априлчета на месец и на два да викнем ний ура

• 14 366
  • 371
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте мами   bouquet

Какво да ви кажа...аз слагам по 2 тампона за грим..До сега не съм имала издънки като съм на вън,но в къщи и вечер направо подгизвам особено вечер.Всяка сутрин сменям нощницата.Матрака почти всеки ден се четка,защото целия е на петна,а не мога да спа със сутиен ,защото те гърдите ми изкачат и от него #CrazyЕгати мандрите...цели бидони ..Не знам вие как се справяте със ситуацията най-вече вечер?

Иначе ние днес пак голяма разходка си направихме.Като излязохме та с енеприбрахме.Ама той малчо спинка доста та си удължи храненето на 4 часа,но сега ще си влезем бързо бързо в ритъм  Peace

02.05.2006-50см. 3250кг.
07.05.2006-51 см. 3065 кг.
22.05.2006-54 см. 3900 кг.

# 91
Роси, аз ще ходя на протеста на 1 юни. Ще се радвам да се видим. Мисля, че още ти имам тел. и ще ти звънна като пристигна.
Дано се съберем повече майки. Все пак го правим за нашите деца.
Peace

# 92
Здравейте и от мене.
Днеска пак по разходки с бебка, вчера ни беше погачата събрахме много подаръци и над 400лева върху питата Hug сега ще си ги харча с кеф.
Да випитам какъв ви е бил първият цикъл,моят е ужас, чак взех да пия кръвоспиращи хапчета, положението е трагично #Crazy #Crazy

# 93
Какво да ви кажа...аз слагам по 2 тампона за грим..До сега не съм имала издънки като съм на вън,но в къщи и вечер направо подгизвам особено вечер.Всяка сутрин сменям нощницата.Матрака почти всеки ден се четка,защото целия е на петна,а не мога да спа със сутиен ,защото те гърдите ми изкачат и от него #CrazyЕгати мандрите...цели бидони ..Не знам вие как се справяте със ситуацията най-вече вечер?

Аз спя със сутиен за кърмачки + подложки за кърмачки и понякога сутрин съм подгизнала като за световно, но това е защото не се цедя нощно време и напоследък пия много течности. Но като цяло това върши работа и засега нямам поражения по леглото и чаршафите, най-много подложката да е такава, че да мога да я изтискам и дори и на сутиена понякога ми е пропуснала.

# 94
Аз си нося безшевни сутиени денонощно, щото са ми най-удобни. Преди бременността не си падах много-много по тая част от бельото и безшевното най-ми допада по тази причина. Нощем слагам по една подплънка (само там, дето очаквам да протече  Mr. Green), щото мноооого жега у нас. А напоследък вместо подплънка слагам човека да яде, щом се събудя нощем - щото то, освен че е пълно, е и болезнено разтегнато. Нарушавам му малко нощния режим, но предпочитам да го нахраня, отколкото да ми се спукат циците и да започна да фъщя на неправилни кръгове под тавана  Rolling Eyes Младен ме гледа укорно, че не се цедя с помпа и да оставям малчо да спи, но на мен ми се свиди да му хвърлям папото, което му се полага.
Много е забавно да убеждаваш дълбоко заспало бебе, че е гладно. Отначало свива устни, но като му капне мляко на джучката и как се настървяваааа Mr. Green (но така и не се събужда!)

# 95
Ивета76, честит рожден ден! Много щастие и късмет!!!

Сминшо точно така изглежда подсеченото, поне при нас. Действай веднага да не стане по-зле. Първа мярка при подсечено дупе - редовна смяна на памперса и да се изсушава хубаво, бебето да ритка голичко преди да му обуеш новия. Иначе нашата лекарка ни каза да процедираме така: при първите пъпчици още - мазане с пиоктанин (течното мастило, дето го мажат и в някои болници, едно лилаво) по 2-3 пъти на ден, ден-два, а обичайното кремче или олио за дупето да редувам с какъвто и да е богат на цинк крем - бочко, обикновен цинков крем от аптеката, вносен - все едно. На едната смяна на памперса такъв, на другата от обичайния крем (и в него има цинк но по-малко). Ако за ден-два няма ефект, преди да го намажеш добавяш промивка със отвара от смрадлика. (пиоктанина ако няма ефект до два дни се спира защото е безсмислено повече да се маже с него). Не знам дали на всички би помогнало, но ние така се оправяме.

За течащата кърма - момичета, дадоха ми колектори за кърма на Авент. Страхотно нещо! Навън не могат да се носят, но ако се слагат преди всяко кърмене на другата гърда, бая кърма се събира. Може и да се замрази. Някои мами така са си напълнили фризерите, язък че не знаех по-рано, при мен вече почти нищо не се събира. 

# 96
Благодаря за пожеланията!черпя ви виртуално

тази вечер ме отмениха за малко нали съм рожденничка и бързам да се разпиша-че бая отдавна не съм се включвала но докато ви изчета и малчо реши че е олята гладен и трябва да го храня а и сме си същите хаймани като преди.

