априлчета на месец и на два да викнем ний ура

• 14 385
  • 371
  •   1
Отговори
# 210
Ами митинга утре?
Егати! Протест + парти в София Ленд...как ще се съччетаят? И дъждовно и по-студено...
Май аз ще следя събитията от дома си...Не знам може ли днес с Т, утре по улиците...

# 211
  • София
Малеее, колко сте изписали тея дни! Няма скоро да смогна да прочета всичко, та да се включа по въпросите, до които успях да стигна.
Аз изплаквам шишенцата с гореща вода, ако са току що използвани, но ако са постояли повечко време, ги измивам с препарат за съдове и ги изплаквам добре. Стерилизирам ги все още, без горната част на помпата, че ми писна да я сглобявам и разглобявам постоянно и лъжичките не ги стерилизирам, защото отпред са гумени и пише само да се мият с веро.
Вигантола не трябва да се съхранява в хладилник; погледнах в листовката и не пише такова нещо. Педиатърката ми каза, че ако е слънчево и стоим с малкия повече време навън, дори няма нужда да давам капки.
И аз трябва да заведа малкия на ортопед, защото майка ми е с много тежка луксация и мислех да отидем в Горна баня, ама мъжа ми си прахоса отпуската заради акта за раждане, та май ще чакаме до края на юни. Тук във филиала до нас идва веднъж месечно някакъв, който бил добър. Мислите ли, че ще е късно? Кога е най-добре да го заведа?

И на мен ми дойде цикъла, хем, че още кърмя. Поне се надявам да е това, а не някакъв проблем, защото лохийте ми спряха преди 2 седмици. Лекарката ми каза, че всичко е наред, но това беше преди около месец, ще трябва тея дни пак да отида. Вие ходихте ли на преглед в болницата след 45 дена? На моята епикриза пише тогава да отида, но се чудя дали да ходя там, или при моята си лекарка.

# 212
Имам няколко въпроса, като предварително багодаря за отговорите:
1. Когато трябва да придвижвате бебето през големите жеги с автомобил, какво правите: пускате климатик/климатроник, като избирате съответната температура или отваряте прозореца, за да влиза въздух и колко го отваряте? При нашето пътуване от страх да не го простудим пукнахме от жега.
2.  Когато бебчето плаче винаги ли го вдигате и го гушкате или го оставяте да си реве. Мисли те ли, че може да се разглези и постоянно да иска след това да е на ръце или няма такова нещо?
Когато пътуваме с кола предпочитам леееко отворен прозорец. Климатиците разболяват възрастни хора, камо ли бебета. Вътре в колата е супер и като те удари жегата можеш и инфаркт да получиш. За бебетата не е толкова опасно охлаждане или прегряване, колкото рязка смяна на Т.
Когато Тони плаче почти никога не го вдигаме на ръце, но това е несъзнателна реакция от наша страна. Гушкаме го , за да се радваме, гукаме /опити само/, да гледаме нещо или ей така, за кеф, но когато реве му предлагаме потупване, биба, взимам го за да дам водичка ако поиска, после обратно в шезлонга. Играчки, усмивки и целувки за успокоение. Е, ако нещо не му е добре го гушкаме, за да се успокои, че го подкрепяме. За коликите помага например. Понякога реве, защото му се спи и не знае какво да прави, тогава си лежи, а татко му го гали...за да не свиква да заспива на ръце и като го оставиш да писва за още.

# 213
Аги, как е Т на Тони?Каква ваксина му сложиха?

# 214
Рени, за ортопед някъде към 2 месец отиди. Ако има ортопед близо до вас, заведи го сама, не чакай края на юни. Прегледа винаги  се заплаща, понеже с или без талон ехографията е платена, а тя ти трябва.

Вигантол моята каза още да давам, опипва му главата всеки път и така май преценява.

На преглед още не съм ходила при оператора...ама той моят е чак на Хемус и до там кога да отида? Иначе "лохии" какво е последно? Кръв, само течение, какво? Аз 40 дни си влачих лееко кървене от време на време, после установи гинеколога, че имам лееко възпаление и леееко се мажех с хлокиналдол, после леееко ме домързя и сега леееко се ослушвам кога пак ще ходя, за да ми правят цитонамазки и тинтири-минтири. Отделно е прегледа при хирурга, за да си види творението.

За секциото:
Моят  белег е розов. Вашите какви са бре? Мажа си го с Контратубекса + циците и тях, ужким стриите да чезнат. Забелязвам, че после кожата е мнооого мека. И мнооого ме съмнява да изчезнат също така, понеже си имам мноооого по дупарата от години.

