Августовски бебета 2024 - Тема 4

• 20 273
  • 752
  •   1
Отговори
Добре дошли мами!

Нашите сладури:

21.06 - *Bubble* - People Boy
03.07 - Me, Myself & I - People Girl 2560гр 48см и People Girl 1960гр, 45см
04.07 - Twinkle0812 - People Boy Сава, 3150гр 49см
05.07 - Rokkyy - People Boy 2060гр 44см
07.07 - Nanii99 - People Girl Изабел, 2470гр
11.07 - Ivchoni - People Girl Лора, 2470гр 46см и People Girl Симона, 2540гр 49см
11.07 - Sunshine202 - People Boy
16.07 - Desii Dimitrova 629644 - People Boy Борис, 2380гр 48см и People Boy Лео, 2540гр 49см
25.07 - archimind - People Girl Елена, 3120гр 50см
26.07 - Mama2288 - People Boy Давид, 2860гр 47см и People Boy Светослав, 2660гр 47см
27.07 - Magrat - People Boy 2900гр 49см
29.07 - GerKa99 - People Boy Момчил, 3170гр
29.07 - Mariposa27 - People Boy Христо, 2940гр 50см
31.07 - NI_CI - People Boy Явор,
31.07 - Вятър и мъгла - People Boy, 3100гр
31.07 - Lenka_09 - People Girl Тея, 3400гр 50см
31.07 - Wednesday77 - People Girl
31.07 - Thenewmember - People Boy 3250гр
01.08 - Gamora - People Boy Стефан, 3500гр 52см
01.08 - Мама Лиса - People Boy 3780гр 52см
01.08 - Amelin - People Girl Елена, 2890гр 48см
01.08 - Mom to be - People Girl Ирем, 3240гр 50см
01.08 - Кики Доки - People Girl Йоана, 3090гр 50см
02.08 - Jessie23 - People Boy Калоян, 3500гр 52см
02.08 - Arockalypse99 - People Boy Виктория, 3400гр
03.08 - Lallzz - People Boy Калоян, 2900гр 50см
04.08 - kuklichka_ - People Girl Юлия, 3870гр 53см
04.08 - vicktoria_petrova - People Boy Леон, 3960гр 54см
05.08 - NadezhdaML - People Boy Виктор, 3300гр 51см
05.08 - Flower4 - People Boy Преслав, 3400гр 51см
05.08 - Sunny_Smile_88 - People Boy Даниел, 2870гр 49см
05.08 - Marbellaa - People Boy Любомир, 3370гр 50см
06.08 - marieladok - People Girl Кая, 3070гр
07.08 - Stiliana16 - People Boy Лъчезар, 2980гр 49см
07.08 - Polina1310 - People Girl 3050гр 51см
08.08 - Sellena73 - People Boy Стилиян Габриел, 2860гр 49.5см
11.08 - Elif9685 - People Boy Адеан, 3000гр 49см
11.08 - Sunny2be - People Girl Тея, 2770гр 49см
11.08 - Nicolee.smoletsova - People Boy Валентино, 3100гр 50см
11.08 - Gerta - People Boy Никола, 3300гр 50см
12.08 - Pallomma - People Boy Илиан, 2770гр 48см
12.08 - Irin_A - People Girl Кариса, 4060гр 53см
13.08 - Freziq_P - People Girl 3000гр 48см
14.08 - Симбо - People Boy
14.08 - Нирвана 2404 - People Girl Вида, 3060гр 47см
14.08 - Mimka 13 - People Boy Даниел, 2890гр 52см
15.08 - Veronika_ilieva - People Girl Яна, 2830гр 49см
15.08 - Ниница - People Girl Ния, 3740гр 54см
16.08 - Десиссслава - People Boy Ивайло
16.08 - Lucky333 - People Girl 2740гр
18.08 - Тартюф Flowers Four Leaf Clover - People Boy Петър, 1970гр 41см и People Girl Цветина, 1430гр 42см
19.08 - vondito - People Girl Сара 3390гр 50см
19.08 - merlia.29 - People Girl Мира, 3410гр
21.08 - Pilala - People Boy Филип, 3560гр 55см
22.08 - malinkiii - People Girl Алис, 3750гр 50см
22.08 - Miliva - People Girl
24.08 - Sunshine0992 - People Boy Калоян, 3660гр 55см
24.08 - Nikol2525 - People Boy
26.08 - Nalqlq - People Boy Самуил, 3650гр 51см
27.08 - morgana999 - People Girl Дияна, 3320гр

За добавяне към списъка и корекции, моля пратете ми лично съобщение.

