На море в Турция- тема 50

• 112 210
  • 756
  •   1
Отговори
# 165
  • В.Търново
Хотел Ефезия май наистина си няма водни пързалки.
https://www.booking.com/hotel/tr/ephesia.bg.html?aid=318615;labe … =1&#hotelTmpl
Тази година също няма да отидем на почивка в Турция, все нещо ме спира да резервирам за там.Но този път за 2019г. започвам от сега да убеждавам моя мъж да се подготви за дълго пътуване.Обаче наш познат като коментирахме Турция каза, че от следващото лято ще скочат много цените в Турция, защото се очакват много руснаци да почиват там.

# 166
  • Варна
Joy е тя застраховката е 5 лв. Joyнашите агенции дерат по няколко кожи, на принципа ден година храни.
Не мога да разбера защо като си с личен транспорт трябва да резервираш през агенция и да трепериш 5-6 месеца да не фалира или да не ти скроят шапката Joy като можеш да си резервираш директно на двойно по-ниска цена....
Напълно подкрепям думите на Роже .
Защо трябва да резервирам през бг агенция ,като мога да го направя през чужд оператор на много по-ниска цена .
Какво ще направи тази бг агениця за мен ,при самостоятелното ни пътуване .Абсолютно нищо .
Хората обиколиха света сами ,а ние тук четем как трябва да  се доверим на агенция ,да ни одерат кожата защото видиш ли сме бг туристи .

Много ми се иска нагледно доказателство за двойно по-ниската цена......чак се притесних....възможно ли е това WTF

# 167
  • Димитровград

Има две Ефесии. Дели ги хотел Батихан.
Ephesia Holiday Beach Club
https://www.google.bg/maps/uv?hl=bg&pb=!1s0x14beaf5366123537 … wHnFVNRGgS-Ix56dP
Ephesia Resort Hotel
https://www.google.bg/maps/uv?hl=bg&pb=!1s0x14bea5ff7f776485 … B0DaRSYNqHr4Ebe4x

# 168

https://www.google.bg/maps/uv?hl=bg&pb=!1s0x14beaf536612 … wHnFVNRGgS-Ix56dP
Ephesia Resort Hotel
https://www.google.bg/maps/uv?hl=bg&pb=!1s0x14bea5ff7f77 … B0DaRSYNqHr4Ebe4x

Това уточнение е много важно, благодаря за което! Аз имах предвид Ephesia Resort Hotel, само от него имам впечатления. Клубния хотел изглежда доста добре на снимки.

Днес една позната ме питаше дали Batihan си заслужава и се сетих, че тотално го забравих този хотел. Не знам как съм могла да го изпусна. Има много доволни българи, почивали там. Има всичко необходимо за добра почивка с деца. Плажът е тесничък, но е пясъчен. Batihan Beach Resort & Spa

И за още по-голямо разнообразие ще прибавя и един по-икономичен хотел, който е с прекрасно съотношение цена-качество, с голяма територия, много забавления за деца, не много широк, но пясъчен плаж, с много водни пързалки, включително детски. Много добър избор за семейства с деца. Това е чудесния Atlantique Holiday Club

Последна редакция: вт, 10 апр 2018, 18:38 от Мaрги

# 169
  • Пловдив
Днес една позната ме питаше дали Batihan си заслужава и се сетих, че тотално го забравих този хотел. Не знам как съм могла да го изпусна. Има много доволни българи, почивали там. Има всичко необходимо за добра почивка с деца. Плажът е тесничък, но е пясъчен. Batihan Beach Resort & Spa

И за по-голяма разнообразие ще прибавя и един по-икономичен хотел, който е с прекрасно съотношение цена-качество, с голяма територия, много забавления за деца, не много широк, но пясъчен плаж, с много водни пързалки, включително детски. Много добър избор за семейства с деца. Това е чудесния Atlantique Holiday Club

Tези хотели тази година ще са пълни с българи.

