Каква пералня - 2 част

• 95 697
  • 778
  •   1
Отговори
# 555
  • Бургас/София
При АЕГ мога да добавя дрехи,има бутон пауза. Водата е малко ( явно по новите модели пестят от вода)) ине се разлива извън барабана. И на ЛГ май има пауза,не съм я разучила още. Та макар да не е широко рекламирани,и други марки имат това удобство.
Да и моята пералня в апартамента има пауза, но като я натисна трябва да изчакам от 2 до 5 минути ( така и не разбрах колко е времето) за да се отвори вратата. От известно време сме вече в къща и досега ходех с една торба дрехи през ден да пера Grinning. Но ми писна и поръчах пералня и за тук с add wash, че и котката много помага с криенето на чорапи и аз ще има да чакам да се отвори на пауза

# 556
  • оттам, откъдето започва България
На мен също не ми е проблем да натисна Пауза на пералнята, когато съм забравила нещо, но го правя единствено в началото на прането.
При мен не се чака толкова, само около 1 мин., но в повечето случаи, ако съм забравила нещо, не се притеснявам, защото има следващо пране. 
Обобщавам, че за мен лично това предимство на пералнята е недостатъчно приложимо, т.е. може и без него.

# 557
  • София
Здравейте,  утре ще ми доставят тази пералня  https://www.technopolis.bg/bg/Washing-machines/Washing-machine-S … 0M644OPX/p/681644 . Някой има ли я да сподели как пере. Досега съм ползвала само Горение, но все забравям някой чорап и затова  add wash ме спечели веднага. Blush

Тази предлопагам е ок от към пране. Имам други самсунг и перат отлично, приятели също са доволни от техните. Една приятелка има като тази, но по-стария модел - пере отлично и има много екстри вкл. да я командва от телефона, да вижда от тел. до къде е стигнала, пералнята "й казва" кога е свършила пак през тел. и т.н. глезотийки. За мен ад уош-а си е голямо удобство. Вярно, че ще дойде следващо пране, ама мразя докато се събере да мотая по 1-2 чорапа, понеже съм ги забравила. Еко бъбъла също не е за подценяване. Отначало си мислих, че е само маркетингов трик и тези балончета не правят нищо освен да разпенват праха, но не е така - наистина отстраняват упорити петна.

# 558
При нашата се изчаква 2-3 секунди.

# 559
Възможност за добавяне на допълнително пране, при вече започнал цикъл има от време оно при машините с вертикално зареждане. Колкото до тези с хоризонтално, не при всяка програма нивото на водата позволява да се отвори люка.
При стандартните перални ключалките са 2 вида, електромагнитни, които сработват мигновено, но те са много слабо разпространени заради високата им стойност. При стандартните ключалки са необходими между 1 и 3 минути за да отключат люка. Вътре има нагряваща се пластина и таблетка, която трябва да изстине и да щракне, отключвайки люка на пералнята. Температурата в помещението също играе роля в това, за какво време въпросната пластина ще изстине и ще разблокира вратата.

Ето ви и нагледен пример, как е устроена обикновената ключалка на стандартна перална машина:

Последна редакция: пн, 18 юни 2018, 22:35 от BM21

# 560
Здравейте, не знам дали съм на правилното място, но не успях да открия друга активна тема свързана с пералните.
Въпросът ми е следният имам пералня Exquisit WA 6110-7 и като гледам по програмите й не откривам опция за пране без центрофуга. В Интернет открих ръководството, но е на немски и не разбрах много. Ако някой има подобна пералня, може ли да ми обясни как да пера без центрофуга или изобщо няма такъв вариант, ами да си пера на ръка такива дрехи? Confused

# 561
  • на Мелмак
А програма вълна, ръчно пране няма ли ?
Там центрофугата е май около 400 оборота?

# 562
Здравейте, не знам дали съм на правилното място, но не успях да открия друга активна тема свързана с пералните.
Въпросът ми е следният имам пералня Exquisit WA 6110-7 и като гледам по програмите й не откривам опция за пране без центрофуга. В Интернет открих ръководството, но е на немски и не разбрах много. Ако някой има подобна пералня, може ли да ми обясни как да пера без центрофуга или изобщо няма такъв вариант, ами да си пера на ръка такива дрехи? Confused

Трябва да има възможност, да се изключва центрофугата. Като имате инструкция за употреба на немски, публикувайте я тук, или в някой друг форум. Все ще се намери човек разбиращ немски език да я прочете и да обясни, как се изключва центрофугата.