на 26 Стилиян стана на 1 месец и ходихме на консултация-пораснал е с 6см и е наддал 1.100кг.до тук всичко е ок ако не са тези гадни колики или газове вече незнам кое от двете-но много плаче.Всъщност той  спи- яде а през останалото време плаче.Забелязах,че вечер като спи е много неспокоен-мятка си главичката -даже на моменти имам чувствто че ще я отскубне.
днес ми се усмихна и съм много щастлива.
При мен тампоните за грим не вършат работа/цялата съм  олята и ми се налепват мъхчета-само подплънки ползвам и то на Чико
отивам да помагам с къпането и после пак ще се включа

# 97
Ивета, честит рожден ден, много щастие ти желая.

Днес ни беше погачата и съм направо скапана и то при положение , че нищо не съм приготвяла аз и даже  мъжът ми се грижеше за Ема, но това стоене на крак и тоя народ ме разби. А и в църквата почакахме доста, даже жената там ми се озъби , че ставало с предварително записване  Mr. Green, ама взе че се смили над нас, щото ние тъпо и упорито почакахме, в резултат на което влязохме точно когато на Ема и дойде времето за ядене и опищяхме църквата.

Вигантола го давам когато се сетя, гледам да има време до яденето и не го държа в хладилника, даже не знаех, че трябва да е на тъмно.

Аз купих слънцезащитен крем , педиатърката ми каза с минерален филм, точно както мама меца беше обяснила, те са специално за бебета. Доволна съм от лекарката и защото каза , че преди четвърти месец за захранване няма да говорим, а и даде талон за ортопед без въобще да съм повдигала въпроса.

Ема спи вече пети час, което не е лошо , ама защо не го прави по-късно тоя номер, от девет я чакам да се събуди и не мога да си легна.

Надето се премести в ново жилище и предполагам , че там няма компютър.

Честит първи месец на Мартин и Христо.

Спокойна нощ на всички.

# 98
За течащата кърма - момичета, дадоха ми колектори за кърма на Авент. Страхотно нещо! Навън не могат да се носят, но ако се слагат преди всяко кърмене на другата гърда, бая кърма се събира. Може и да се замрази. Някои мами така са си напълнили фризерите, язък че не знаех по-рано, при мен вече почти нищо не се събира. 
Абе търсех, за да купя, но нещо не намирам....някой да знае къде се продават?

# 99
предлагам да си направим списък кой ще идва на срещата в Борисовата градина. За мен е проблем как ще излезна от метрото на Сердика newsm78, понеже там няма условия. Дават валежи за тези дни точно... какво ще правим? Ще вярваме ли на синоптиците?
1   Аги
2 ...........
3..............
Давайте отчетче! Hug

И един списък за протеста може ли?
1. Аги
2...........
3...........
4...........

Последна редакция: пн, 29 май 2006, 09:20 от чаено момиче

# 100
Абе търсех, за да купя, но нещо не намирам....някой да знае къде се продават?

Аз имам и съм ги купувала от един магазин близо до нас ... но да си призная не ги ползвам, ползвах ги само в началото, когато ми бяха разранеби много зърната ... А в магазина днес ще ходя и ще питам дали има в момента.

Последна редакция: пн, 29 май 2006, 09:45 от desi

# 101
Добро утро, мамчета и бебоци Hug

мама меца, благодаря ти за  отговора Peace вчера се свързах аз с майка по skype (нали замина по чужбинско Crossing Arms) и след като й обясних тя каза, че е спарено това и претоплено, а подсеченото било гладко, червено, като изгорено, предимно по гънките...но спях аз Бюбхена и си минах на Себа Мед-а, и има резултат Hug, да определено е нужна по-честа смяна и да си ритка голичък (с риск да опишка всичко около него Joy)

целувки на всички Heart Eyes

# 102
elima, явно не си попаднала на ортопеда при който аз отидох в Горно Баня. А  именно д-р Венелин Алексиев, ето неговата страница
http://www.einet.bg/~alexiev/
Горещо ви го препоръчвам, освен че е страхотен доктор и като човек е много свеж Peace
Преглежда с ехограф и е много подробен в обясненията си, много внимателен, обади му се на на мобилня телефон...ако смяташ да повториш прегледа разбира се.

Момичета на мойта бебка и се появиха много пъпчици по главата, червени, като грапава кожа и я сърбят, направо си проскуба косата миличката. Ходихме на лекар и ми даде шампоанче Себамед..., вярно че само една вечер съм я къпала...но не забелязвам голям ефект Cry Някоя от вас дали подобен проблем или някакъв съвет да даде Praynigмоля ПОМОЩ

Мойте опасения са че това си го донеснохме от Шейново Rolling Eyes
Майчета които сте раждали там, имате ли такива пъпки и ако да какво правите?

Наоплаках се, УВИ това не рашава нещата, извинете за което.

Приятен ден  Heart Eyes

# 103
Идвам за много кратко, че ми е супер напрегнато и забързано всичко Sad Разучила съм се като гламава, днес от 8 бях на изпит, утре имам още един....лудницааааа Crazy Crazy Crazy

Яничка иначе е супер глезла -  иска само на ръце, не заспива без цица в устата, през нощта на 2 часа цоцка. Момичета, помагайте, как да я отуча от това постоянно нощно ядене???

Клио, ние не си довлякохме нищо от Шейново.

На срещата ще дойда, ще видя за протетста, може и в него да се включа.

целувки  Hug

# 104
Здравеите момичета!Извинявам се че не съм писал доста врем от разходки и грижи из кащи време не ми остава, чудя ви се и ви завиждам че се оправяте толкова добре.На мен маи организацият ми куца!
Но ви чета редоно и много полезна информация получавам а и доста от питанките ми се препокриат с това което вие питате, ежедневни прблеми около манлчовците, колики, акане, повращане, температура  стаята, мазила, возене в кола и т.н и т.н, много сам ви благодарна.
Ето че ми остана време и сничици да сложа в албумчето!
Лек ден и спокоини бебчета!

Общи условия

Активация на акаунт