Кюретаж и забременяване след това - тема 78

• 52 712
  • 756
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Здравейте. Година и половина почти след аборта съм отново бременна. Видяхме сърце тази седмица. Трябва да съм седма седмица според лекаря. Още не мога да се зарадвам истински предвид станалото миналия път. Съвсем спонтанно и дори неочаквано от мен стана. Моля се да е наред всичко. Треперя над всеки симптом. Гадене имах една седмица по цял ден ужасно. Дадоха ми от вчера дуфастон и два дена не ми се е гадило. Дали може да е от дуфастон? Или да е затишие някакво? Лекаря каза, че гаденето е добър признак. Ама спирането му? Изобщо как се справяте със страха от повторен аборт?

Здравей little mermaid  Simple Smile  И аз съм като теб - бременна в 7+ 2 , след 2 аборта в 22 и 20 седмица. Няма справяне със страха, той ще е докрая. Аз за момента даже изключвам , че съм бременна, явно е някаква защитна реакция на мозъка ми .... засега не се тревожа почти, а и често забравям , че съм , както казах.... Но, ела ме виж като наближа 20 та седмица Sad  сигурно ще трябва да ходя на психолог Simple Smile  Надявам се , че този път ще вземем всички необходими мерки, това да не се случи и силно вярвам в това. Успех и на теб до пухкав финал  Gift Heart

# 526
Bambolinka и little mermaid честито и на двете ❤ И мислете хубави неща 😘

# 527
  • София
little_mermaid, стискам палци всичко да е наред до финал този път! Flowers Hibiscus

Бамболинка, и за теб стискам палчета! Flowers Hibiscus

# 528
Мерси момичета. Ще се заредя с търпение и с вяра. Друго нямам какво да направя. Дано да е наред всичко.
Бамболинка стискам палци да е добре всичко. Просто не искам да си представя колко е трудно в такава напреднала седмица... Бъди силна.

# 529
  • Бургас
little_mermaid, честито сърчице! Успех ти пожелавам и до финал! Two Hearts

# 530
Здравейте,
малко темичката замря.. надявам се всички да сте добре и затова да не пишете Simple Smile
Аз за жалост няма да съм аз човека, който ще разведри темата..
Имам питане.. нужда от съвет - резултатите от спермограмата, която правихме са 0% нормални по Крюгер. Тъй като това никак не ни радва мислим да търсим специалист по мъжки фактор - андролог (или както там се казва) Някой с някакви препоръки.. съвети, при кой да отидем? Може и да не е в БГ Grinning

# 531
Здравей, Хера, съжалявам да чуя за този резултат. За съжаление не мога да помогна по този въпрос, тъй като аз самата сега проучвам репродуктивните специалисти, тъй като през есента мислим вече да се ориентираме към такъв. В този ред на мисли, към кого ще ме насочите, момичета? Вие при кого ходите и доволни ли сте? Аз сякаш съм се насочила към София, но приемам всякакви предложения.

Бамболинка, Русалчице, много късмет, момичета 🍀🍀🤞🤞

# 532
  • София
Хера,  до колкото знам за мъжки фактор най-добър е д-р Кацаров
http://www.drmilenkatzarov.com/contacts.php
Не пречи да се консултирате. SDI тест правили ли сте? Доколкото знам, дори и морфологията да е много лоша, ако днк фрагментациите са в норма,  прогнозите са добри. Стискам палци! Ще се намери решение, сигурна съм! Kissing Heart

Кат,
аз съм в процес на смяна на клиниката,  досега бях в Щерев,  но някак си не, че не съм доволна,  а имам нужда от нова посока. Имам час за първичен преглед при Калчев  (в новата клиника Адела) и ще споделя впечатления.
Аз съм в много депресивен период,  не знам дали някой ще се захване с мен изобщо при този ЯР.  Но искам да си дам време преди да мисля за ДЯ.

# 533
  • София
Хера,
За мъжки фактор и аз препоръчвам Кацаров.
Но първо пуснете втора спермограма в репродуктивна клиника - различна от първата.
SDI теста също е важен - ние сме с 2% морфология, но само 17% ДНК фрагментации на SDI теста.
Също пуснете и кариотип, ако не сте пускали. Хромозомни транслокации могат да се отразят и върху морфологията.
Ако се ориентирате към репродуктивна клиника - потърсете такава със специфични похвати в мъжкия фактор - TESE, PICSI и др.

Аз от година и половина съм при Калчев, като цяло съм доволна, те скоро откриха новата клиника, но има адски наплив и нещо много бавно се случват нещата, така че се преориентираме, щото аз на тия години нямам време да чакам. Добро впечатление ми е направил Станулов, който е във Виена Инвитро център, понастоящем се намира в болница Лозенец. Много добре обяснява и се аргументира. Също така Шефкетова, която беше в Надежда, откри нов център в Токуда /Аджъбадем, мисля да я посетя.

# 534
Хулиганче, при кого беше в Щерев? Тъй като ми препоръчаха от там д-р Даниела Савова. Чета и за Шефкетова, която сега направила репродуктивна клиника в Токуда. Калчев също е от препоръчаните ми. Та и аз не знам какво да избера. Общо взето около тези имена гравитирам сякаш.

