Каква пералня - 2 част

• 96 462
  • 778
  •   1
Отговори
# 585
  • В къЩи.
ВМ21 , от написаното от теб,разбирам ,че не е нормално да остава толкова вода след пране?
Вчера я монтирахме и е нивелирана добре,нова е ,едва ли се е запушила или зацапала от нещо. newsm78
Проверих отворите,добре са изрязани,чисти са, но водата е под тяхното ниво.

Навика да държа чекмеджето и люка отворен си го имам от преди.Такива замърсявания също съм имала,но никога такова количество вода. Thinking Вярно е,че и уплатнението имаше съвсем различен вид при старата перална.

Не ми е проблем да я обирам,но е дразнещо.

# 586
ВМ21 , от написаното от теб,разбирам ,че не е нормално да остава толкова вода след пране?
Вчера я монтирахме и е нивелирана добре,нова е ,едва ли се е запушила или зацапала от нещо. newsm78
Проверих отворите,добре са изрязани,чисти са, но водата е под тяхното ниво.

Навика да държа чекмеджето и люка отворен си го имам от преди.Такива замърсявания също съм имала,но никога такова количество вода. Thinking Вярно е,че и уплатнението имаше съвсем различен вид при старата перална.

Не ми е проблем да я обирам,но е дразнещо.

Нормално е. И при мен остава, но ми се струва, че е по-малко. Тези отвори са много тънки и разни дребни пухчета и подобни лесно ги блокират, най-често заради това остава вода. Даже "остава" е пресилено, оттича се, но по-бавно.
Това не ме дразни по никакъв начин, 1-во защото е в канавката на маншона и при вадене на дрехите не се мокрят, второ защото след изпиране обезателно подсушавам и преглеждам за остатъчни предмети и замърсявания. Губя 2 минути повече, но за сметка на това съм уверен, че няма да остане остър предмет, който да пробие маншона, както и да зеленяса или замирише. Тази в апартамента, понеже я ползвам сравнително рядко, даже след почти всяко пране източвам и водата от филтъра (Тя също с времето се вмирисва). Много удобно са ги направили за почистване филтрите, в сравнение с други уреди. Ако забелязахте под отвора на филтъра има нещо като тавичка, която се издърпва и не подлизва вода по или под уреда.

# 587
  • София
Това на ЛГ е снимка с реклама на инвенторния мотор и текста се отнася само за него, съответно 10 гони за мотора и неговите части. Иначе си пише съвсем ясно, че пералните са с 2 години  гаранция.

# 588
Здравейте, споделям и моите първи впечатления от Веко 6633.Много е тиха,изобщо не тресе дори и при 1000 оборота.(първият път я гледах непрекъснато ,защото ми беше странен модерния "космически кораб "-старото ми Горение е на 17 г....)
Имах същите притеснения като Лия-и при мен има остатъчна вода(по-малко е).Ще следя съветите тук.Благодаря за отзивчивостта!

# 589
  • В къЩи.
Благодаря ти. bouquet
Нали е новичка и всеки дребен детайл ми прави впечатление и се притеснявам да не е някакъв дефект или пък моя грешка.
Наистина не е голям проблем да се почиства,един сух парцал( от тези за кухня) пое цялото количество вода,т.е. не е кой знае колко .

Днес като я пуснах и си изкарах почти цялата програма седнала пред нея да я гледам и слушам. Joy На сина ми също е любмия ел.уред,много обича и той да седи пред нея и да я гледа как пере-много и се радва. Laughing

# 590
Благодаря ти. bouquet
Нали е новичка и всеки дребен детайл ми прави впечатление и се притеснявам да не е някакъв дефект или пък моя грешка.
Наистина не е голям проблем да се почиства,един сух парцал( от тези за кухня) пое цялото количество вода,т.е. не е кой знае колко .

Днес като я пуснах и си изкарах почти цялата програма седнала пред нея да я гледам и слушам. Joy На сина ми също е любмия ел.уред,много обича и той да седи пред нея и да я гледа как пере-много и се радва. Laughing

Ха ха, душица. Вярно е че децата гледат с интерес новата техника, пък и порасналите "деца" се радваме, на подобни нови придобивки у дома.

Аз също почиствам с такива кухненски кърпички, не само долу, а целия маншон да не остава никаква вода и замърсявания по него. Вършат идеална работа и попиват идеално. Стъклото на люка също имам навика да го почиствам след експлоатация.

# 591
  • оттам, откъдето започва България
Извинете за спама.
Скрит текст:
Най-лесно се попива водата с попивателните кърпи от този вид:

# 592
За мен са го написали подвеждащо. Трябвало е да има там в текста едно частите МУ.Под частите хич не разбират платки например. Но най-добре да се звънне директно и да се пита представителя на ЛГ за БГ.

Да, мен тези цигании много ме дразнят от страна на LG. Като пуснаха директ драйв моторите, даже се опитваха да лъжат хората, че тази конструкция е по-стабилна и по-малко тресе от класическата, което на практика си е чиста лъжа. Устойчивостта на пералнята при центрофуга завиди от твърдостта на корпуса, масата и правилното разпределяне на тежестите, както и правилно подбраните амортисьори. Дали ще е мотора директ драйв или класически няма абсолютно никакво значение тук, а те се опитваха да му приписват и такива качества, което за мен е некоректна практика.

