На море в Турция- тема 50

• 112 219
  • 756
  •   1
Отговори
# 135
Отдавна ви следя, но все още се колебая къде да резервирам, много ми хареса ASTERIA BELEK заради зеленината, други подобни хотели с хубав пясъчен плаж ако някой може да сподели ще съм му много благодарна. Също през коя агенция резервирате? (гледам за август и цените са златни)

Зеленината я коментирахме по-нагоре - в Астерия е наистина впечатляваща. Не са много хотелите с толкова пищна и подредена територия. Ако растителността е водеща при избора, първо бих се сетила за  ASTERIA. LETOONIA също е в челната класация на хотели в Белек с хубави градини. BELCONTI RESORT също е доста зелен и с голяма територия. Освен това е реновиран скоро. И Xanadu е с голяма и много зелена територия, но там преобладава средиземноморския бор, а финиковите палми са по-малко. Той може би е малко по-скъп от Астерия. На IC SANTAI му е малко по-рехавичка зеленината, но и той заслужава внимание. MARITIM PINE и него го обсъдихме. Изборът е голям и то при положение, че се ограничавам само до Белек. Това в никакъв случай не изчерпва хотелите с хубави градини. Ако включим и другите райони, списъкът ще стане дълъг.

По отношение на плажа - изключително добъра плажна ивица имат KAMELYA и FULYA в Сиде, една от най-добрите н Анталия въобще. Двата хотела са доста добър вариант за почивка. Цените им са по-ниски от Астерия. Ако плажът е водещ, най-добре хотелът да е в Сиде.

По отношение на времето за почивка - август е най-неблагоприятния месец. Първо жегите са трудно поносими, второ тогава е Курбан байрам. Само за сравнение - в средата на юни температурата често минава 40 градуса, не мога да си представя какво е през август.

# 136
  • Велико Търново
Здравейте!Искам да попитам ,защо ми дават такива разлики в цените през букинг и през агенция.Батихан за първи юни за двама ,плюс дете за 7 нощувки-940 лв,през Ориен 99-1400,за Палм Уингс пак разлика 300 лв горе -долу.Нали транспорта бил 80лв,това ок,ама и за другите хотели много разлика!

# 137
  • Русе
Здравейте!Искам да попитам ,защо ми дават такива разлики в цените през букинг и през агенция.Батихан за първи юни за двама ,плюс дете за 7 нощувки-940 лв,през Ориен 99-1400,за Палм Уингс пак разлика 300 лв горе -долу.Нали транспорта бил 80лв,това ок,ама и за другите хотели много разлика!
Според мен разликата включва транспорт и застраховка

# 138
  • София
 Joy е тя застраховката е 5 лв. Joyнашите агенции дерат по няколко кожи, на принципа ден година храни.
Не мога да разбера защо като си с личен транспорт трябва да резервираш през агенция и да трепериш 5-6 месеца да не фалира или да не ти скроят шапката Joy като можеш да си резервираш директно на двойно по-ниска цена....

# 139
  • Русе
Ее, не знам тогава. Но когато аз резервирах през януари, гледах и в Букинг, най-вече заради снимките на стаите. Тогава там цената беше много по-висока, отколкото в сайта на агенцията.

Христос воскресе!

# 140
Ее, не знам тогава. Но когато аз резервирах през януари, гледах и в Букинг, най-вече заради снимките на стаите. Тогава там цената беше много по-висока, отколкото в сайта на агенцията.

Христос воскресе!

То и сега в Букинг излиза по-скъпо. Предполагам, че Роже има предвид да се резервира директно в хотела.
Ако си със собствен транспорт, има много варианти за намиране на по-ниска цена. За някои хора част от тръпката е сами да проучват, търсят и организират всичко и наистина успяват да си направят почивката по-изгодна. Други пък, нямат желание или възможност да отделят часове, дни или седмици в проучвания и залагат на туристическите пакети. Така че, на всеки според вкуса му Simple Smile

# 141
  • Русе
Аха. От коментара останах с впечатление, че в агенциите е по-скъпо от Букинг.

# 142
  • Бургас
Преди да резервирам гледах оферти за хотела, който си бях набелязала в няколко букинг сайтове и включително се свързах с хотела за цени, но действително офертата на агенцията ми идваше най-изгодна. Може и да е изключение от правилото, но явно има случаи, в които чрез агенция ти излиза най-изгодно.

# 143
  • Където морето целува небето...
Здравейте, четох напред и тотално се обърках. Моля ви да ми помогнете за подходящо време и хотел за нашата почивка. Ще пътуваме за пръв път извън граница с детето и ни се иска да е възможно най-близо. Затова мисля да се спрем на Кушадасъ. Има ли там хубави хотели с приятен плаж и забавления за детето? Ще се радвам на всякакви предложения за хотели. Също да попитам кога там е най-подходяща за къпане водата. Не сме се спрели на конкретен месец и ще се радвам на съветите ви.

