Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 49

• 42 205
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
radi_923,
да следящото ме АГ.

# 616
Дали има някоя бъдеща мама с цитонамазка 3д с белези на ЧПВ, мен ме гледаха на колпоскоп преди месец и казаха,че няма нищо притеснително и е възпаление ,мисля обаче и да си типизирам папиломчето да видим какво ще излезе. Чудя се дали ако една  жена има високорисков ЧПВ- 16 или 18 трябва да роди секцио? Аз съм на 25.

# 617
Здравейте,мами,терминат ми е на 1 май,при бебо аг казва чее всичко наред,големичък бил 34г.с,и е около 2.200+/може и 300,и каза че като ме гледа корема ми е голям и като качи още малко,ще ми е доста трудно нормалното раждане,уведо ми ме че още не ми е озряла плацентата напълно и може да пренося,но се притесних това какво означава някакъв проблем ли е за бебо,:hushed:

Как така си в 34 г.с , а терминът ти е 01.05?

Дали има някоя бъдеща мама с цитонамазка 3д с белези на ЧПВ, мен ме гледаха на колпоскоп преди месец и казаха,че няма нищо притеснително и е възпаление ,мисля обаче и да си типизирам папиломчето да видим какво ще излезе. Чудя се дали ако една  жена има високорисков ЧПВ- 16 или 18 трябва да роди секцио? Аз съм на 25.

Ако към момента на раждане имаш папилом, лекарите препоръчват секцио, тъй като при нормално раждане, вирусът може да се предаде на бебето. Все пак, обсъди тези неща с лекаря си. HPV все още не е напълно "разгадан", т.е. начините на предаване не са изяснени на 100%, заради което можеш да срещнеш различни мнения по въпроса. Дори не е изяснено дали организмът изцяло премахва вируса в един момент или просто го подтиска до такава степен, че да не може да бъде открит. Има много въпроси, на които не може да се даде категоричен отговор.

# 618
  • Варна

Маримар, аз съм с високорисков HPV 35. Мъкна си го от години и съм изпила целия възможен арсенал от имуностимуланти по схема... е там си е.
2-3 месеца преди да забременя правих биопсия, всичко беше наред, въпреки, че в Геника все 3А група излизам. Както и генотипирането си показа отново HPV35.
Moето АГ е на мнение, че през 30-32 гс трябва да пуснем отново генотипиране, да видим дали е активен (имала случаи по време на Б да бъде в ремисия) и ако е положителен да имам показания за  секцио.
Аз чакам момиче, което съм чела , че е проблем ако имам HPV  и се роди нормално... директно й го лепвам на нея. Ако е момче нямало проблем.
Моята настройка е за секцио...
Ще видя дали ще пусна това генотипиране, че все пак си е материал от шийката , а аз съм със скъсена такава и със серклаж... и всяко бутане там вътре си е опасно !

# 619
Мерси много за мнението, ами тези ЧПВ са толкова скапани ,че дори не знам как може да ги имат почти всички жени. И аз ще си типизирам моите дано нямам високорискови. Мерси много.

Маримар, аз съм с високорисков HPV 35. Мъкна си го от години и съм изпила целия възможен арсенал от имуностимуланти по схема... е там си е.
2-3 месеца преди да забременя правих биопсия, всичко беше наред, въпреки, че в Геника все 3А група излизам. Както и генотипирането си показа отново HPV35.
Moето АГ е на мнение, че през 30-32 гс трябва да пуснем отново генотипиране, да видим дали е активен (имала случаи по време на Б да бъде в ремисия) и ако е положителен да имам показания за  секцио.
Аз чакам момиче, което съм чела , че е проблем ако имам HPV  и се роди нормално... директно й го лепвам на нея. Ако е момче нямало проблем.
Моята настройка е за секцио...
Ще видя дали ще пусна това генотипиране, че все пак си е материал от шийката , а аз съм със скъсена такава и със серклаж... и всяко бутане там вътре си е опасно !

# 620

Здравей,

Аз бях с ЧПВ 16 и правих конизация края на 2016. При диагностицирането на бременността (декември 2017) направих още един ДНК тест, който слава богу излезна отрицателен за високорисковите типове. Казаха ми, че принципно с ЧПВ и правена конизация, секциото не ми мърда.

# 621
  • Варна
Я един въпрос и от мен.
Последно миналата седмица ми излезе микробиологията , чиста както винаги ! От вчера обаче усещам някаква леко по-кисела миризма от самото влагалищно течение.
Скрит текст:
( в никаъв случай не е онази миризма на риба)
Иначе самата консистенция си е същата, цвета и той, нямам сърбеж.
Признавам си, че не искам да ходя при АГ за секрет пак,щото ще ме помисли за луда съсвсем с мойте микробиологии през кратко време, но пък се притеснявам, защото съм със серклаж.

