 542
  • София
И какво като го е написала? И аз не бих си взела горение.

# 543
И какво като го е написала? И аз не бих си взела горение.

Ми такова, пише че не го пише постоянно ,а всъщност това не е истина и е смешно. Нека прекратим този спам в темата. Не ми се водят неползотворни спорове с некомпетентни по темата хора, които само си чешат езиците тук.

# 544
  • София
А ти като какъв и с какво основание ни начричаш с Ети некомпетентни? Нясно ли си как и над колко модела и марки перални имаме наблюдения, ние дали ползваме такова чудо на техиката и т.н., че ни обвиняваш за некомпетентни?!?! Много на сериозно си се взел, ама покритето ти какво е?! И ти пишеш постоянно за горение, ама ми се налага да ти скролвам постовете за тях.

# 545
И аз поръчах спешно перална.....
След предишното ми питане ремонтирах старата, но сега вече отказа и ....
Дано ми служи вярно новата. Очаквам я в сряда и аз.

Перална машина Gorenje WE60S3, 16 програми, Бяла, 1000 оборота, 6 кг

Дано покупката да е била успешна. Дайте отзив за новото поколение на gorenje, те все още са доста слабо разпространени, но до колкото знам нямат кардинални отличия с предишното поколение, освен нова електроника и нова структура на барабаните.
Тази година новото им поколение спечели награда за най-добър дизайн "reddot desing award 2018". Надявам се, и като качество да продължат да правят достойни машини.

# 546
Здравейте, дойде време и ние да сменяме дългогодишен помощник. Насочили сме се за сега към Bosh или AEG. Важно ни е да е с дълга гаранция, поне 5 години и евентуално 10 години на мотора. Аз искам единствено да изпира добре петна и "бялото да е бяло". Предложете нещо до 800лв. Благодаря Flowers Hibiscus

По-надеждни са Bosch. Ето две предложения от мен:

https://www.pazaruvaj.com/peralni-c3167/bosch/wan-20261by-p312382855/

https://www.pazaruvaj.com/peralni-c3167/bosch/wat20360by-p253455559/

# 547
  • София
Стига си флуудвал! Има си бутон за корекция!

# 548
  • Sofia
Относно дупките по дрехите  - ние имахме такива от пералня Аристон. Така че марката едва ли е критерии, стана ми интересно предположението за центрофугата обаче, не съм се сещала че може и това да е бил проблема.

# 549
  • на Мелмак
БМ21 - ами ако имам обществена пералня?
Кво? Не мога да имам мнение ли ? Различно от твоето?
Като си влезнАл в жЕнски форум ще търпиш жЕнска критика Simple Smile
ЛГ- то съм го ползвала 2 пъти , луфта не съм го мерила , но не къса !
За 5г - ДВА пъти съм писала , че няма да си взема пералня Горение и повода си ти !
Всеки втори твой пост е в тяхна възхвала!
Имам няколко апартамента, ползвам пералня 5-6г и сменям, подарявам!Сега също имам пералня за подаряване !
Причината не е повреда . Имам поглед върху мои перални от преди 15г - БЕЗ ремонт !
Казвам мнение на потребител. Това също съм го писала!
Ти всъщност какъв си ?
Майстор? Дилър?
Представи се Simple Smile
Защо някой ще влезе , ще каже - това е хубаво и него взимайте , другото не вАжи ?

# 550
БМ21 - ами ако имам обществена пералня?
Кво? Не мога да имам мнение ли ? Различно от твоето?
Като си влезнАл в жЕнски форум ще търпиш жЕнска критика Simple Smile
ЛГ- то съм го ползвала 2 пъти , луфта не съм го мерила , но не къса !
За 5г - ДВА пъти съм писала , че няма да си взема пералня Горение и повода си ти !
Всеки втори твой пост е в тяхна възхвала!
Имам няколко апартамента, ползвам пералня 5-6г и сменям, подарявам!Сега също имам пералня за подаряване !
Причината не е повреда . Имам поглед върху мои перални от преди 15г - БЕЗ ремонт !
Казвам мнение на потребител. Това също съм го писала!
Ти всъщност какъв си ?
Майстор? Дилър?
Представи се Simple Smile
Защо някой ще влезе , ще каже - това е хубаво и него взимайте , другото не вАжи ?

По същество - темата е за избор на перални. Аз не твърдя, че като има луфт, обезателно ще къса дрехите постоянно. Просто вероятността нещо по-фино да се защипе, повреди или дори изчезне в този отвор е голяма, когато той е масивен. Ето и един пример на барабаните, на актуални уреди, които в момента се предлагат на пазара. Това не е реклама, просто такива са обстоятелствата, каквито ги виждате с очите си:

# 551
  • Бургас/София
Здравейте,  утре ще ми доставят тази пералня  https://www.technopolis.bg/bg/Washing-machines/Washing-machine-S … 0M644OPX/p/681644 . Някой има ли я да сподели как пере. Досега съм ползвала само Горение, но все забравям някой чорап и затова  add wash ме спечели веднага. Blush

# 552
  • на Мелмак
Доскоро бях с такава , пере чудесно !
Наистина минус й беше , това , че не можеш да добавиш един чорап Simple Smile
Люка е голям и влизат обемни завивки. Еко бъбълса на Самсунга е много добър като функция ! Има всякакви програми, може и ти да си направиш , такава, която ще използваш най-често в предвид дрехите в дома ви Simple Smile
Честито и със здраве да я ползваш !

BM21, от опита ми с обществена пералня , изобщо не съм съгласна с теб , относно разстоянието , което си показал. Аз продължавам тъпо и упорито да твърдя , че при мен скъсване няма !

Последна редакция: пн, 18 юни 2018, 08:53 от etty775

# 553
При АЕГ мога да добавя дрехи,има бутон пауза. Водата е малко ( явно по новите модели пестят от вода)) ине се разлива извън барабана. И на ЛГ май има пауза,не съм я разучила още. Та макар да не е широко рекламирани,и други марки имат това удобство.

# 554
  • в града на вечния купон
Бош имат специално модел за петна, но разбира се цената е над 800лв, немска машина-WAW28560EU.
Разгледайте я има много добри отзиви.

Моя позната е с този модел, моят е айдос, но е почти на същата платформа.

Общи условия

Активация на акаунт