Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 49

• 42 213
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте! Знам, че е дъвкан този въпрос и пуснах в търсачката, но от много теми и отговори не мога да открия това, което ме интересува. Вчера на втора ФМ ми казаха, че имам малко повече околоплодна течност - в норми е, но това предразполага към гестационен диабет. Казаха ми да си направя обременяване с глюкоза като ми препоръчаха Цибалаб, тъй като в резултатите им са описани референтните стойности за бременни, а не общи. Въпросът ми е самото изследване колко време продължава, зашото в сайта на Цибалаб е описана целодневна процедура, а вчера лекарката ми каза, че отнема 2 часа и се взима 3 пъти кръв. Трябва ли да си нося храна за преди второто вземане на кръв? Освен Цибалаб можете ли да препоръчате и друго място, където да си направя изследването, тъй като пък за тях съм чела разни негативни отзиви относно грешни резултати и т.н.? Нужно ли е предварително записване за пофобно изследване или направо отиваш на място в посочените дни?

# 601
Здравейте,мами,терминат ми е на 1 май,при бебо аг казва чее всичко наред,големичък бил 34г.с,и е около 2.200+/може и 300,и каза че като ме гледа корема ми е голям и като качи още малко,ще ми е доста трудно нормалното раждане,уведо ми ме че още не ми е озряла плацентата напълно и може да пренося,но се притесних това какво означава някакъв проблем ли е за бебо,:hushed:

# 602
  • Blondeville
Никакъв проблем не означава, по-лошо щеше да е да си с много остаряваща плацента. Всичко ти е супер, и бебето ти е с нормални размери. Ей, за едното секцио да пробутат само стряскат майките.

# 603
Здравейте! Знам, че е дъвкан този въпрос и пуснах в търсачката, но от много теми и отговори не мога да открия това, което ме интересува. Вчера на втора ФМ ми казаха, че имам малко повече околоплодна течност - в норми е, но това предразполага към гестационен диабет. Казаха ми да си направя обременяване с глюкоза като ми препоръчаха Цибалаб, тъй като в резултатите им са описани референтните стойности за бременни, а не общи. Въпросът ми е самото изследване колко време продължава, зашото в сайта на Цибалаб е описана целодневна процедура, а вчера лекарката ми каза, че отнема 2 часа и се взима 3 пъти кръв. Трябва ли да си нося храна за преди второто вземане на кръв? Освен Цибалаб можете ли да препоръчате и друго място, където да си направя изследването, тъй като пък за тях съм чела разни негативни отзиви относно грешни резултати и т.н.? Нужно ли е предварително записване за пофобно изследване или направо отиваш на място в посочените дни?

Това изследване протича така: Отиваш сутринта рано гладна и жадна - вземат ти кръв. Изпиваш една чаша с разтворена глюкоза в нея за 10-15 минути и засичаш 1 час откакто си я изпила. Влизаш да ти вземат пак кръв. Засичаш още един час и пак влизащ да ти вземат кръв. По принцип, когато правиш такова изследване предварително се предупреждават лаборантките като отидеш, и не чакаш на опашката за пробовземаната, а направо влизаш, когато е дошло времето. А за глюкозата трябва да питаш ти ли да си носиш или те ще ти дадат. Харан няма нужда да си носиш, освен ако не си прегладняла след всичките взменаия на кръв и не искаш да ядеш веднага. Аз си нося книга, времето минава по-бързо, но като цяло си е малко досадно. Но пък дава полезна информация.

Стискам палци всичко да е наред и ти желая спокойствие! Simple Smile

# 604
Никакъв проблем не означава, по-лошо щеше да е да си с много остаряваща плацента. Всичко ти е супер, и бебето ти е с нормални размери. Ей, за едното секцио да пробутат само стряскат майките.
               много благодаря,искрено,може и така да е,защото аз до последно казвам че искам нормално раждане,а и в друга болница,а тя е в тази която не искам да раждам,и сам раздвоена,и незнам още каде дасе ориентирам,а ако тя ме изражда трябва да и платя за иЗбор на екип,това нееникакъв проблем само бебо да е ок

# 605
Време е да се ориентираш към болница, според мен. Най-малкото, за да си приготвиш необходимия багаж за там.

# 606
Време е да се ориентираш към болница, според мен. Най-малкото, за да си приготвиш необходимия багаж за там.
              а багажа не е ли горе долу един и същ,личните козметика, вещи,принадлежности,не знам още какво да купя за бебо,дрешки да ги приготвя за да са чистички като се варнем от болницата,

# 607
  • София
Всяка болница има различни изисквания. В едни някои неща са задължителни , в други не - разгледай, поинтересувай се и действай - че нямаш много време Simple Smile

# 608
Аз съм правила срининг тест. Кръв се взима на гладно (0 мин.), след това изпиваш глюкозата (75 г, разтворена в 250 -300 мл вода, и не забравяй да си я купиш преди това от аптека) на 60 мин. се взима отново кръв и след това на 120 мин.
Аз всички изследвания (без БХС и скрининга за преекламсия) съм правила в Рамус, която е близо до вкъщи.
Храна може да консумираш след 120 мин. Ендокринологът ми препоръча да си нося сандвич.

# 609
Изцедете си и половината от един лимон, става като лимонада и не е толкова гадно за пиене.

# 610
Момичета,

Знаете ли колко време след спиране на вагинални глобули(Полижинакс) мога си пусна изследване на влагалищен секрет?

# 611
Всяка болница има различни изисквания. В едни някои неща са задължителни , в други не - разгледай, поинтересувай се и действай - че нямаш много време Simple Smile
            благодаря,наистина

# 612
Благодаря на всички за съветите и отговорите! Simple Smile

# 613
Lucy, ти е отговорила вече. В частните болници например почти нищо не искат да носиш. Виж в държавните вече е друга работа. Като във вица, ако може и лекар да си водиш. 😒 Ти на къде си се ориентирала?

# 614
  • Варна
Момичета,

Знаете ли колко време след спиране на вагинални глобули(Полижинакс) мога си пусна изследване на влагалищен секрет?
Не съм била на полижинакс, а 12 дена на макмирор и след 6 дена трябваше да пусна микробиология. 6-я ден се падаше събота, та още на 5-я ми взеха секрет Wink

Общи условия

Активация на акаунт