# 622
Я един въпрос и от мен.
Последно миналата седмица ми излезе микробиологията , чиста както винаги ! От вчера обаче усещам някаква леко по-кисела миризма от самото влагалищно течение.
Скрит текст:
( в никаъв случай не е онази миризма на риба)
Иначе самата консистенция си е същата, цвета и той, нямам сърбеж.
Признавам си, че не искам да ходя при АГ за секрет пак,щото ще ме помисли за луда съсвсем с мойте микробиологии през кратко време, но пък се притеснявам, защото съм със серклаж.
Имай предвид, че ароматът на вагиналния секрет се влияе и от храната, която се консумира.
Според мен е просто моментно състояние, но все пак следи за други признаци на патологично състояние.
Скрит текст:
Иначе ароматът на риба е симптом на вагиналната вагиноза.

# 623
Здравейте момичета,
Има ли някой, който случайно да е открил завишени стойности в щитовидните хормони?  Аз съм вече във 22 г.с. и си пуснах сама ТСХ за проверка. Резултатът е 4.01, двойно повече от допустимото при бременност. Не знам как съм се движила в начална бременност, но сега изпитвам ужас дали това не е повлияло на мозъчното развитие на бебето в отрицателна посока. Моля, ако някой има опит, да сподели, че до консултацията с ендокринолог имам да чакам цели 4 дни.

# 624
  • Варна
Толкова внимателно се следя, че чак почвам да влизам във филма понякога.
От няколко дена съм и на Диаспорал 300, които разтворен във вода си е супер жълт и забелязвам, че и урината ми е по-жълта. Снощи споделих на мм и той каза, че като пиел някви зелени фитнес добавки и урината му ставала зелена, та си викам явно е от диаспорала.  Laughing
Ще се наблюдавам тези дни.
Някой позлвал ли е тестове за киселинност на влагалището ? Преди време сякаш тук беше коментирано, че се сетих сега за тях ?

# 625
За кво ти е тест за киселинност на влагалище?
Аз ползвам тест ленти за урина и те мерят киселинност също.
Урината е па- концентрирана, ако не си приемала достатйчно течности.

# 626
За кво ти е тест за киселинност на влагалище?
Аз ползвам тест ленти за урина и те мерят киселинност също.
Урината е па- концентрирана, ако не си приемала достатйчно течности.
Нарушеното Ph на влагалището е предпоставка да се развие нездравословно течение. Например гъбичките обичат по - високо Ph.
Киселинността се влияе от храна, лекарства, секса и козметичните средства в интимната зона.
Не съм ползвала обаче лентички и не мога да споделя опит.

# 627
Здравейте момичета,
Има ли някой, който случайно да е открил завишени стойности в щитовидните хормони?  Аз съм вече във 22 г.с. и си пуснах сама ТСХ за проверка. Резултатът е 4.01, двойно повече от допустимото при бременност. Не знам как съм се движила в начална бременност, но сега изпитвам ужас дали това не е повлияло на мозъчното развитие на бебето в отрицателна посока. Моля, ако някой има опит, да сподели, че до консултацията с ендокринолог имам да чакам цели 4 дни.
Според мен няма страшно не е толкова високо , а до 12 г.с. е било по - ниско . Аз бих си купила хормона и спокойно тези 4 дни бих пила 25 ,най -ниската доза . Ако до сега не си взимала хормона е добре да се запо4не няколко дни с 25 . Предполагам може да ти предпишат 50 и след 4 седмици на проверка . Пие се сутрин на гладно и след 1 h закуска . Да допълня ,4е след 12 седмица беб4ето има своя щитовидна жлеза ,така 4е не се притеснявай .

# 628
Здравейте момичета,
Според мен няма страшно не е толкова високо , а до 12 г.с. е било по - ниско . Аз бих си купила хормона и спокойно тези 4 дни бих пила 25 ,най -ниската доза . Ако до сега не си взимала хормона е добре да се запо4не няколко дни с 25 . Предполагам може да ти предпишат 50 и след 4 седмици на проверка . Пие се сутрин на гладно и след 1 h закуска . Да допълня ,4е след 12 седмица беб4ето има своя щитовидна жлеза ,така 4е не се притеснявай .

Боже как така изписвате хормони на хората...
Lagartija, изчакай си спокойно консултацията с ендокринолога, за 4 дни няма нищо страшно да стане. Ами нашите майки като не са им изследвали ТСХ да не би да сме родени с мозъчни увреждания? Не мисля, че трябва да се притесняваш,  на мен на приема в болницата ми казаха, че нормалното ниво на ТСХ е до 5 и съм приемала Еутирокс без причина.

# 629
  • Майнатаун
Coelum, какъв  вагинален пробиотик ползва?

Общи условия

Активация на акаунт