Все още чакаме включване от:

Sparkling Heart stoyava - 12-13 август -
Sparkling Heart Зайка_Байка - 14 август - второ детенце
Blue Heart alexandrayh. - 16-17 август - първо детенце
Sparkling Heart Silveto92(Sis9999) - 18 август -
Sparkling Heart Tsvety0 - 28 август - второ детенце
Blue Heart AfterShock_2023 - 28 август - първо детенце
Blue Heart siyanavasileva - 28 август - първо детенце
Blue Heart Sunshinerose - 30 август - второ детенце
Sparkling Heart baby96 - 31 август -
Blue Heart Mi6elll - 31 август - второ детенце
Sparkling Heart Kitana666 - 1 септември - първо детенце
Heart Galia_555 - началото на септември -
Sparkling Heart Frisu - ?? август - първо детенцe
Heart Lili222 - ?? август -
Heart Heart Bell88 - ?? август -

Бебешка Тема 1
Бебешка тема 2
Бебешка тема 3

Линкове към старите (бременни) теми:

# 1
Вики, благодаря за новата тема. 🌹

Няма проблем да се прави безмлечна каша само с вода значи? Чувствам се супер неука с това захранване, каши и тн. Особено с тези каши тотално се сбърках. В главата ми бяха глутенови и без, то имало млечни, безмлечни, с краве/козе съответно, с плодове и без, в буркани.. много съм зле. Днес взех и млечна и ще мешам.

Гери, изобщо не си сама. И на мен ми липсват много моменти. Толкова несигурна се чувствам като майка, а по принцип всичко правих със замах преди. Относно захранването и при Лъчезар местните пюрета нещо не са на почит. Днес беше някакъв кошмар, рев, истерии… Уж си мислих, че сме заместили хранене, ами не сме.

Евала на вашите деца, супер подвижни ми се струват. Аз да се отчета, бяхме при Фурлакис. Всичко е точно, но фактът, че се върти само на едната страна се дължало на това, че е кърмен и най вече, че спи с мен. Фурлакис каза, че като нямат допълнителен стимул и не спят в кошара било нормално да се забави в двигателното развитие. За сега ще забавя физиотерапията, ще питам и педи на 20-ти. И не спирам да се тревожа де, че не прави доста неща все още.

По актуалните теми. За готвенето и преди не бях готвачка, сега съвсем. Вманиачена съм повече на тема чистене и изпадам дори в някакви кризи с бебето, опитвам се да съм перде, но ми е трудно, имаме и котка и наистина се старая поне да не лапа косми постоянно.

Наде, герой си. А относно кърменето, тотално ли го отби или?

ММ излиза рано, около 5-6, но поне следобед ми е на разположение, след 4-5 и ми е най-голямата упора, че без него не мога да мръдна. Аз се старая да излизам поне веднъж в седмицата с приятели, защото наистина изтрещявам. Винаги съм си мислила, че нося на много напрежение, но явно всичко избива. Да ви се оплача, два пъти посещавах спешното миналата седмица да ми бият урбазон. След консултация с алерголог се оказа, че избивам на нервна почва.. И накрая така го втасах, че една седмица пия този урбазон и се чувствам зле, малкият е с някакво разстройство, според мен от него, което не мога да оправя. Чакам да му мине, че се обвинявам само, че заради моите нерви той страда накрая.

