За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 61

• 41 633
  • 753
  •   1
Отговори
# 255
П.п.: А и ми е много трудно да вадя гърда отгоре на блузата и при това със сутиен...
Приемам предложения и съвети как да улесня това действие навън от мами, които са го правили.

# 256
  • Стара Загора
2 блузи едновременно, отдолу може да е потник, нещо от което ще си извадиш лесно гърдата.

# 257
Как отгоре на блузата? Аз по-скоро блузата вдигам нагоре. Ако си вземеш един сутиен за кърмачки, който се разкопчава отпред и един шал да метнеш отгоре и може да се пробваш. То и аз още не съм де, но обмислям тая стратегия уж да приложа за лятото, да видим Grinning

# 258
# 259
  • София
Вчера се справих за пръв път с кърмене навън. В зоопарка. Намерих си самотна пейка. С обикновена блуза и сутиен за кърмачки. Наметнах ни с пелена.

# 260
  • София
Нуждата не пита... В петък кърмих в поликлиниката, че голям рев Simple Smile После в пробната на Рошаво, а вчера между блоковете, на една площадка.... Май имаме скок в растежа ив такова време не трябва да шавам явно много навън Grinning

# 261
То и тези сутиени за кърмачки изобщо не са ми удобни.
Almond, с шал лятото? Аз ще умра от жега дори за 15 мин да е Astonished

Това с двете блузи е добро, но няма още много време да го използвам.

# 262
Аз обаче не се цедя, така и не се научих и явно на вън ще храня с АМ. Приемам съвети как да стане, термос с вода и дозички АМ, какъв термос 300мл?

Имай предвид, че на отворена кутия АМ срокът на годност е 3 седмици. Ако го даваш от дъжд на вятър, когато сте навън, ще изхвърлиш почти пълна кутия. Разгледай дали онлайн могат да се поръчат малки разфасовки за по няколко хранения.

# 263
Не ми се кърми извън дома ми, а и в БГ знаете как все ще се намери някой да сочи с пръст.

Имай предвид, че на отворена кутия АМ срокът на годност е 3 седмици. Ако го даваш от дъжд на вятър, когато сте навън, ще изхвърлиш почти пълна кутия. Разгледай дали онлайн могат да се поръчат малки разфасовки за по няколко хранения.
Знам, знам. Аз дохранвам с АМ, на 3то мляко сме вече... Tired

# 264
  • София
Кърмила съм много пъти навън и никога не са ме сополи с пръст! Даже бях изумена, че хората не ми обръщаха никакво внимание. Само се замятах с една тензухена пелена и това е. Аз не виждам нищо срамно в това да си нахраниш детето. Естествено, че не е необходимо да се натрапва, но има много дискретни начини да се направи.

# 265
То и тези сутиени за кърмачки изобщо не са ми удобни.
Almond, с шал лятото? Аз ще умра от жега дори за 15 мин да е Astonished

Това с двете блузи е добро, но няма още много време да го използвам.
Е шал условно казано. Моя е тъничък като тензух подобна плътност. Не е някякъв плътен плат.

# 266
Кърмила съм много пъти навън и никога не са ме сополи с пръст! Даже бях изумена, че хората не ми обръщаха никакво внимание.

Това в София ли?? Flushed

# 267
Само във форума съм срещала сочещи кърменето навън и попадащи на извадени цици на показ. В реала кърмещите са повечето дискретни и даже често не можеш да кажеш кърми ли или си гушка бебето. Пък сочещи не съм виждала никога.

# 268
Няма нищо лошо да си нахраниш гладно то бебе навън!
Аз все още кърмя, но навън-не. Няма да излагам причините, просто не е моето нещо. Незнам как да го обясня.Не искам. Бебето ми е на смесено хранене.

# 269
Кърменето не се срамно, напротив, прекрасно е... само не трябва да се натрапва. Попадала съм  на фрапантни гледки, повечето обаче го правят дискретно и усамотено.  За сметка на тях тия фрапантните по-скоро са изключения.  За последно помолих любезно да напусне детската площадка една госпожа, която кърмеше 3-годишен фарфалак, беше си извадила и двете гърди и едно 6-годишно дойде да ме пита “ тая леля що е по цици”. Еми прекипя ми.... нека кърмят, ама първо 3-годишното не е закинало толко, че да пие на секундата, второ - на заградена детска площадка, в която търчат 30 деца в диапазон от 1-6 години, трето - малко по-дискретно-не е нужно всичко да е навън.

Общи условия

Активация на акаунт