# 535
Здравей, Хера, съжалявам да чуя за този резултат. За съжаление не мога да помогна по този въпрос, тъй като аз самата сега проучвам репродуктивните специалисти, тъй като през есента мислим вече да се ориентираме към такъв. В този ред на мисли, към кого ще ме насочите, момичета? Вие при кого ходите и доволни ли сте? Аз сякаш съм се насочила към София, но приемам всякакви предложения.

Бамболинка, Русалчице, много късмет, момичета 🍀🍀🤞🤞

Мога да ти препоръчам моя,много съм доволна.
Работи заедно с Конова,много е спокоен,начетен,актуализира си знанията по всички теми.
Клиниката е много приятна,спазва се графика,имат лаборатория,прегледът е 35лв като е много обстоен.
Правят ти досие,а не всеки път да се запознаваме на ново,както и трябва да бъде.

https://www.facebook.com/MckirmSvetaElisavetaPleven/photos/a.449 … 434523975/?type=3

# 536
Благодаря за бързите насоки.
SDI е направен, но чакаме резултатие - в същата клиника по репродуктивни проблеми, в която е правена спермограмата.
първата спермограма беше в друга и беше 'по-добда' - 4% морфология, но не пише да е по Крюгер - в Селена пловдив е правена... а на сегашната и TZI е завишен. Бях леко в шок от резултатите, тъй като пи добавки и чая от бабини зъби, вихрогони и не знам си още какво.. ама съдба.. по-лош е (даже на втората не пи бира 4 дена, а при първата предишния ден беше за мъжки запой)
Кариотип направихме и на двамата - ок е.
Заедно със спермограмата пуснахме и всякакъв вид инфекции - PCR, МИКРОБИОЛОГИЧНО изследване, Chlamydia trachomatis IgG, Chlamydia trachomatis IgA  .. и всичките са в норма (има само едно заключение, което не ми е ясно "Няма данни за възпалителен процес. Контаминация с E. coli. ") .
Ако се сетите за още нещо, което може да се пусне - кажете.. ще направим и него и после ще минем през Кацаров с всичко на куп + още една спермограма - може би другата седмица в 3та клиника в Пловдив - за сега съм се спряла на New Life (чудих се дали да не е директно в София, но все си мисля, че при 3 спермограми на 3 различни места в рамките на 6 месеца ще е ясно)

# 537
Дели, сега видях поста ти ...
Моля те, сподели мнение, когато посетиш д-р Шефкетова. В друга тема попаднах на кофти коментар от потребителка, която се беше оплакала от кофти коментар на Шефкетова относно годините на жената и че чак сега се била сетила за деца. Какъвто е и моят случай, та се позамислих нещо за това ...

Дидито, благодаря за препоръката. Ще разгледам и този вариант, въпреки че Плевен ми е още по-далеч и от София 🤔

# 538
Хера,
За мъжки фактор и аз препоръчвам Кацаров.
Но първо пуснете втора спермограма в репродуктивна клиника - различна от първата.
SDI теста също е важен - ние сме с 2% морфология, но само 17% ДНК фрагментации на SDI теста.
Също пуснете и кариотип, ако не сте пускали. Хромозомни транслокации могат да се отразят и върху морфологията.
Ако се ориентирате към репродуктивна клиника - потърсете такава със специфични похвати в мъжкия фактор - TESE, PICSI и др.

Аз от година и половина съм при Калчев, като цяло съм доволна, те скоро откриха новата клиника, но има адски наплив и нещо много бавно се случват нещата, така че се преориентираме, щото аз на тия години нямам време да чакам. Добро впечатление ми е направил Станулов, който е във Виена Инвитро център, понастоящем се намира в болница Лозенец. Много добре обяснява и се аргументира. Също така Шефкетова, която беше в Надежда, откри нов център в Токуда /Аджъбадем, мисля да я посетя.
Дели аз съм при д-р Станулов , смятам че той е страхотен и има индивидуАлно отношение към всеки пациент. Аз имам общо четири трансфера от който два с бременност , първия с мисед в 9 г.с. ,а втория в момента съм в 6 г.с. и надявам се до финал. Ние сме с тубарен фактор. Пожелавам ти успех!

# 539
dydito,
благодаря ти за препоръката. Аз съм в същата клиника, но в Пловдив. И аз ходя при Коново, само че андролога, който е тук е друг. Като цяло съм съглсана с теб - правят досие, много са организира.. вдъхват спокойствие и увереност, но нещо ме притеснява в клиниката им.. поне тази в Пловдив и не мисля да продължа да я посещавам. Мисля си да се пренасочим към големите клиники по репродуктивна медицина - и то такава с добра успеваемост при асистирана репродуктивност, но къде точно още не ми е ясно - дали да е в Пловдив (не знам до колко са добри) или директно в София - ама и там не знам колко са добри Joy IИли по-точно казано - не знам кои са най-собрите, за да отидем директно там Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт