Многодетни мами № 69

• 96 258
  • 780
  •   1
Отговори
# 480
И от мен честито за новото жилище!

Ние сме на прага да закупим една къща до София ( имаме предварителен договор), а аз съм на финалната права да родя - 35 седмица и един ден. Чака ни отново приключение с бебе и обзавеждане, но се надявам, че е за последно.
Да ви се оплача. Днес отидох до болницата, в която ще раждам, за да се видя с лекарката, която избирам всеки път. Тя не ме е запомнила, което е нормално, но като разбра, че е четвърто раждане, каза, че препоръчва да е последно. Матката имала капацитет. Разбирам, че съм особен случай, особено в България, но ми стана обидно. Зададе ми въпрос от какви съображения раждам - очевидно имаше предвид религиозни или етнически мотиви. Препоръча да взимам контрацептиви 😣 Иначе бебо е супер - води, тонове, плацента, размери Simple Smile
Това ми е най-важно, но си тръгнах със смесени емоции. Не че съм тръгнала да мисля за пето, но ...
Вие ще ме разберете най-добре !
Пожелавам ви всичко да мине успешно с покупката и да си живеете прекрасно там.

Поведението на лекарката е безкрайно неадекватно, дори не знам как да го коментирам Sad

# 481
  • Sofia
За окръжна болница в София. Харесвам си лекарката, на нея дължа това, че имам възможност за четвърто дори. Разбирам, че не ме помни от последното раждане, но тези коментари можеше да ги направи след като родя.

# 482
Така е. Аз два пъти бях но косъм да родя там. Но и двата пъти нещо се случи и се разколебахме.  Първия път заради Илиева. Втория заради Кръстев. Повече няма да разказвам всеки има опиггт и мнение.  
Лежала съм там и ги знам почти всички. Както и да е.
😀 Сигурна съм че всичко ще се нареди просто да ги "пропуснем" тези неща 😀 и мнения

# 483
  • Sofia
Така е. Аз два пъти бях но косъм да родя там. Но и двата пъти нещо се случи и се разколебахме.  Първия път заради Илиева. Втория заради Кръстев. Повече няма да разказвам всеки има опиггт и мнение.  
Лежала съм там и ги знам почти всички. Както и да е.
😀 Сигурна съм че всичко ще се нареди просто да ги "пропуснем" тези неща 😀 и мнения
Аз първото родих със секцио и само там, точно Жекова, се съгласиха да опитам нормално раждане за второто бебе. Всичко мина успешно, тя беше безкрайно мила Simple Smile за третото нямаше дилема. И сега нямам, но просто се потиснах днес от коментара и. Както и да е. Стискам си палци всичко да мине благополучно, а пето бебе не планирам така или иначе 😊

# 484
  • Плевен/Пловдив
Здравейте мамчета,
Малко ще ви откъсна от коментираните теми ако е удобно да попитам по- вещите от вас: БХС ранен ми излязоха следните резултати БХС за Даун 1:100 и комбиниран риск 1:550. Притесних се обикалям напред назад
,:cold_sweat: Предните бременност не съм имала такива рискове. Ще се побъркам... А вашите БХС с какви стойности са били???
Много се извинявам ако ви натоварвам с въпроса си...

# 485
БХС не отчита точно. Направи си амниоцинтеза или хармони тест(днк кръвен тест но скъпичък). Успех ти желая!

# 486
С увеличаване на възрастта, рисковете винаги се повишават и според мен е съвсем нормално. Но това е статистика, нали знаеш. Т.е може да покаже малък риск и да има проблем, както и обратното.

# 487
  • Sofia
Здравейте мамчета,
Малко ще ви откъсна от коментираните теми ако е удобно да попитам по- вещите от вас: БХС ранен ми излязоха следните резултати БХС за Даун 1:100 и комбиниран риск 1:550. Притесних се обикалям напред назад
,:cold_sweat: Предните бременност не съм имала такива рискове. Ще се побъркам... А вашите БХС с какви стойности са били???

С това бебе риска ми беше 1:900 и реших, че не искам да го мисля до раждането. Направих пренатест и за 5 дни имах резултати. Ние дадохме 700 лв, но по-късно разбрах, че може и 550 лв да излезе.

# 488
  • Плевен/Пловдив
Здравейте мамчета,

С това бебе риска ми беше 1:900 и реших, че не искам да го мисля до раждането. Направих пренатест и за 5 дни имах резултати. Ние дадохме 700 лв, но по-късно разбрах, че може и 550 лв да излезе.

Здравейте,
Къде си направихте теста и кога? Аз чета за тестове от порядъка на 1800 до 2800 лв.

# 489
  • София
Anwen, добре дошла! Ще ги наредите почти като при нас момчетата. Simple Smile Кога ти е терминът?

# 490
  • Sofia
Здравейте мамчета,

Здравейте,
Къде си направихте теста и кога? Аз чета за тестове от порядъка на 1800 до 2800 лв.
Тестът го направих това лято. Уточнявам, че е само за Даун, тъй като останалите синдроми бяха с мноого нисък риск. Моят тест беше Пренатест. Посочваш лаборатория и ден, в който ти е удобно и те идват да вземат пробата ( мобилни са).

# 491
  • София
Аня♥♥♥, честит дом! Това ми е най-голямата мечта!

didi_bili, моите съмнения се разсеяха с фетална морфология при добър специалист. БХС в някои среди доста се отрича, тъй като дава само шанс, а дори при голямо число (малък шанс за проблем) пак не е сигурно дали детето ще е здраво...

Тази година съм на тройна доза презкурин и да ви кажа, кошмарният декември върви сравнително гладко. Сякаш човек изтръпва някак. Дори се прежалих да ходим по празниците при роднини, където принципно се подтискам, но ги ожалих хората, че отдавна не са виждали децата. Мисля си, че това им е от малките радости в залеза на живота и реших, че ще е супер егоистично да ги лиша. А и децата се радват, обичат да ходим, просто много натоварено тая учебна година и хич не смогнахме напоследък.

Правя си традиционните равносметки, така, между другото, докато се кандилкам в метрото на автопилот и си давам сметка, че основната дума на годината ми е отново, за жалост, умора. Коя е вашата дума на годината?

# 492
  • Plovdiv
Хахаха, за 2018 не знам, но мисля през 2019 да е " презкурин" Joy Зелено човече, много ме разсмя. Вкъщи  е лудница- каката е на 3.6, малката кака на 1.6 и новоизлюпен мъж на 7 дни Stuck Out Tongue Winking Eye
Момичета, отскоро съм при вас, но мисля че сте страхотни, весели празници на всички Kissing Heart

# 493
  • Sofia
Моята дума е "промяна". След като се бяхме установили в сегашния апартамент и избутахме с малката бебешкият период, бях сигурна, че ще имаме вече малко спокойствие и почивка. Но ето ни пак - аз бременна, а другата година отново ще се местим.

# 494
...Тази година съм на тройна доза презкурин и да ви кажа, кошмарният декември върви сравнително гладко...
Правя си традиционните равносметки, така, между другото, докато се кандилкам в метрото на автопилот и си давам сметка, че основната дума на годината ми е отново, за жалост, умора. Коя е вашата дума на годината?
За съжаление и моята дума на годината е "умора" Thinking Ей не мога да се науча да минавам над нещата и това си му е, натоварвам се емоционално и ми тежи! Ама ще трябва да се науча да си набавям това лекарство в по-високи, здравословни дози Smiling Imp

Общи условия

Активация на акаунт