На море в Турция- тема 50

• 112 200
  • 756
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте!
За пръв път ще почиваме в Турция, през м.май в Сиде. Може ли някой от вас да ме ориентира какви са цените на допълнителните екскурзии, предлагани на място /Памуккале, Ефес и др./, от местните екскурзоводи и в каква валута им се плаща?
Памуккале и Ефективно са много далеч,  бих препоръчал Демре-Мира-Кекова или Алания.
Благодаря!
А като цени бихте ли ме ориентирали, ако сте ползвали? В евро ли се плаща на екскурзоводите?

# 181
А колко време отнема екскурзията до Демре .....Кекова? А и като цена как е? А до Манавгат и Сиде как се ходи?

# 182
  • София
Освен това ще искаме да посетим и Памуккале, което май е доста близко именно до Кушадасъ, само около 20км.
Разстоянието е около 200 км., не са  20 км. Пътува се около 2 часа. Hands V

# 183
Здравейте.
Някакви отзиви за Kimeros Park Holiday Village 5* или  Simena Sun Club HV  в Кемер?   
А как е времето през последната десетдневка на септември в Кемер и областта?
Благодаря.

# 184
А колко време отнема екскурзията до Демре .....Кекова? А и като цена как е? А до Манавгат и Сиде как се ходи?

Демре-Мира-Кекова отнема цял ден. Много е живописно. Цената можете да я спазарите ако ползвате местна агенция. Ако се притеснявате да ползвате турска "улична" агенция, във всеки хотел в Анталия има представители на големите туроператори, към които можете да се обърнете, за да ви включат в техен тур. Естествено уличните са доста по-евтини. Българските туроператори също я предлагат на горе-долу еднакви цени.
За разходка по река Манавгат или посещение на античния Сиде, нещата седят по същия начин. На място има много оферти.

Привет и от мен Simple Smile
Може ли да ми препоръчате най - удачен курорт от климатична гледна точка за края на май месец? По принцип сме се ориентирали за Кушадасъ, но ако другите ще са по -подходящи?
Освен това ще искаме да посетим и Памуккале, което май е доста близко именно до Кушадасъ, само около 20км?

И аз се присъединявам към мнението, че по егейското крайбрежие е рано за море през май. Температурата на въздуха е приятна, но морската вода е студена. Била съм няколко пъти в Турция през май - в Анталия следобед могат да се видят доста хора в морето, но в Егейско море плуващите са по-скоро изключение. Качвам графика със средномесечната температура на водата край Кушадасъ, средномесечния брой на дни с валежи и на слънчевите часове. През май има вероятност да имате и дъждовни дни.

# 185
 Благодаря за  бързите отговори. И аз мисля че водата със сигурност ще е доволно студена, но като температура на въздуха според https://www.accuweather.com  ще варира 28-30, което е супер /последната седмица на май/ Satisfied . Не сме ходили в Турция до сега и за това питам, защото не знам за тях вече дали си е сезон.  Спряли сме се на Batihan Beach Resort & Spa, Кушадасъ, но не мога да открия на сайта им дали в този месец е на пълна функционалност- анимации, дискотека, пързалки, ресторанти и басейни, ако някой може да помогне, то
ще съм благодарна да я сподели. Flushed

# 186
  • Бургас
Благодаря за  бързите отговори. И аз мисля че водата със сигурност ще е доволно студена, но като температура на въздуха според https://www.accuweather.com  ще варира 28-30, което е супер /последната седмица на май/ Satisfied . Не сме ходили в Турция до сега и за това питам, защото не знам за тях вече дали си е сезон.  Спряли сме се на Batihan Beach Resort & Spa, Кушадасъ, но не мога да открия на сайта им дали в този месец е на пълна функционалност- анимации, дискотека, пързалки, ресторанти и басейни, ако някой може да помогне, то
Ако не намерите информация, направете запитване до самия хотел. Така ще е най-достоверно.

# 187
Здравейте.
Някакви отзиви за Kimeros Park Holiday Village 5* или  Simena Sun Club HV  в Кемер?  
Благодаря.

Поздравления за избора на район - Кемер е прекрасен, има чудесни хотели, но често е пренебрегван от българите заради чакълестия плаж. И Гьойнюк, където се намира Kimeros Park Holiday Village, и Чамюва, където е Simena Sun са много живописни - точно под планината. Водата е кристална, растителността е интересна, въздуха като че ли е по-различен.
По отношение на хотелите - според мен и двата са на ниво, така че е въпрос на лично предпочитение. Въпреки, че Kimeros Park Holiday Village е реновиран скоро и стаите имат по-добър вид, аз повече харесвам Simena Sun Club. Не знам каква оферта ви е попаднала, но вероятно Simena Sun е с по-ниската цена, така че и в това отношение бих го предпочела Simple Smile Като концепция и двата са добри. Simena Sun има повече а ла карт ресторанти, при това три не са с допълнително заплащане, а Kimeros Park има само един и той е платен. Другите неща май са равностойни. Всъщност, току-що прочетох, че в Simena Sun има фреш на закуска, докато за Kimeros Park не намерих такова инфо.
По отношение на времето - в края на септември се стъмва по-рано и има опасност да попревали в Кемер, но температурата и на въздуха, и на водата е много добра - около 30 на въздуха и около 25 на водата.

