На море в Турция- тема 50

• 112 171
  • 756
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте!
За пръв път ще почиваме в Турция, през м.май в Сиде. Може ли някой от вас да ме ориентира какви са цените на допълнителните екскурзии, предлагани на място /Памуккале, Ефес и др./, от местните екскурзоводи и в каква валута им се плаща?
Ох боже е , боже .. пуста география............................

# 196

Von resort golden beach, Сиде Simple Smile

# 197
А колко време отнема екскурзията до Демре .....Кекова? А и като цена как е? А до Манавгат и Сиде как се ходи?

Ние бяхме на такава екскурзия 2015г. Купихме си я от представителя на Емералд. Мисля че беше 40 евро но не съм напълно сигурна. Хотела ни беше в района на Кемер. Продължи от около 9 сутринта до 5 и нещо следобяд. Екскурзовода говореше на руски (беше турчин). Нямало е други желаещи българи и са ни включили към риска група. Групата беше малка - бяхме около 10-15 човека. Много е красиво и интересно.

# 198
Здравейте!
За пръв път ще почиваме в Турция, през м.май в Сиде. Може ли някой от вас да ме ориентира какви са цените на допълнителните екскурзии, предлагани на място /Памуккале, Ефес и др./, от местните екскурзоводи и в каква валута им се плаща?
Мисля, че ясно написах, че ще сме за пръв път в Турция, не е нужно пък и не ми е работа да се интересувам от разстоянията. Вече разбрах, че изброените са твърде далеч от района, в който ще сме, нямам нужда от Вашите хапливи забележки относно географията, нямам и намерение да ви отговарям. Ако не можете да помогнете със съвет, по-добре не пречете!

# 199
  • Варна
Здравейте!
Мисля, че ясно написах, че ще сме за пръв път в Турция, не е нужно пък и не ми е работа да се интересувам от разстоянията. Вече разбрах, че изброените са твърде далеч от района, в който ще сме, нямам нужда от Вашите хапливи забележки относно географията, нямам и намерение да ви отговарям. Ако не можете да помогнете със съвет, по-добре не пречете!

Мариета,моля те,не обръщай внимание на някои заядливки тук,в абсолютно всеки курорт предлагат всички забележителности,вече е въпрос от къде ще ви е най-кратко разстоянието.

# 200
  • Бургас
Здравейте!
Ефес въобще не ви е по път. Той е на 20 тина км от Кушадасъ. Ако другия път почивате в някой от егейските курорти , може тогава да го разгледате. Не знам с какъв транспорт ще сте, но е много по-добре да отидете с кола, дори рентакар такава. Ние ще почиваме в Белек и на връщане към България ще посетим Памуккале като ще нощуваме там.

# 201
  • Варна
Мисля, че ясно написах, че ще сме за пръв път в Турция,

Във всеки турски курорт има поне няколко десетки ТА.Влезте във няколко - ще ви предложат много варианта и различни цени на екскурзии.Тук си обменяме колкото ни трябват долу горе в турски лири да не се разправяме с чейнджове , $ , евра и т.н.Във всички големи магазини от типа на Уайкики , Де Факто , Коттон , Кипа плащаме с дебитна ВИЗА  без такси е.Теглене от банкомат си е със соленичка такса Simple SmileВ ТА също плащаме с ВИЗАта .

Последна редакция: сб, 14 апр 2018, 10:09 от peterky2002

# 202
искам да подаря пакет ол инкл в зоната на анталия с чартър от варна но не намирам изобщо из бг агенции онлайн  предложения за август,направо го прескачат този месец  по необясними за мен причини,
даже от май отиват директно с предложения за октомври,тоест месеци когато обикновенно се работи а не се ходи на почивка,нещо не им разбирам предложенията- уж лято пък го прескачат

в най-добрия случай почват с предложения от 31 август когато се предплага че хората се връщат а не заминават на почивка

ако им звънна в състояние ли са да организират пакети през август или не са много надеждни?мерси предварително на по-запознатите с бг тур.агенции

# 203
Август месец не можеш да си покажеш носа навън от жега, а и цените са двойни и тройни ✌затова няма чартъри, ако не се лъжа май и автобусни програми не провеждат.

Не знам в коя агенция сте гледали, но няма как от май да отиват чак на октомври 🙄
Юни и септември времето е чудесно, дори и пак много топло и е съвсем подходящо за море, при тях сезона е чак до ноември ✌

# 204
Август месец не можеш да си покажеш носа навън от жега, а и цените са двойни и тройни ✌затова няма чартъри, ако не се лъжа май и автобусни програми не провеждат.

Не знам в коя агенция сте гледали, но няма как от май да отиват чак на октомври 🙄
Юни и септември времето е чудесно, дори и пак много топло и е съвсем подходящо за море, при тях сезона е чак до ноември ✌

ами намерих две в интернет -астрал и емералд,другите съдейки по сайтовете ми изглеждат доста аматьорски..

е жега,ами лято какво да е -била съм август в турция на обиколка и е несравнимо със  жегите във верона,флоренция и болцано по същото време с нажежените асфалти,влага до 90 процента и пълно с туристи въпреки това
а на морето,с басейните и климатиците в хотелите  какво толкова е страшно ,и  в египет е пълно с туристи и юли и август а къде са по-на юг, във варна миналат година бяха 40 градуса че и повече сигурно и си беше доста непонисимо но всички бяха на плажа или по обад се мотаеха по улиците без особени притеснения

# 205
Освен температурите, както казах, другата причина, поради която предполагам че няма чартъри, са много високите цени.
Като имаме предвид, че тази година и без това са значително увеличени, предполагам какви ще са пред август...
Мисля, че и от Варна желаещите са по-малко и затова датите са ограничени.
От Сф програмите са до 04.07 и почват от 22.08
Това са моите предположения все пак, може да разпитате в агенциите да ви дадат повече информация и ако има възможност да ви предложат друг вариант.

Ако много държите на август, се сещам за варианта със самолет от Истанбул.

# 206
  • Варна
От Варна може и с Тюркиш да се лети за Анталия,просто ще си изберете вашите дати и ще си платите само почивката в хотела,а отделно ще си вземете билети и готово,нищо сложно.

https://www.google.bg/flights?lite=0#flt=VAR.AYT.2018-08-06*AYT. … ;a:TK*TK;sd:1;t:f

# 207
искам да подаря пакет ол инкл в зоната на анталия с чартър от варна но не намирам изобщо из бг агенции онлайн  предложения за август,направо го прескачат този месец  по необясними за мен причини,
даже от май отиват директно с предложения за октомври,тоест месеци когато обикновенно се работи а не се ходи на почивка,нещо не им разбирам предложенията- уж лято пък го прескачат

в най-добрия случай почват с предложения от 31 август когато се предплага че хората се връщат а не заминават на почивка

ако им звънна в състояние ли са да организират пакети през август или не са много надеждни?мерси предварително на по-запознатите с бг тур.агенции

Чартърите от Варна традиционно всяка година започват в края на август. И аз потвърждавам предишните мнения, че юли и явгуст са най-неподходящи за почивка в Турция, защото е горещо и много скъпо и съответно тогава има най-малко желаещи да пътуват. Няма как да се напълни цял самолет, за това някои агенции не договарят чартъри за тези месеци. Тез тур имат полет от София, но от Варна започват в края на август.

Ако държите на почивка през август, можете да се свържете с някой агент или туроператор и той да ви намери полети (с прекачване в Истанбул), да ви резервира хотел и да ви организира трансфера. Не съм сигурна обаче, че цените ще са конкурентни на цените от пакетните програми. Всъщност, всичко зависи от самолетния билет и дали ще има такъв на добри цени. Можете разбира се, и сами да си търсите билет.

# 208
Да попитам, някой знае ли как и дали мога да променя хотела при положение, че вече съм подписала договор и платила капаро. Договорът няма как да го видя в момента за да прочета. Искам да обмисля евентуално друг хотел.

# 209
Предполагам, ако искате по-скъп хотел, няма да ви откажат, стига да има места за съответната стая/период.

Другия вариант, за който се сещам е да анулирате резервацията и да си направите друга. Ако имате достатъчно време да анулирате без неустойка.

На сайта на съответната агенция може да погледнете какви са им условията, щом няма как да прочетете договора.

Общи условия

Активация на акаунт