И аз съм ви супер благодарна, момичета. Благодарение на вас не се чувствам ужасна майка (а всеки ден ми минава поне 20 пъти през главата) и само се чудя как да опазя детето.

Последна редакция: чт, 13 фев 2025, 23:18 от Stiliana16

# 2
Дами, не сте сами!
Излизане без детето/децата не съм имала.На нова година пробвах, бабата ме викна още в 22 часа и вече не искат и да пробват да им го оставя.Супер много се дразня , защото и двете живеят близо и могат много да помагат .. но уви.
Най-голямото ми развлечение беше да ида на детски рожден ден с големите за 2 часа ( толкова , че да приспя малкия , никой друг даже и не пробва).
И вече се усещам , че почвам да мърдам психически.
Мъжът ми ходи на работа , командировки .. но той главно се занимава с близнаците , аз съм залепена с малкия 24/7.Лошото е , че той все повече ще свикне така и още 2 години сигурно на вечеря няма да излезна.
Не знам как не ги хваща жал , като виждат какво подобие на себе си съм станала.
Було ги страх , той много реве, много бил труден , искал си мен … Еми ще иска мен , като никой друг не го гледа.
И не ме разбирайте погрешно , не искам да вършея дискотеки, а просто да вечерям сам с мъжа си или с приятели, та ще чакам Видов ден.
Със захранването има възходи и падения , има дни в които яде всичко и дни в които нищо.Даже не зависи от храната , просто или яде или не.Тази седмица ще въведа заешко.След него мисля жълтък, пилешко и почвам глутена.
Тази седмица пак ще се чувам с консултанта , искам да пробвам да го науча сам да заспива , именно заради психическото ми състояние.Дори и като го приспя , пак се събужда (въпреки добрия режим) и явно идва от асоциация за люшкане на ръце.Дано така да започне да спи по-спокойно.Че ма вечер по 100 пъти давам биберон , местя от кошара при мен , пие мляко(за успокоение главно).
 Мериха го миналата седмица 8,560 и 72 см.
Съмняват ме мерките на височина , че 74 панталонките са му до глезена.Вече купувам размер 9-12.
Ох ; много дълго стана.Дано не съм ви досадила.Хубав ден ви желая!

# 3
Момичета, вашите малчовци имат ли някакви “тикове”? Не знам дали мога да го определя така, но при малкия като е превъзбуден (нервен, гладен..) и започва да тупа енергично до него с дясната ръчичка. Знам че нервната им система е съвършено незряла, но някак от няколко дена ме замисли и ми направи по-силно впечатление. Може би защото е само с едната ръчичка.
Каката си спомням че си въртеше китките и глезените, но не беше свързано с някаква емоция и си мина, а сега малко като тик ми изглежда и се чудя дали да го водя някъде.

# 4
Момичета, вашите малчовци имат ли някакви “тикове”? Не знам дали мога да го определя така, но при малкия като е превъзбуден (нервен, гладен..) и започва да тупа енергично до него с дясната ръчичка. Знам че нервната им система е съвършено незряла, но някак от няколко дена ме замисли и ми направи по-силно впечатление. Може би защото е само с едната ръчичка.
Каката си спомням че си въртеше китките и глезените, но не беше свързано с някаква емоция и си мина, а сега малко като тик ми изглежда и се чудя дали да го водя някъде.

Моят като почне да нервничи или е гладен и лежи почва да тупа с ръцете отстрани по коремчето.Преобладава с дясната ръка.Не мисля , че е тик , просто някак изразяват емоция.

# 5
И аз да се оплача,гледам малкия напълно сама на моменти просто изтрещявам,мъжа ми излиза към 7 8 сутринта и до 19 20 е на работа. Никой не иска да го гледа,защото не могат да го хранят,декември месец се задави сериозно,че посиня и от тогава никой не иска да го гледа.

# 6
Здравейте, при нас колектора за урина се отлепяше и нищо не стана с него, сега видях, че имало памперс с колектор. Знаете ли дали ги има в дм или лили? Има ли ги по магазините въобще  или трябва да се поръчват?

# 7
И моето бебе е по същия начин, мисля, че е нормално.

Някоя от вас ще слага ли кошара за игра?

# 8
Аз взех от памперсите с колектор , другата седмица ще ги пробваме.
От детски магазин го купих.От малък граф съм.

Сложихме кошара за игра още като взе много да се върти и се удари в крака на масата.Като го оставям сам да си играе е там.Като го наблюдавам си го пускам да щъка между нас.

# 9
Какво да ви кажа…и аз съм във вашият отбор.
Мъжът ми излиза в 7-8, и се прибира 21-22 часа, понякога работи и събота.
Бях си хванала ритъм как да гледам едно дете и да не изперквам, но си признавам сега с 2 понякога съм на ръба.

Като гледах дъщеря ми имах/и все още имам/ две приятелки с бебета на еднаква възраст. Излизахме заедно и беше по-друго, някаква социална среда, сега съм като затворник и не излизам с никой :/ Мрън мрън мрън…
Искате ли като се затопли да си организираме една среща/говоря за София/.?

# 10
Моят тупа с дясното краче, като го храня или като му се спи, или му е скучно, примерно. Съответно то е станало и по-силно и съответно аз умирам от притеснение, защото на тази възраст всичко се очаква да е симетрично. Познатата ми кинезитерапевткахказа, че това е негов начин за саморегулация. Щом по принцип не си пренебрегва лявото краче, значи е ок.

Още няма стабилна опора на крачетата в изправен стоеж и не завърта от корем по гръб. Съответно и седенето ни е далече...

Захранването върви някак, мисля, че това е най-трудният период след началото на опитите за кърмене... Само да вметна, че д-р Владимирова много натърти да няма безпротеинови хранения, тоест каша само с вода без дохранване не е ок.

Пюретата, като са редички, как ги сгъстявате? Някой пробвал ли е да слага дозичка АМ в зеленчуково пюре, за да го направи протеиново? Ние сме далеч от заместване на хранене, но да питам...

Някога братовчед ми беше казал, че според него дъщеря му сигурно си мисли, че се казва "тати", защото основно той я гледаше и я таткосваше много. Моето със сигурност не си знае името, но днес не се обърна и на прякора си... Вашите знаят ли си имената вече?

# 11
Моят син да, реагира винаги на името си.
Аз не съм от София, но ако имам възможност с удоволствие бих дошла на срещата Hug

# 12
Ох, аз днес не го дохраних защото изяде 190 зеленчуково за първи път.За сметка на това огладня по-бързо и яде доста каша с АМ.

Иначе си знае името , още от 4-ти месец някъде се върти.Но аз постоянно му говоря на името, въпреки , че нерядко използвам и “мамо”,”мами”,”мама”.

# 13
Обръща се по име, но аз и много го мамосвам.

Лъчезар не се върти от корем по гръб и е страхотно мрънкане като не може да се завърти.

Маги, ако се даде млечна каша без дохранване брои ли се за протеиново хранене, предвид че има някакво мляко в нея? Аз днес пак дадох каша с кърма, ами май ще е за последно, става на бульон за отрицателно време. Относно пюретата, не ги сгъстявам, така ги давам. Даже се опасявам, че свикна с течна консистенция и сега по-гъстите не ги иска. Като цяло е голяма драма с месните пюрета. Явно и вчера съм го ядосала с това тъпчене, днес си затваряше устата и на кашата първоначално.

За съм за срещата аз. ❤

# 14
Не съм сигурна дали си знае името, понякога се обръща, понякога не.

Ако имам възможност, бих дошла на среща за София. Но предполагам с бебетата ще е много трудна организацията…на мен ми е сложно всяко излизане, то да е съобразено с 100 неща, та времето, та дрехите (и на двамата), дали ще е на кеф, дали ще спи, ако не спи става тегаво с количката…А в моя квартал гето няма и никакви паркове наблизо, само една мизерна пренаселена градинка..

И ние сме много много далеч от заместване на хранене.

Общи условия

Активация на акаунт