Кюретаж и забременяване след това - тема 78

• 52 442
  • 756
  •   1
Отговори
# 675
Може би 20–30 минути закъснение..но мисля че имаха някаква манипулация.
А този турски лекар е помогнал на много български момичета да станат майки.До преди няколко месеца е работил в Мемориал..а сега е в Бахчеджи. Положителни са коментарите за него.

# 676
  • София
CatGirl, доста рекламираха Адела, че ще идва турски специалист , който ще прави консултации заедно с д-р Калчев , явно не си забелязала или не си в групата на клиниката:) 
Ванче, вие с вливката какво направихте ?

# 677
  • София
Калчев в Адела е много добър според мен. Не си претупва първоначалните прегледи, има много добра апаратура, можеш да се уредиш с час за след 3-4 седмици. Освен това прави операции. Препоръчвам.
Аз използвах момента да се преместя в Надежда защото щях да изпусна 2-3 месеца при Калчев заради факта, че цикъла ми съвпада с конференция, отпуска на клиниката и после - моята отпуска. Освен това имах час за Надежда и искам да правя ПИД, а там става най-бързо и евтино. И има донорски яйцеклетки, ако стигна до там. Преди 3г чаках за час за Надежда 8 месеца. Междувременно забременях.
Така че ако искаш да действаш веднага - Калчев е по-добрият избор.

Get Real, на мен ми бяха казали поне 6м след отворената операция. И доста време след това имах придърпвания и присърбявания. Това е нормално и не означава, че не се възстановяваш добре.

# 678
  • София
Да дам още едно положително мнение за Калчев. Моя първичен при него беше в началото на юли. Влезнах точно на часа си, което мен много ме изненада,  тъй като съм свикнала да чакам с часове и си бях освободила целия следобяд . Разгледахме много подробно всичко което имам и начертахме план,  който ми допадна. Консултация + преглед беше над 30 мин. Даде ми телефон на акушерката, която е много адекватна и може да и се звъни по всяко време.

Catgirl,  може да си подадете документи за първичен в Надежда (за което се чака доста) и междувременно да отидете в Адела . Стискам палци още докато се чудите да успеете! Kissing Heart

Бамби,  мина ли втората ФМ? Как си? Kissing Heart Христов е много добър, щом ти е отложил серклажа, не е случайно. Можеш спокойно да му се довериш

# 679
Аз също да каже, че за ин витро процедурите съм доволна от Надежда.Благодарение на тях и по конкретно на д-р Шефкетова (вече не е в Надежда, а в новата ин витро клиника в Токуда) имам вече едно слънчице.

# 680
Бамби,направихме вливката...с триста зора..и не в Надежда.Оказа се ,че от КИРМ не са ни правилното  IgA и обиколихме София докато намерим кой да влее.После пък
 търсихме имуновенин по аптеките.В крайна сметка в полунощ бяхме готови.
Днес обаче ще търся вирусолог в Пловдив,за да коментираме твърде високите IgG за мононуклеоза и цитомегаловирус.

# 681
  • София
Ааа, Хулиганче Simple Smile чакай , много бързаш Simple Smile  Първата Фм ми беше на 19 юли , направих 2 при двама различни лекаря в един ден Simple Smile

Иначе Христов с право отложи серклажа( който трябваше да е днес ) , но последната микробиология хич не е добра Sad
Днес ме вика на контрола - стискайте палчета да съм изчистила гадините вече .

Ванче, какво те притеснява във високите нива на Игг ? Аз на контролата за Цитомегаловирус ми беше 500 +, при референтни до 5 , док каза, че няма страшно ....

Последна редакция: пн, 30 юли 2018, 09:11 от Bambolinka11

# 682
Бамби на дъщеря ми са –цитомегаловирус 31 при референтни 9
мононуклеоза 126 при граница 22
пак става въпрос за ИгГ...мислех че са много завишени или говорят само за имунитет?
Постоянно е със субфебрилна температура и затова исках да коментирам с лекар.Така и така съм се наканила ще се пробвам.На теб ти желая успех днес!

