💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 9 💛

• 943
  • 49
  •   1
Отговори
People Baby Добре дошли в бебешката ни тема! People Baby

Нашите майски бебета:
мама Your princess | момче | 12.05.2024 |  
   мама caprice | Маргарита | 22.05.2024 | 3520гр | 51см  
   мама mama 06| Мартин | 23.05.2024 | 2785гр | 47см  
   мама Alexandrova17| Петър | 29.05.2024 |    

Нашите юнски бебета:

мама RadinaV | Боряна| 02.06.2024 | 3160гр | 50см  
   мама enigma_enigma| Виктория| 03.06.2024 | 3990гр |    
   мама aleksieva.dani| Зори | 04.06.2024 | 3700гр |    
   мама davisgirl| Ванина | 05.06.2024 | 3550гр | 52см  
   мама joannama| Марина | 05.06.2024 | 4390гр | 53см  
   мама Фрезия| Пламена | 10.06.2024 | 2940гр | 49см  
   мама IvGG| Бориса| 12.06.2024  
   мама TrixieJinx| Гергана | 14.06.2024  | 3710гр  
   мама forest_girl| Мартин | 14.06.2024 |    
   мама -Karina-| София | 18.06.2024  | 3250гр | 50см  
   мама GamaMama| Борис | 18.06.2024 | 3850гр | 50см  
   мама LucyFord| Игор | 21.06.2024 | 4кг | 53см  
   мама -VaniaK-| София | 24.06.2024  | 3040гр | 50см  
   мама КремонаЛиза| Верена | 24.06.2024  | 3500гр | 52см  
   мама kiss06| Калоян | 24.06.2024 | 2780гр    
   мама ioni_666| Емил | 28.06.2024 | 3250гр | 50см  
   мама Fir3gIrL| Станислав | 28.06.2024 | 3410гр | 50см  

Нашите юлски бебета:
   мама Lina Ivanova 672609| Ева| 03.07.2024  | 3300гр | 50см  

Идеи за закуска
Скрит текст:
Захранване с жълтък
Скрит текст:
Комбинации с жълтък
Скрит текст:
Препоръчано месо в порция
Скрит текст:
Глутен
Скрит текст:

Линк към предишна тема:

# 1
Здравейте!
Как сте?
Вчера с малкия и батко му се включихме в маратона във Варна на 2 км - таткото го носи в раничка и усчяхме да финиширахме Simple Smile)

# 2
Ехаа, това звучи като голямо постижение, браво!

# 3
Благодаря! Щеше да е най-малкия участник, ако не беше регистрирано бебе на 4 месеца, което така и не дойде .. Simple Smile

# 4
Браво! Значи направо си е бил най-малкия участник! 😍

# 5
Здравейте и благодаря за новата тема! Докато се включа в старата дискусия сте сменили темата Grinning Но да си кажа за градините, специално питах големия ми син, каза че наистина са отваряли прозорците при лягане, но като се прибирали от вън са ги преобличали и не са били потни, след това обядват и се приготвят за сън. На мен специално ми се вижда нормално да се проветрява, защото това си е голям колектив от деца, тича се, праши се и трябва да се проветрява, за да влезе чист въздух и да излязат разни бацили и вируси ... Дали го правят с цел да разболеят деца, не знам, но пък изобщо не е изключено да има и такива "възпитателки", то какви ли ги няма. Не знам в нашата градина някои деца на обяд да са ги взимали, но за други градини в града съм виждала как чакат баби и дядовци да взимат след като обядват. За излизането навън, винаги когато времето е позволявало са били навън, изумително е, че в някои градини не ги изкарват. Обикновено бях от последните, които идваше да си взима детето, все се чудех как в 17 и 30 1-2 деца само останали, а понякога и последни си бяхме. Имахме късмет с учителките, с малкия се надявам да нямаме проблеми и пак да се случат поне наполовина толкова добри госпожи. Тази година няма да го пускам на ясла, направо на градина ще е, както беше и батко му.

# 6
Аз не се постарах да ни приемат на държавна ясла, но се надявам някои от тукашните софиянчета да успели🍀

# 7
Ние не сме. Но си знаех, де. Оставаме на частна. Честно казано за ясла не държах толкова. Ако бяха я приели - да, щях да я преместя. Надявам се за градина догодина да се класираме.

# 8
Нас ни приеха, но ние сме по соц. критерий и ми беше ясно.
Само страдах защото много си бях харесала яслата, от която взимаме кухня, тя ни е най-близо пък те не пуснаха изобщо места там, нооо приемам, че е било за добро. Blush

# 9
И моето дете не е прието, съвсем очаквано. И аз не съм се старала да е прието, не че имаше как да се постарая - в квартала няма общински/държавни детски заведения. В съседните квартали не влизат дори с 19т! Абсурд да мъкна детето в трафика през 4 квартала. На този етап сме много доволни от частната, близо ни е, детето е щастливо и добре обгрижвано там. Като цяло съм и доста негативно настроена към общински ясли, със сигурност има прекрасни, но са изключение.

# 10
Момичета, искам да задам въпрос. 🙂
Наскоро бяхме на семейно събиране на наши приятели и там имаше една дама, която ме изуми!

Тъй като беше направила снимки с нейната дъщеричка и моята бебка (нейното момиченце е малко по-малко от моето), дамата ми изпрати няколкото направени снимки с присъствието на щерка ми, и какво да видя!?!?!? Бебетата приличат на изкуствен интелект генерирани!! Питам "Какво е станало със снимката?" И отговор, чуйте! (Четете 😃 )
"Ми аз слагам лееееко филтърче" каза, "за изравнявани на тена". И аз ---> 🫨🫨 ?!?!!?
Правели го и с голямото си дете. Имат си и кака. Поправете ме, ако греша, но това не е ли комплексарщина? Бебето няма да има никога своя реална бебешка снимка, а само някакви подобрени, които вероятно ще й говорят "ти не си перфектна, не си хубава", струва ми се, крайно нередно и доста странно.

Оказа се, че изобщо не е леко филтърче, мъжът й ни обясни, било от някаква специална програма, която правела всяка снимка такава, без пропуск. И той не бил доволен от цялата работа. 🤦🏻‍♀️

Какво мислите?

# 11
Ахахах КремонаЛиза... Въй... Ужасттт

Всеки ден се убеждавам колко вече не са в час хората. Не отиваме на добре... На мен лично ИИ много започна да ми помага в работата, а бях скептично настроена. Но това да си филтрираш детето е уау... Но нека да започнем от преди ИИ... За рожден ден арки, балони, агенции, за прощапулник същото, за 40 дни на бебето правиш малка сватба... И това всичко е за да се снимаш и да събираш лайкове из интернет... Ама видя ли на Ленчето бебето какви фотосесии, торта за всеки месец. Докато заснемеш всичко и не си разбрала как бебето е пораснало.

Аз лично нищо вече не качвам в социалните мрежи, след като започнах да работя по средоточено в сферата на дигиталния маркетинг и ми се отвари от инфлуенсъри и събирачи на лайкове. А и често чувах, къде сме били ходили с мъжа ми, колко сме пътували, от хора които си харчеха парите за айфони и маркови парцалки... Сигурно от преди Ковид спрях да споделям информация, Фейсбука не знае че имам дъщеря, примерно... Най ме дразни, че масово хората се изживяват като такива каквито не са. Тези снимки водят само до завист и желание да си по по най от другия

Последна редакция: сб, 23 май 2026, 23:18 от Анника

# 12
Права си! От 2015 нямам фейсбук, инстраграми и други никога не съм имала. Обаче познавам малко хора, като мен. 😊

Ако наистина такива филтрации на "дететата" се правят за лайкове.... "егати му пък" 😂

Изтощаващо звучи торта за всеки месец 😵‍💫пък снимки, пък 40 дни. Честно казано, само с първото дете имаме фотосесия, и то защото бяхме хванали хубаво есенно време беше красиво в листата, а и фотосесията ни беше подарък, 40 дни не съм правила, то май из Шопландия се прави, аз съм от Варна 😃 И на момчетата не съм правила торта за ½ 🥲 само за куклето се сетих 🤷🏻‍♀️ ама не съжалявам.

Мраза хората да знаят всичко за мен. Никога не съм обичала да показвам къде ходя и пътувам. И да, права си и за това - че води до завист. Ненужно е. 🤷🏻‍♀️

Днес съм активна 😃 ще задам още 1 въпрос. Лексикон 😂
Имам намерение и тази година да направя тортата за бебката сама. Някоя от вас дали е ентусиаст с подобно намерение? 🙂
Аз съм аматьор, но поне имам желание да се изложа! 😂😂

Последна редакция: нд, 24 май 2026, 08:35 от КремонаЛиза

# 13
Кремона, това с филтъра е скандално, смешно, жалко, комплексарско и нз още как да го нарека. Какво има да му подобряваш на едно бебе?!

Относно тортата, майка ми беше направила домашна бебешка торта за 1вия рожден ден миналата година. Без захар, облизахме си пръстите и дадох на бебето без угризения. По тази рецепта: https://www.cakeandpancake.com/24562/
Първо беше направила една пробна да видим как ще се получи и евентуално нещо да коригира. Но тя обича да прави сладкиши и има опит.
Със сигурност каквото и домашно да приготвиш, ще е по-хубава, отколкото купена, мое мнение Simple Smile

# 14
Ще пробвам и тази торта! Онзи ден направих една пробна. Може да скалъпя от 2-3 идеи една моя 🙂

Аз определено намирам това с филтрите на бебе/дете за дълбоко комплексирано. 🤦🏻‍♀️

Общи условия

Активация на акаунт