# 215
Аги, как е Т на Тони?Каква ваксина му сложиха?
Три часа стоя на 37.7 /това след преизчисление от 38,2, 38,1 в дупето/;
Последната е 36.9 = 36.4 с други думи, ей сега преди половин час му я замерих.
Яде в 10, даже добре цокна бебчо.
Сега чакам да огладнее, дано да папка.
Сложих превръзки с риванол на ръцете му, омотах ги леко с марличка и лепнах под ръкавките, за да му облекчат боцканото.
Май помагат и те. На едната ръка има подутичко, но изглежда добре.
Ами ДТК и Полио му сложиха, писах за тях по-долу.
Т все пак направи де. Нищо че са мъртви.

# 216
  • София
ПОДПИСАХТЕ ЛИ ОТВОРЕНОТО ПИСМО НА МАЙКИТЕ?

http://www.zdrasti.net/bgmamma/view.php

# 217
Я ми обеснете как точно мерите Т на бебчетата и къде.Още  не ми се е налагало, но да знам.

# 218
На мен доколкото ми е известно, лохиите са това, от което се чисти матката - първоначално кървави, после кафеникаво-червени, кафеникаво-жълтеникави, жълтеникаво-бели... Да, някакво течение се води... Аз хем почти не кърмя, по 5 глътки на ден имам да му дам, а нямам още "гости".

# 219
Аги аз никъде не съм писала че коя да е от тези ваксини е забранена - напротив, писах че има противоречие, защото са одобрени, а е приета нова наредба която забранява слагането на друго полио освен от живи клетки.  А факт е че пентаксим в складовете на търговска лига за съжаление няма, оттам казаха че не могат да се ангажират изобщо кога ще има пак.

Мимка като говориш с твоята позната в ХЕИ пиши, и аз ще потърся една друга позната там. Ние имаме още време до 9ти да решим какво да правим.

Мерси на всички за пожиеланията, а на рожденниците честито - бебка плаче, ще тичам...

# 220
Аз и я меря с обикновен термометър под мишничката като на голям човек, докато я кърмя.
Че иначе трябва да се преизчислява. Надявам си се все още някой да ми подари термометър за ухо, но те поводите вече минаха, ще трябва да чакаме кръщенето Wink
Ето снимките на пъпчето с херния
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=746798
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=746799

Последна редакция: ср, 31 май 2006, 13:33 от Cherepahova

# 221
Аз и я меря с обикновен термометър под мишничката като на голям човек, докато я кърмя.

Че иначе трябва да се преизчислява. Надявам си се все още някой да ми подари термометър за ухо, но те поводите вече минаха, ще трябва да чакаме кръщенето Wink

Ето снимките на пъпа
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=746798
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=746799

Мери се в дупето, така казаха, обаче аз меря под рък апри съмнение, за по-достоверно в дупето. С дигитален меря, живачен 5 минути няма кой да изтърпи.
За ухо термомчетър има за 30 лв на Елит, ако не се лъжа толкова струваше. В аптеката при нас има за 60 кинта някакъв...

Какво му има на пъпа? newsm78

# 222
здравейте
и ние си пиеме вода още от началото и чайче на хип започнах да му давам. Ние сме на смесено хранене и от както почнах да дохранвам с Нутролон ака по един път на ден и се напъва и почервенява целият и при вас ли е така, дали от чая на хип ще се оправи поне да си ака редовно, нашто чайче е успокояващ така пише отпред.

Добре дошла на Надето

столчето за кола може ли да се използва за шезлонг за къщи?

# 223
столчето за кола може ли да се използва за шезлонг за къщи?
не е редно. бебето е твърде свито в него. Трябва да подлагаш пеленки в дъното му, за да намалиш сгъването.

# 224
  • Русе
Привет и от нас!

newsm59 envia и безброй прекрасни мигове в този празничен ден!

Ама ти защо се притесняваш, че не ти изтича толкова кърма - това изобщо не е показател за нищо. Аз докато кърмя от едната, другата тече и после на бебата не и стига, та на половината хранения се налага да дохранвам.

Rossi, аз дохранвам с 30мл Фризолак на половината хранения и не съм забелязала промяна в акането - в началото акаше по 2 пъти на ден, а отскоро пак разреди и се стигна до веднъж на 3 дни..., но така беше станало и докато беше само на кърма (оказа се, че не е била достатъчно), и аз си мисля да започна Фризовом, да видя дали нещо ще се промени, а от вчера правя млякото с овесена вода, но ефект - ниц засега  newsm78.

Rossica_G, аз вече се боядисах и ми хвана без проблем, и не мисля че оказва някакво влияние в/у кърмата.

Диди също е със залепен пъп, но за хубост..., иначе педито каза, че за момента не вижда проблем, и да оставим лепенката да си падне сама.

Аз вода не давам, но пък пием чай на Хип - по около 50 мл на ден, стигали сме и до 100 в жегите. Не мисля, че оказва влияние в/у акането - нито при Диди , нито при баткото (ама той и сега си ака по 3-4 пъти на ден, голям сральо се извъди, да му се не види  Whistling)

Общи условия

Активация на акаунт