# 188
  • Sofia
Здравейте,
Някой може ли да каже мнение за този хотел:ARIA CLAROS BEACH  & SPA RESORT 5*
Благодаря предварително на отзовалите се
Ария Кларос се простира на огромна територия, има голям аквапарк, основна сграда и много къщички. Ние бяхме в къщичка(август 2016Г), хареса ми, яденето е много хубаво, вечер имаше добра анимация в амфитеатъра. Има няколко басейна, плажната ивица като за Турция е добре, има около 4 реда шезлонги, което за там си е направо широко! Но за съжаление тази година цените са много вдигнати за периода който на мен ми върши работа(края на август), и направо не ми е по джоба, а и детето мина възрастта до която го броят за деца. Лично аз ви го препоръчвам ако можете да си го позволите! Поздрави

Колко пеша се ходи от къщичките до ресторанта?

# 189

Точно в Батихан сме били от 29.04. и времето беше чудесно. Тогава дъщеря ми беше на 5г. и е излизала от басейните само за да излезе от единия и да влезе в другия. Хотела е хубав, но като територия е малък, иначе сме останали с много добри впечатления.

# 190
И аз се записвам в новата темичка. Благодаря на момичетата, погрижили се за нея!
Моята почивка е от 3.06 - Von resort golden beach, Сиде.
Иначе мога да споделя вчерашни впечатления от Limak Lara - новия аквапарк е на фаза завършване, хотелът е пълен- иранци, германци, англичани, дневна анимация бедна все още, вечерната - на ниво и интересна...

И ние сме там от 01.06. Simple Smile

# 191
  • Пловдив
В Limak Lara ли сте от 01.06?

# 192
  • Стара Загора
Здравейте,
Някой може ли да каже мнение за този хотел:ARIA CLAROS BEACH  & SPA RESORT 5*
Ария Кларос се простира на огромна територия, има голям аквапарк, основна сграда и много къщички. Ние бяхме в къщичка(август 2016Г), хареса ми, яденето е много хубаво, вечер имаше добра анимация в амфитеатъра. Има няколко басейна, плажната ивица като за Турция е добре, има около 4 реда шезлонги, което за там си е направо широко! Но за съжаление тази година цените са много вдигнати за периода който на мен ми върши работа(края на август), и направо не ми е по джоба, а и детето мина възрастта до която го броят за деца. Лично аз ви го препоръчвам ако можете да си го позволите! Поздрави

Зависи в коя къщичка ще ви настанят, от нашата беше 2 минути. Има и такива които са на 5-10 минути, но то е толкава красиво и озеленено, че изобщо не е проблем да повървиш малко, поне за мен беше много приятно. Една кратка разходка се отразява добре. А ако не ви се върви - има Шатъли ( нещо като колички за голф). Може да ги спреш на алеята или да ги извикаш по телефон от стаята и да ви закарат.

# 193
Здравейте,
Някой може ли да каже мнение за този хотел:ARIA CLAROS BEACH  & SPA RESORT 5*

Къщичките са встрани от хотела и растоянието до сградата не е много (освен ако не са на най-долния ред), но денивелацията е доста сериозна, така че има стръмни участъци. Две-три нива под ресторанта има бар, може би е опция да се стигне до него, а от там нагоре с асансьор.  
Въпреки че като стаи, аквапарк и плаж хотелът е добър, аз съм резервирана към него. В последните 4 или 5 години 2 пъти си сменя собственика, но това не се променя кой знае какво по отношение на обслужването. Все пак има скорошна реновация, което е добре.  Като замисъл всичко е много добро - хубави, големи стаи, прекрасна гледка, хубав аквапарк, добър плаж, но според мен като качество на услугата има какво още да се желае. И понеже впечатленията от даден хотел са много субективни, след като тук прочетох положителни мнения, реших че може би греша в преценката си, за това погледнах рейтинга и отзиви в Холидейчек, Трипадвайзър, Топхотелс и Букинг. Съветвам тези, които се колебаят за него също да погледнат за повече мнения, за да са наясно, какво да очакват от почивката си. Целта ми в никакъв случай не е да разубеждавам никого. Това, че на мен не ми допада, не значи, че на друг няма да му хареса. Но човек трябва да знае какво да очаква. Аз съм на мнение, че когато човек е достатъчно добре информиран, има реални очаквания и риска да остане разочарован става минимален.

п.п. Докато аз пиша и гледам рейтинги за хотела, са пубкувани няколко мнения Simple Smile

Последна редакция: чт, 12 апр 2018, 09:36 от Мaрги

# 194
Здравейте.
Някакви отзиви за Kimeros Park Holiday Village 5* или  Simena Sun Club HV  в Кемер?  
Благодаря.

Поздравления за избора на район - Кемер е прекрасен, има чудесни хотели, но често е пренебрегван от българите заради чакълестия плаж. И Гьойнюк, където се намира Kimeros Park Holiday Village, и Чамюва, където е Simena Sun са много живописни - точно под планината. Водата е кристална, растителността е интересна, въздуха като че ли е по-различен.
По отношение на хотелите - според мен и двата са на ниво, така че е въпрос на лично предпочитение. Въпреки, че Kimeros Park Holiday Village е реновиран скоро и стаите имат по-добър вид, аз повече харесвам Simena Sun Club. Не знам каква оферта ви е попаднала, но вероятно Simena Sun е с по-ниската цена, така че и в това отношение бих го предпочела Simple Smile Като концепция и двата са добри. Simena Sun има повече а ла карт ресторанти, при това три не са с допълнително заплащане, а Kimeros Park има само един и той е платен. Другите неща май са равностойни. Всъщност, току-що прочетох, че в Simena Sun има фреш на закуска, докато за Kimeros Park не намерих такова инфо.
По отношение на времето - в края на септември се стъмва по-рано и има опасност да попревали в Кемер, но температурата и на въздуха, и на водата е много добра - около 30 на въздуха и около 25 на водата.

Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт