Трудова борса и обезщетения - 2

• 78 026
  • 768
  •   1
Отговори
# 390
    Четох търсих информация и по всичко личи че ще е по взаймно съгласие. Утре ще разбера и ще ви пиша какво е станало след като говоря с директорката става въпрос за държавна работа.
[/url]

# 391
От това, което е написала, аз разбирам, че са й приготвили незаконно уволнение. Ще я накарат утре да подписва Молба за напускане (въпросното "взаимно съгласие"), за това, че е отсъствала 2 г и 3 мес от работа.

# 392
    И аз така си мисля утре ще разбера. По рано през деня говорих с една позната от Ной и тя ми каза че ако не е по взаймно съгласие което дават от борсата 9 лв на ден а кое по друг член щяла съм да взимам 12лв.Нямало разлика и да се съгласявам по взаймно съгласие.

# 393
Всъщност има огромно значение!

# 394
Ох, моля Ви, мислете го това "й" кога и къде се употребява!

Има голямо значение по кой член ще станат нещата, особено щом се интересувате от обезщетението.

# 395
Мен ми е интересно как ще я уволняват, на какво основание е идеята... По взаимно съгласие, значи, че тя напуска работа и ИТ не се уведомява и предизвестие не се дължи... И ето ти 9 лв/ден = 198 лв вместо 264. - до 3 години стаж 4 месеца; до 7 години стаж - 6 месеца. 200-400 лв загуба - ето ти коледните подаръци на детето... да ги подариш на шефката...? Sad

Като е мераклийка да те уволнява "по взаимно съгласие", то да стане на основание чл. 331 - срещу уговорено обезщетение.

# 396
Стажа не е ли без значение при взаимно съгласие?

# 397
Без значение е Sad
Ще взема минимума за 4 месеца.
Т.е. по 9лв на ден. И директорката ще е доволна..... Явно за училище става дума.
Аз не бих подписала по взаимно съгласие ....

# 398
Какво ще ме посъветва те аз и казах преди месец че не искам по взаимно съгласие.

# 399
За вас е по-добре да не е по взаимно съгласие.

# 400
Какво ще ме посъветва те аз и казах преди месец че не искам по взаимно съгласие.

Разбирате ли какво означава ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ? Вие се съгласявате да ви уволнят, а шефа ви е съгласен да ви освободи. Вие щом НЕ СТЕ съгласна да напускате, те нямат право да ви принуждават да подписвате такъв документ. Просто не го подписвайте. Да ви уволнят по друг член, за да може да вземете нормално обезщетение.

# 401
Директорка, държавна работа и .... много правописни грешки, дано Вики да не е учител, а служител. Взаимно съгласие няма, ако ти, Вики, не искаш! Недей да пишеш заявление/молба/ за освобождаване.  Дори и да си съвсем наясно, че искат да те "махнат", просто не ги улеснявай , нека те сами да те "махнат" , като те съкратят, така обезщетението ти ще е по-голямо и за по-дълъг период - специалистите са ти го обяснили това в предните постове. Не се давай без бой. Не се поддавай на манипулации.

# 402
Здравейте. Вчера получих първата сума от обезщетението ( минималното за 4 месеца), като са ми преведени 270 лв. Безработна съм от 16ти ноември и така като ги смятам календарните работни дни, парите са за месец и половина, до края на декември. Аз разбрах, че се смята само до края на предходния календарен месец, тоест от 16ти ноември до края на ноември, но явно не е така.

# 403
Ами да. Ти не си получила на 15 декември за ноември, нали? Сега ти плащат за месец и половина.
Смятай работните дни*9 лв. Колко са според теб?

# 404
Да толкова са, но разбрах, че ще получа със задна дата само до края на ноември, затова се изненадах. Тъй като се водя до 14 ти март с право на обезщетение, предполагам, че в средата на февруари ще получа за целия януари, в средата на март за целия февруари, а в средата на април за работните дни от 1ви до 14ти март? Или в средата на март ще взема пак за месец и половина, от февруари до 14ти март за последно?

Общи условия

Активация на акаунт