Каква пералня - 2 част

• 96 399
  • 778
  •   1
Отговори
# 600
На външен вид изглежда много добре, но трябва да се проучи хубаво, ако ще се взима. Чела съм назад в темата, че понякога имат по-сериозни дефекти от видими несъвършенства по корпуса.

В случая незнам как да я проуча. Каквото каже продавача, това приемам за вярно. Има гаранция 1 година

Последна редакция: чт, 21 юни 2018, 14:23 от мама_съни

# 601
  • София
Аз не бих я взела, че и само с година гаранция, което общо взето си е в нарушение със законите.

# 602
  • Ловеч
И аз не бих рискувала. Като цяло не съм привърженик на стоки втора употреба или пък уреди с транспортни дефекти. По-назад в темата бях срещала за някакво усукване на барабана, което не се е видяло на пръв поглед, но в последствие е създавало проблеми при експлоатация.

# 603
  • Sofia
За 490лв има нови добри перални, аз не бих взела втора употреба. Съгласна съм, че Сименс е хубава марка, но перални, съдомиални са уреди свързани с лична хигиена и да си призная не бих ползвала такъв уред като не знам какво е правил с него предишния собственик...а някой нации имат странни навици.

Последна редакция: чт, 21 юни 2018, 17:57 от vaflichka

# 604
И аз подкрепям. Уирпул взех не с инверторен мотор, но с всички необходими програми и клас А++ с 6 г гаранция за 400 лв за наемателите. Ни се тресе нито нищо. Пере добре и има всякакви програми. Само заради марката не бих рискувала при доволно много алтернативи на пазара.

# 605
http://prikachi.com/images.php?images/499/9353499I.jpg
На това попаднах днес в магазин за втора употреба и транспортни дефекти. Грабна ми окото.Директно попитах човека кои са нови и той ми показа тази и една AEG. Била използвана няколко месеца и върната. Това ме смущава, зашото да е върната сигурно има проблем. Струва 450 лв .Вие какво ще кажете ?

Ще кажа, че реално НЕ струва 450лв. Един уред втора употреба, макар и да изглежда, като нов веднага губи 50% от стойността си. Тази машина, като нова едва ли струва 900лв. Имате ли представа, какъв е точния модел, какви са нейните характеристики?
Принципно за 450-500лв може да си вземете чисто нова машина с 5 години гаранция. Иначе правилно сте се насочили към Сименсът пред АЕГ.

# 606
Ами затова се колебая. Бях се спряла на Горение, Беко или АЕГ - нови до около 700 лв.Тази обаче ме грабна веднага.  За модела- затова снимах панела .пише IQ 700 , aко това е модела. Ще помисля още малко

# 607
Ами затова се колебая. Бях се спряла на Горение, Беко или АЕГ - нови до около 700 лв.Тази обаче ме грабна веднага.  За модела- затова снимах панела .пише IQ 700 , aко това е модела. Ще помисля още малко

Най-важното е на вас да ви харесва, но отчитайте факта, че ако след 1 година нещо по този Сименс се развали, това са едни от най-скъпите за поддръжка перални машини.

# 608
  • В къЩи.
@*Л-и-я*

Скрит текст:
Знаете ли какво забелязах, при вашата машина маншонът е от предходното поколение (По-тънък и оребрен), по необяснима за мен причина. Да не би машината да е сръбска сглобка?
Ето го предходното поколение с абсолютно същия маншон, като във вашата машина: https://youtu.be/PFKFz3WXzNU?t=114

При моите и двете са с новия маншон (По-дебел и гладък), макар едната да е от, по-скоро нисък ценови клас, а другата от висок. Явно ценовия клас тук не е от значение. Маншоните при моите уреди са абсолютно идентични с тази разлика, че при W98F65I/I има отвор за лампата, докато при W6503/S просто такава отсъства и няма този отвор в горната част на маншона.

Снощи снимах веднага след пране, за да видите, колко вода се задържа при мен:

Това беше пълна пералня със сравнително замърсено пране. Виждате колко мръсотия се отлага по маншона. Дори и без да се събира много вода, няма как да не изчистя тези гадости от там.

Ето съпоставка да видите, колко по-различни са маншоните:

Не доумявам, защо при положение че моите 2 уреда са от една генерация с вашия, пир вашия стои маншон от предходното поколение.

Позна-на книжката пише ,че е произведена в Словения. Това прави ли я с по-ниско качество?Твоите какво производство са?

Ако проблема й е само остатъчната вода и вида на маншона,ще го преживея. Grinning

# 609

Аз също си избрах това Беко и вече цяла седмица пера с него, доволна съм към момента, не смея да се хваля, че да не я урочасам. Странно, но моето няма 1000 оборота, има 600, 800 и 1200, и без центрофуга. Дано да си ги ползваме дълго и със здраве!
Съжалявам за неволното подвеждане-оборотите са 1200.Старата ми беше с 900 а тази при макс.днес извади почти сухи белите памучни тениски.Доволна съм!

# 610

Позна-на книжката пише ,че е произведена в Словения. Това прави ли я с по-ниско качество?Твоите какво производство са?

Ако проблема й е само остатъчната вода и вида на маншона,ще го преживея. Grinning

Словенски са и двете. Обичайно в Словения произвеждат за ЕС, а в Сърбия за държавите от СНГ най-вече, като Русия, Беларус, Казахстан ,Украйна. За това питам, да не би да е сръбска.

Освен маншона, може да се различават в казаните. При предходното поколение правеха все още и разглобяеми казани, което си е голям плюс.

# 611
http://prikachi.com/images.php?images/499/9353499I.jpg
На това попаднах днес в магазин за втора употреба и транспортни дефекти. Грабна ми окото.Директно попитах човека кои са нови и той ми показа тази и една AEG. Била използвана няколко месеца и върната. Това ме смущава, зашото да е върната сигурно има проблем. Струва 450 лв .Вие какво ще кажете ?
Тази е нали IQ790
https://www.siemens-home.bsh-group.com/at/produktliste/WM14S494

# 612
Да, точно така изглежда

# 613
  • София
Здравейте.
Вчера пуснах почистваща програма ,а днес вече първото пране на Мих,40градуса,1000 оборота,но намалих времето на 53мин. Пере супер безшумно,центруфугата направо не се чува,най-силно се чува шуртенето на водата когато пълни ,но ми се чу едно като свирене на няколко пъти и то само докато пълнеше с вода.Дали е нормално?
Но най-ме притеснява,че остава вода в гуменото уплатнение.
Скрит текст:
А точно под пръста ми има...как да го обясня като изрязано ,вдлъбната в гумата,само на това место е.И когато пералнята спря това конкретно бдлъбване беше точно най-отдолу в центъра.
Пералнята е Gorenje W7725.
Напразни ли са ми притеснененията? Тази оставаща вода трябва след всяко пране да я почиствам предполагам?
Благодаря.
Toва е много неприятно с водата! Не знам за конкретния модел дали е нормално, но за мен по принцип не е нормално да има изобщо вода там. Аз лично не бих ползвала пералня, на която да ходя да й погъ*увам след всяко пране. Моята само я оставям с открехната врата и това е. Имай предвид, че ти ще можеш да попиваш гуменото уплътнение, ама водата която остава между двата барабана няма как да я попиваш и ще си блатясва там.

# 614
Moята също има вода там след пране. и аз съм се чудила дали трябва да е така

Общи условия

Активация на акаунт