# 683
  • Варна
Дели, можеш да ме преместиш в списъка с мамите Simple Smile
Минавам да Ви  замеря с нааканите памперси на моята принцеса, която се роди на 9 юли с планово секцио Simple Smile

Успех, момичета ! Ще наминавам да Ви подкрепям Simple Smile

П.П.
Mom of 3 вече е Mom of 4 Wink

# 684
Мис, честита рожба ❤️
Както и на Мом 🌸

Благодаря ви, момичета, мненията ви са много важни за мен ❤️

Хулиганче, какво се случва с теб, на какъв етап си в момента? Беше споменала преди време, че ще си починеш, попътуваш, осъществи ли си плановете?

Дели, много полезна както винаги, с точна, ясна и аргументирана позиция, благодаря ❤️ Желая ти успех, нека "Надежда" да ти е на късмет още от първия ви опит там 🍀🍀🤞

Бамболинка, стискам ти палци още от началото на бременността и ще продължа до успешния финал ❤️🍀🤞

# 685
  • София
Miss V, Мама на 4, много се радвам за вас! Честити вързопчета! Да ви радват много и да растат здрави и щастливи!

Кат, благодаря! Аз даже вече направих един опит на ЕЦ, ама след изследване се оказа че ембриона не става - мутация несъвместима с живота. Ако го бяхме трансферирали, щях да изпия една торба с лекарства и да рева после. Така с ПИД ми е по-спокойно поне. Август ще пробваме пак.

# 686
  • София
Ейй мамчета Simple Smile Мамче на 4 и Мисс В, браво на вас Simple Smile Честити ви бебчета, да са ви живи и здрави и вие много щастливи покрай тях. Целувкиии

# 687
  • София
Честити бебчета и от мен.
Пожелавам ви да са като моето, спокойно, спящо, без колики и щастливо бебе.

# 688
Miss V, Мама на 4, много се радвам за вас! Честити вързопчета! Да ви радват много и да растат здрави и щастливи!

Кат, благодаря! Аз даже вече направих един опит на ЕЦ, ама след изследване се оказа че ембриона не става - мутация несъвместима с живота. Ако го бяхме трансферирали, щях да изпия една торба с лекарства и да рева после. Така с ПИД ми е по-спокойно поне. Август ще пробваме пак.
  Дели , този ПИД , по предписяние ли е или вие настоявате за него . Каква му е цената и къде се прави ?

# 689
  • София
ПИД е предимплантационна диагностика, препоръчва се при генетични проблеми в кариотипа, при наследствени болести, и при жени над 40. Аз съм в третия случай. Имам естествено забременяване през 2016 заради тромбофилия, и оттогава не става нито инвитро, нито инвиво. Имам запазен резерв, нормална овулация всеки месец, правя перфектни ембриони (на външен вид), всички хормони са ми в ред, мъжкият ни фактор е пренебрежителен, правила съм хистероскопия - нямам сраствания или др. аномалии в матката, тръбите ми са проходими, имам назначена терапия за имунологичните проблеми, които също са пренебрежими, витамините са ми в норма. Така че естествената логична стъпка е да бъдат изследвани тези ембриони. И ако всеки път са дефектни, е възможно вече яйцеклетките ми са увредени, и може да пробвам с донорска.

ПИД се прави в Надежда и в Репробиомед, и на двете места с последните методи (NGS), всички останали клиники пращат проби за изследване в чужбина или в други клиники. В Надежда изследването е 320/ембрион и става за около две седмици, в Репробиомед е 1000 и става за около два-три месеца. Има специална тема за ПИД - потърси я.

Обсъждала съм въпроса за ПИД с трима репродуктивни специалисти в 3 клиники - и тримата са на различно мнение - твърдо за, твърдо против, и няма значение. За мен обаче е най-разумно да изследвам ембрионите и в зависимост от проблемите им да преценя какво да правя, отколкото да правя безсмислени трансфери, при които да се тъпча с хормони и да си играя на емоционално йо-йо.

Скрит текст:
За пример - последният ми ембрион, много красив и правилно развиващ се, е с тризомия на пета хромозома, без мозаицизъм (тоест всички изследвани клетки са дефектни). Този проблем е несъвместим с живота. Ако изобщо има имплантация, вероятно ще направя аборт в ранна седмица.

Последна редакция: вт, 31 юли 2018, 14:51 от delisardeli

Общи условия

Активация на акаунт