# 170
Здравейте,
Някой може ли да каже мнение за този хотел:ARIA CLAROS BEACH  & SPA RESORT 5*
Благодаря предварително на отзовалите се

# 171
  • Русе
Здравейте,
Е, попрочетете малко! Скоро се коментира този хотел.

# 172
  • Стара Загора
Здравейте,
Ария Кларос се простира на огромна територия, има голям аквапарк, основна сграда и много къщички. Ние бяхме в къщичка(август 2016Г), хареса ми, яденето е много хубаво, вечер имаше добра анимация в амфитеатъра. Има няколко басейна, плажната ивица като за Турция е добре, има около 4 реда шезлонги, което за там си е направо широко! Но за съжаление тази година цените са много вдигнати за периода който на мен ми върши работа(края на август), и направо не ми е по джоба, а и детето мина възрастта до която го броят за деца. Лично аз ви го препоръчвам ако можете да си го позволите! Поздрави

# 173
Напълно подкрепям думите на Роже .
Защо трябва да резервирам през бг агенция ,като мога да го направя през чужд оператор на много по-ниска цена .
Какво ще направи тази бг агениця за мен ,при самостоятелното ни пътуване .Абсолютно нищо .
Хората обиколиха света сами ,а ние тук четем как трябва да  се доверим на агенция ,да ни одерат кожата защото видиш ли сме бг туристи .
Ние сме ходили на много екзотични места сами без агенции, обаче сега за август в рамките на Европа, Тунис, Египет, Канари определено много по-евтино излиза с агенция + включен самолет. Пример за Майорка от Германия - самолет 350Е за тримата с две чанти багаж, студио не на плажа 1100Е без храна, три звезден хотел, не по-лош от студиото със закуска и вечеря, самолет, трансфер, и влак в рамките на германия 1500Е...

# 174

https://www.google.bg/maps/uv?hl=bg&pb=!1s0x14beaf5366123537 … wHnFVNRGgS-Ix56dP
Ephesia Resort Hotel
https://www.google.bg/maps/uv?hl=bg&pb=!1s0x14bea5ff7f776485 … B0DaRSYNqHr4Ebe4x

Точно!
В Ephesia Holiday Beach Club  е пълно с пързалки и водни атракциони. Доколкото знам могат да се ползват и от гостите и на двата хотела, но не мога да кажа със сигурност, още повече, че хотелите са на разстояние един от друг.

# 175
Здравейте,

Малко инфо и от мен:

Хотелът е разположен на доста голяма площ, на много нива и придвижването понякога е трудничко, примерно след цял ден по пързалките, но има малки коли, тип  Shuttle, които може да си поръчаш по телефона, от рецепцията или да спреш по пътя, момчетата, които ги карат са доста услужливи. Състои се от основна хотелска част и къщички (клубна част).
Храната е и много разнообразна, богата и за всеки вкус, като на повечето места в Турция, разбира се. Закуската е 7-10, обяд 13-14.30, вечеря- от 19 до не знам кога, а през другото време предлагат бургери, кекс и сладки на различни места, минерална вода в неограничено количество, безалкохолни и бира, водка и не знам какво още. Аз не съм любител на алкохола и нямам наблюдения, мъжът ми каза, че бирата е доста евтина, ракията не му хареса, но все пак е въпрос на вкус. Има италиански, турски и рибен ресторант,
Най-хубавата част- басейните!!! Има два големи, един детски с множество атракции, както и аквапарк. И
Плажът също е много хубав- с пясък и шезлонги, няма камъни в морето, водата е чиста.
Анимацията не мога да я коментира, не сме я посещавали.
Недостстък, ако може да се нарече недостатък- хотелът е доста отдалечен, в смисъл на 4-5 км от Йоздере ( малко селце) и на около 35 км от Кушадасъ, необходим е транспорт и ако отиваш с настройка да обикаляш, е далече и не можеш да ходиш всеки ден. Но ако отиваш да си почиваш, е идеално.

# 176
Привет и от мен Simple Smile
Може ли да ми препоръчате най - удачен курорт от климатична гледна точка за края на май месец? По принцип сме се ориентирали за Кушадасъ, но ако другите ще са по -подходящи?
Освен това ще искаме да посетим и Памуккале, което май е доста близко именно до Кушадасъ, само около 20км?

# 177
Доколкото знам водата ще е хладна в края на май в Егейска Т, но не го казвам от личен опит.
Ако искате по-топло се ориентирайте към района на Анталия ✌

# 178
Здравейте!
За пръв път ще почиваме в Турция, през м.май в Сиде. Може ли някой от вас да ме ориентира какви са цените на допълнителните екскурзии, предлагани на място /Памуккале, Ефес и др./, от местните екскурзоводи и в каква валута им се плаща?

# 179
Здравейте!
За пръв път ще почиваме в Турция, през м.май в Сиде. Може ли някой от вас да ме ориентира какви са цените на допълнителните екскурзии, предлагани на място /Памуккале, Ефес и др./, от местните екскурзоводи и в каква валута им се плаща?
Памуккале и Ефес са много далеч,  бих препоръчала Демре-Мира-Кекова или Алания.

Последна редакция: ср, 11 апр 2018, 20:26 от magmata

Общи условия

Активация на акаунт