Ето я въпросната подвеждаща реклама:

https://www.youtube.com/watch?v=SWM32P-ciXI

Даже фигурата на мотора застопорен отделно от барабана при класическата схема им е грешна. Мотора винаги е закрепен към барабана, а не към корпус при класическата схема. Много циганска работа е рекламната кампания на LG. Това пробутване на откровено лъжлива информация е подценяване и неуважение към потребителя.
Прав си! Даже аз самата съм писала на други потребители преди няколко години, още като вървеше рекламата, да имат предвид, че гаранцията е само за мотора, но сега рекох, че са дали 10 години за цялата машина.....ама явно не било така.

# 593
Здравейте, не знам дали съм на правилното място, но не успях да открия друга активна тема свързана с пералните.
Въпросът ми е следният имам пералня Exquisit WA 6110-7 и като гледам по програмите й не откривам опция за пране без центрофуга. В Интернет открих ръководството, но е на немски и не разбрах много. Ако някой има подобна пералня, може ли да ми обясни как да пера без центрофуга или изобщо няма такъв вариант, ами да си пера на ръка такива дрехи? Confused
Schleudern  е центрофуга. Пусни една снимка на пералнята,да видим как изглеждат копчетата. Няма ли опция,избирайки копчето за центрофугиране,различни обороти и последното е да спира с вода в барабана ?

Прегледах го по диагонал,видях само 400 оборота за фино пране. На вълнените пише,ако изрчно е упоменато на етикета,че може да се перат в пералня.По програма-600 оборота.

Ето така изглежда :

Поназнайвам немски и преведох думичките, които не знам и като гледам по копчетата няма такава опция май..
Здравей,
Прочетох упътването на машината ти и за съжаление нямаш опция  без  центрофуга.  Най-малко обороти  400 имаш  на програма  "фино пране" (Feinwäsche).

Благодаря за отговора!
Значи дрехи, който са с етикет без центрофуга, трябва да си ги пера на ръка, така ли?

# 594
@*Л-и-я*

Знаете ли какво забелязах, при вашата машина маншонът е от предходното поколение (По-тънък и оребрен), по необяснима за мен причина. Да не би машината да е сръбска сглобка?
Ето го предходното поколение с абсолютно същия маншон, като във вашата машина: https://youtu.be/PFKFz3WXzNU?t=114

При моите и двете са с новия маншон (По-дебел и гладък), макар едната да е от, по-скоро нисък ценови клас, а другата от висок. Явно ценовия клас тук не е от значение. Маншоните при моите уреди са абсолютно идентични с тази разлика, че при W98F65I/I има отвор за лампата, докато при W6503/S просто такава отсъства и няма този отвор в горната част на маншона.

Снощи снимах веднага след пране, за да видите, колко вода се задържа при мен:

Това беше пълна пералня със сравнително замърсено пране. Виждате колко мръсотия се отлага по маншона. Дори и без да се събира много вода, няма как да не изчистя тези гадости от там.

Ето съпоставка да видите, колко по-различни са маншоните:

Не доумявам, защо при положение че моите 2 уреда са от една генерация с вашия, пир вашия стои маншон от предходното поколение.

# 595
Здравейте, не знам дали съм на правилното място, но не успях да открия друга активна тема свързана с пералните.
Въпросът ми е следният имам пералня Exquisit WA 6110-7 и като гледам по програмите й не откривам опция за пране без центрофуга. В Интернет открих ръководството, но е на немски и не разбрах много. Ако някой има подобна пералня, може ли да ми обясни как да пера без центрофуга или изобщо няма такъв вариант, ами да си пера на ръка такива дрехи? Confused
Schleudern  е центрофуга. Пусни една снимка на пералнята,да видим как изглеждат копчетата. Няма ли опция,избирайки копчето за центрофугиране,различни обороти и последното е да спира с вода в барабана ?

Прегледах го по диагонал,видях само 400 оборота за фино пране. На вълнените пише,ако изрчно е упоменато на етикета,че може да се перат в пералня.По програма-600 оборота.

Ето така изглежда :

Поназнайвам немски и преведох думичките, които не знам и като гледам по копчетата няма такава опция май..
Здравей,
Прочетох упътването на машината ти и за съжаление нямаш опция  без  центрофуга.  Най-малко обороти  400 имаш  на програма  "фино пране" (Feinwäsche).

Благодаря за отговора!
Значи дрехи, който са с етикет без центрофуга, трябва да си ги пера на ръка, така ли?
Май, май  на ръка  е най-добре да си ги переш..

# 596
Здравейте, споделям и моите първи впечатления от Веко 6633.Много е тиха,изобщо не тресе дори и при 1000 оборота.(първият път я гледах непрекъснато ,защото ми беше странен модерния "космически кораб "-старото ми Горение е на 17 г....)
Имах същите притеснения като Лия-и при мен има остатъчна вода(по-малко е).Ще следя съветите тук.Благодаря за отзивчивостта!
Аз също си избрах това Беко и вече цяла седмица пера с него, доволна съм към момента, не смея да се хваля, че да не я урочасам. Странно, но моето няма 1000 оборота, има 600, 800 и 1200, и без центрофуга. Дано да си ги ползваме дълго и със здраве!

# 597
http://prikachi.com/images.php?images/499/9353499I.jpg
На това попаднах днес в магазин за втора употреба и транспортни дефекти. Грабна ми окото.Директно попитах човека кои са нови и той ми показа тази и една AEG. Била използвана няколко месеца и върната. Това ме смущава, зашото да е върната сигурно има проблем. Струва 450 лв .Вие какво ще кажете ?

# 598
  • Ловеч
На външен вид изглежда много добре, но трябва да се проучи хубаво, ако ще се взима. Чела съм назад в темата, че понякога имат по-сериозни дефекти от видими несъвършенства по корпуса.

# 599
Благодаря вии!

Общи условия

Активация на акаунт