# 144
Здравейте, четох напред и тотално се обърках. Моля ви да ми помогнете за подходящо време и хотел за нашата почивка. Ще пътуваме за пръв път извън граница с детето и ни се иска да е възможно най-близо. Затова мисля да се спрем на Кушадасъ. Има ли там хубави хотели с приятен плаж и забавления за детето? Ще се радвам на всякакви предложения за хотели. Също да попитам кога там е най-подходяща за къпане водата. Не сме се спрели на конкретен месец и ще се радвам на съветите ви.

На колко години е детенцето ви? С кола или с автобус ще пътувате? Ако сте с кола бих ви предложила да преглътнете 70-80 км повече и да погледнете и хотелите в Дидим. Така ще имате по-голям избор.
Края на юни и първите дни на септември са добър вариант за егейска Турция.
А що се отнася до хотелите - има много. Сърбят ме ръцете да почвам да ги изброявам Simple Smile
Все пак ще е добре да напишете на какво държите освен на хубав плаж? И моля ви, ориентирайте ни горе-долу в някакъв бюджет, защото няма смисъл да предлагаме хотели, които не ви устройват като цена.

# 145
  • Варна
Цената в Букинг винаги е по-висока,освен когато са закупили една или две стаи и те са промо,нещо като реклама и т.н.Даже съвсем скоро имаше такъв случай,ама тук има доста ощипани госпожици и няма как хотела да ти даде по-ниска цена от партньорите , с които работи,защото това означава да ги издъни.......да си прецака бизнеса/агенциите с които работи,щото Пенка,Драганка или Иванка искат да почиват в този хотел.....няма как да стане това!!!
Христос Воскресе

# 146
Детето е на 6 и пътува трудно по завои, това е и причината да не сме излизали извън БГ с него до сега. Държа на чистота и атракции за детето и хубава и разнообразна храна. Ще пътуваме с кола. Нямаме конкретен бюджет, но да не е и от най-скъпите хотели. Може би ще изберем края на юни. Повече ли си заслужава Дидим и лош ли е пътят до там?

# 147
Детето е на 6 и пътува трудно по завои, това е и причината да не сме излизали извън БГ с него до сега. Държа на чистота и атракции за детето и хубава и разнообразна храна. Ще пътуваме с кола. Нямаме конкретен бюджет, но да не е и от най-скъпите хотели. Може би ще изберем края на юни. Повече ли си заслужава Дидим и лош ли е пътят до там?

Не че Дидим си заслужава повече, просто има няколко хотела там, които са много добри като обслужване и качество на услугата. В Кушадасъ също има много добри хотели.

Palm Wings Kusadasi - има мини клуб, водни пълзалки, приличен плаж, добро обслужване, много добър вариант. Този е най-отдалечения като път хотел в Кушадасъ.
Palm Wings Ephesus - доста популярен сред българите. Има мини клуб, водни пълзалки и много хубав плаж. Много добро съотношение цена-качество.
Kustur Club - много хубава, голяма и зелена територия с много катерички, водни пързалки, включително и детски, мини клуб, но плажът е малък и до него се стига през преход под пътя. Добър вариант.
Richmond Ephesus Resort - има мини клуб, водни пързалки, плажът е хубав, широк и е чист пясък. Територията е голяма и добре озеленена.
Flora Garden Ephesus Hotel - малко по-скъп, но е по-нов, с по-съвременен вид и по-добро обслужване. Има мини клуб, пълзалки и хубав, широк плаж.
Ephesia Hotel - добър вариант за по-икономичен хотел. Няма пързалки, има детски басейн. Пясъчен, но тесен плаж.

Ами май това са всички хотели в Кушадасъ, за които се сещам и които на добро ниво, с добър или приличен плаж и на са с най-високи цени. Има доста други разбира се, но според мен те са неприемливи или компромисни варианти. Ако пропускам добър хотел, се надявам някой да допълни списъка.

В Дидим Venosa Beach  е абсолютна класика, много добър вариант, с добро обслужване, водни пързалки, мини клуб, пясъчен плаж.
Aurum Didyma Spa - голям комплекс, много зеленина, дълъг плаж.

# 148
  • Istanbul

Гледаите точно петък нощно време да несте на Гелиболу ферибота че има много да чакате..
И на врщане неделя..

Към Кушадасъ-Дидим пътищата си са магистрали, завоите не са кои знае какво. Стига да работи климатика на колата Simple Smile 

# 149
Страшно ви благодаря за съветите! Сега ако може да ми препоръчате и изгоден начин за резервация Simple Smile. Има ли агенция, която се е доказала като изгодна и като цяло кой от къде резервира?

Общи условия

Активация на акаунт