За сметките, любовта и удобството

• 28 159
  • 394
  •   1
Отговори
# 225
Кой бил дисциплиниран, кой не бил ... няма нищо по-гнусно и отвратително от стиснат и дребнав мъж. За мен това не е мъж изобщо. Отпадък.

Не знам изобщо как вдига самолета подобен сметкаджия, дето чак реве, защото не му дала любовницата му половината наем. Жалка гнус.

Не е важно един мъж колко точно пари изкарва, а всичките да ги носи в къщи. Не да се крие, като мръсна мишка, къртица и да РЕВЕ - буквално! - за пари. Смачкана мижитурка.

# 226
Хахаха, стиснати хора не понасям, но ако има Х пари месечно, от които освен наем, трябва да се покрият сметки, да ходи на работа, което също е свързано с разходи - транспорт, храна, кафе, отделно да си купи дрехи, обувки за сезон и т.н. Какво да направи човекът - да плати всички сметки сам и после?

А авторката като е толкова над нещата, дали сама може да се справи финансово, ако трябва да се издържа...Grinning Grinning или ще си търси друг спонсор, в което няма лошо, просто да си знае приоритетите и целите.

# 227
Хахаха, стиснати хора не понасям, но ако има Х пари месечно, от които освен наем, трябва да се покрият сметки, да ходи на работа, което също е свързано с разходи - транспорт, храна, кафе, отделно да си купи дрехи, обувки за сезон и т.н. Какво да направи човекът - да плати всички сметки сам и после?

А авторката като е толкова над нещата, дали сама може да се справи финансово, ако трябва да се издържа...Grinning Grinning или ще си търси друг спонсор, в което няма лошо, просто да си знае приоритетите и целите.

Както казах, за мен същество, което РЕВЕ, че не му стигат парите да си оправи трошката или чака на любовницата си, с която по някаква причина живее, да си плати наема, не е мъж. Сигурно има мъжки полови органи, но душата му е женски такъв ...

Не му стигали парите? Горкия. Жив да го ожалиш. Като не му стигат, ще си седне на задника, докато му стигат. Не хем да се вживява, като жребец, хем да е скъсан, като цървул.

А авторката изобщо не я мисля. Ако е свястна, ще си намери мъжко рамо, на което да се опира, не инкасатор, дето и чака заплатата. Ако не е - неин проблем. Всяка жена дава всичко от себе си за дома и семейството, когато не се ИЗИСКВА от някакъв фалшификат, наречен мъж. Изискванията водят до съпротивление. Или до ангария, ако се примириш с тях.

# 228
  • над кукувичето гнездо
Вече съвсем изопачихте версиите.
Тя не твърди, че той трябва да ѝ плаща безвъзмездно, а просто да изчака няколко дни да му върне заема. Въпреки че в крайна сметка той уж ѝ е гадже, а не банков кредитор, нищо, че се държи точно лихварски настроен...
Не бих търпяла подобно поведение. Лично аз не съм се държала така и към просто съквартиранти. За мен такъв тип държание е неприемливо между хора в сериозна връзка.

# 229
Аз пък не понасям някой да смята, че нещо му се полага ей така, защото е мъж или жена. Всеки трябва да е готов да даде, за да получи. Такива тънкообидни, тънкораними персонажи не понасям в живота. То са чупки, то са драми, то е нещастие неземно. Човек трябва да си наляга парцалите и да умее да се грижи сам за себе си. А ако пък се е събрал и с друг, отговорността става още по-голяма. Като е толкова нежна ранима душа и е над сметките и паричките – джитка си сам и си е рахат. Не мисли за сметки, не мисли за наеми, само дзен.

# 230
  • над кукувичето гнездо
Това е смехотворно.

Не е въпрос на лесноранимост, въпрос е на проява на човещина между много близки хора.

# 231
Скрит текст:
Кой бил дисциплиниран, кой не бил ... няма нищо по-гнусно и отвратително от стиснат и дребнав мъж. За мен това не е мъж изобщо. Отпадък.

Не знам изобщо как вдига самолета подобен сметкаджия, дето чак реве, защото не му дала любовницата му половината наем. Жалка гнус.

Не е важно един мъж колко точно пари изкарва, а всичките да ги носи в къщи. Не да се крие, като мръсна мишка, къртица и да РЕВЕ - буквално! - за пари. Смачкана мижитурка.

Излей си душата... Joy (не е лесно, ама кажи точно к'во чувстваш...) Laughing (само дишай, че се притеснявам да не получиш някой пристъп)

# 232
Аз никога нямаше да се оженя, ако е трябвало да плащам наравно с мъж на 21 - 25 години. Всичко харчех и никога не ми стигаха парите. Добре, че съм се пласирала навреме Simple Smile

# 233
въпрос е на проява на човещина между много близки хора.
Човещина е да проявиш разбиране при инцидентно забавяне на плащането. Когато стане системно и ежемесечно, следва въпросът къде е човещината на този, който бави плащането и оставя уж много близкия му човек сам да се оправя с финансите. Ако на теб ти се налагаше всеки месец ти да оправяш финансите, защото някой да ти бави парите, надали щеше да си пълен зен.

# 234
Това е смехотворно.

Не е въпрос на лесноранимост, въпрос е на проява на човещина между много близки хора.
Каква човещина, това не е инцидентно, това явно е маниер. Simple Smile Човещина е, когато партньорът ти е безработен да го подкрепиш и му дадеш кураж. Тя мацата си бачка, ама все не може да стигне до наема. Деляли всичко. Аз съм склонна да си мисля, че си и фантазира леко. Не показва да има финансова дисциплина, а такива хора обикновено все не им стигат паричките и все изпускат сроковете, защото са им трябвали парите за нещо друго и още 4545464 причини могат да извадят.

П. П. А, анджък. Писали сме едновременно с Уиш.

# 235
Аз никога нямаше да се оженя, ако е трябвало да плащам наравно с мъж на 21 - 25 години. Всичко харчех и никога не ми стигаха парите. Добре, че съм се пласирала навреме Simple Smile

Ако мъжа ми навремето ми беше казал - "хайде, 10ти е, дай половината наем или имаш 1 месец да си събереш багажа" или "сега взимаме къщата, но искам да се закълнеш, да подпишеш с кръв и да нарисуваш пентаграм, че ще ми даваш пари за ипотеката навреме, защото съм цървул" щях много да се стресна, че е психично болен, да се изнижа бавно на заден ход и да бягам бързо обратно в къщи!

# 236
Нищо бъгнато няма, млади са да се женят, млади са за деца. Сега им е момента да си живеят. Нищо нередно не виждам. Даже напротив. Ако се оженят сега, почти е сигурно, че ще се разведат. Ако направят и дете, ще е поредната самотна майка. Така са си добре, нека си поживеят и да си харчат парите за живот.

Аз се чудя колко години ще им трябват, за да научат няколко лесни факти, похвати и техники за планиране, които могат да се усвоят в рамките на ден. Но не, трябва поне едно десетилетие сами да откриват топлата вода.

Хората са измислили Ексел и други пособия и апове, и без това висят по компютри и телефони, ми да се стегнат малко. То много трудно туй нещо adulting...

# 237
  • над кукувичето гнездо
Ако са истинска двойка, макар и с разделен бюджет щяха да се разберат как да посрещнат разходите, вместо кавалерът да бере душа, че ще му се издължават периодично с 5 дена закъснение.
Дори характерът ѝ на работа да е такъв, че получава пари на тримесечие (има такива проекти, примерно) има начин да се натъманят нещата, стига да има разбирателство, баланс и елементарна човещина. А не единият да рони сълзи и закани, а другият да трябва да си резне задния бут, за да се изплати...

# 238
Мъж, който иска финансово точна жена, да си намери такава. Авторката има други приоритети, тя ще си намери начин къде и как да живее и без него. Той трябва много да се радва всъщност, че я е намерил изобщо. В днешно време жените  нахитряха и си търсят мъже с апартамент направо.

# 239
Ако са истинска двойка,
Те са на по 24. За нейните романтични идеи не знам, но знам, че 24-годишен обикновено се събира с някоя девойка за секс, секс и пак секс. И двамата са детинска работа.

Общи условия

Активация на акаунт