Като я гледам това е ребрандиран турски Vestel за немския пазар. Ако се поровите из нета, може да намерите абсолютно същата за българския под някоя от марките от остра на Crown и Neo, от които да дръпнете и инструкциите, но си е бая занимавка.

# 563
# 564
  • В къЩи.
Скрит текст:
Поръчах я най -накрая  ,от тук https://topmarket.bg/peralnya-gorenje-w7723 , докато се начудим и изпуснах другата оферта.
В сряда казаха,че ще е при нас,нямам търпение вече.
Дано да съм направила правилния избор и машинката да излезе сполучлива. Praynig

ВМ21, някакви насоки и тънкости при монтирането и изобщо всичко ,което мислиш,че ще ми е от полза при първоначалното пускане?
До сега мъжа ми е монтирал сам сегашната ни перална,сушилната,миялната....,но все пак няма да ми излишен някой компетентен съвет. Hug

С здраве да си я ползвате! Надявам се да се окаже сполучлив уред. Моите съвети са да прочетете инструкциите за употреба и да се съобразявате с написаното там. Основното е да е на твърд и равен под, добре нивелирана и включена в канализацията на не по-ниско от 60см.от пода.
Някои хора се затрудняват със свалянето на транспортировачните "болтове", които при "gorenje" не са 4 болта, а всъщност са 2 шпилки. В инструкцията е показано, как се свалят (лесно е). Ако уредът пристигне с инструкция на езици, които не разбирате, пишете тук и ще потърся на български или друг алтернативен език, който разбирате.

Успех! Simple Smile
Изненада ни днес.Вече е монтирана,свалени са двете шпилки, нивелирана,отточната вода е на 60см...
Утре мисля да я пусна на програмата за почистване с лъжица прах за бяло и да се опознаем с новата помощница. Crazy

Барабана е огромен в сравнение с 5кг ми стара пералана.

Последна редакция: вт, 19 юни 2018, 21:46 от *Л-и-я*

# 565
Schleudern  е центрофуга. Пусни една снимка на пералнята,да видим как изглеждат копчетата. Няма ли опция,избирайки копчето за центрофугиране,различни обороти и последното е да спира с вода в барабана ?

Прегледах го по диагонал,видях само 400 оборота за фино пране. На вълнените пише,ако изрчно е упоменато на етикета,че може да се перат в пералня.По програма-600 оборота.

# 566
Спрях се на два модела перални. Но не мога да избера между двете. Всеки казва различно мнение но и нищо кой знае какво.
Едната е LG F 2J5QN3W  , а другата BEKO WTV 8734 XS0
Дали някой я има и може да ми даде реално мнение за един от двата модела.

https://www.technopolis.bg/bg/Washing-machines/Washing-machine-L … -2J5QN3W/p/680271
https://www.technopolis.bg/bg/Washing-machines/Washing-machine-B … 8734-XS0/p/680684

# 567
Аз бих избрала LG без да се замислям изобщо. Виждам, че дават и 10 годишна гаранция за мотора и частите, докато при Беко е 5 годишна с възможност за удължаване гаранцията САМО на мотпра с още 5.

# 568
LG, разбира се!
И Беко-то не е лошо, но ако беше 400 лева, примерно.

# 569
Спрях се на два модела перални. Но не мога да избера между двете. Всеки казва различно мнение но и нищо кой знае какво.
Едната е LG F 2J5QN3W  , а другата BEKO WTV 8734 XS0
Дали някой я има и може да ми даде реално мнение за един от двата модела.

https://www.technopolis.bg/bg/Washing-machines/Washing-machine-L … -2J5QN3W/p/680271
https://www.technopolis.bg/bg/Washing-machines/Washing-machine-B … 8734-XS0/p/680684

Изберете това, което вас ви радва най-много. Колкото до 10 годишната гаранция на мотора, това е чисто търговски трик. По този мотор на практика няма какво толкова да се чупи, и като цяло двигателите на пералните дават проблем крайно рядко. И Беко и LG дават 10г. гаранция на моторите си. Цялостната гаранция реално важната.
Като марка LG повече ми допада от Беко, но Бекото има 5 години гаранция, а LG едва 2. Бекото има 1400 оборота , LG 1200 , Беко е предназначен за 8кг пране , LG за 7. И двете са тихи с инверторни мотори. Доста на кантар са нещата. LG е по-ремонтопригодна, защото е с разглобяем казан. Вие решавате, дали да заложите на по-престижна марка (LG) или на по-добри характеристики (Beko). В крайна сметка всичко със своите положителни и отрицателни страни.

Общи условия

Активация на акаунт