Термин Август 2024 ♥ - тема 8

• 31 684
  • 727
  •   1
Отговори
Добре дошли бъдещи мами с термин месец Август 2024 година!

Списък на очакващите мами в темата:

Heart *Bubble* - 13 юли -
Sparkling Heart archimind - 22 юли - първо детенце
Blue Heart Mariposa27 - 31 юли -
Heart NikolovaPl - юли/август -
Sparkling Heart marieladok - началото на август - второ детенце
Blue Heart Vasito_V - началото на август - първо детенце
Heart Атанаска Яджиева 758438 - началото на август - първо детенце
Heart miss_kapriz13 - 1 август - първо детенце
Blue Heart gabssy - 1 август - първо детенце
Sparkling Heart LLinaa - 1 август - първо детенце
Sparkling Heart Кики Доки - 1 август - първо детенце
Blue Heart Gamora - 2 август - трето детенце
Sparkling Heart kuklichka_ - 4 август - първо детенце
Heart Di_777 - 4 август -
Sparkling Heart Polina1310 - 4 август - първо детенце
Blue Heart vicktoria_petrova - 5 август - второ детенце
Blue Heart Симбо - 8 август - първо детенце
Blue Heart Мама Лиса - 8 август - второ детенце
Heart Iskra Nikolova 748957 - 10 август - първо детенце
Blue Heart NI_CI - 10 август - второ детенце
Sparkling Heart hrissss1234 - 10 август - първо детенце
Sparkling Heart Lenka_09 - 11 август - първо детенце
Heart Sophiaaaa - 12 август - първо детенце
Heart Margarita999 - 11-13 август - второ детенце
Blue Heart Nadala - 12 август - първо детенце
Sparkling Heart stoyava - 12-13 август -
Blue Heart Sunny_Smile_88 - 12-15 август - първо детенце
Blue Heart Stiliana16 - 13 август - първо детенце
Sparkling Heart Зайка_Байка - 14 август - второ детенце
Blue Heart Pallomma - 14 август -
Sparkling Heart Mom to be (Nerimann) - 14 август -
Blue Heart NadezhdaML - 15 август - първо детенце
Blue Heart Jessie23 - 15 август - първо детенце
Blue Heart Blue Heart Mama2288 - 15 август - трето и четвърто детенце
Sparkling Heart MariyaSsdd - 15 август - първо детенце
Sparkling Heart Arockalypse99 - 16 август - първо детенце
Sparkling Heart vondito - 16 август - трето детенце
Sparkling Heart evgzl - 16 август - второ детенце
Heart Gyul23 - 16 август - първо детенце
Blue Heart alexandrayh. - 16-17 август - първо детенце
Sparkling Heart Amelin - 17 август - четвърто детенце
Heart Chakaron - 17 август - трето детенце
Sparkling Heart Silveto92(Sis9999) - 18 август -
Heart Irin_A - 18-20 август - първо детенце
Blue Heart Nicolee.smoletsova - 21 август - второ детенце
Sparkling Heart Нирвана 2404 - 23 август -
Blue Heart Sunshine0992 - 23 август - второ детенце
Blue Heart Marbellaa - 26 август - трето детенце
Blue Heart Elif9685 - 27 август -
Sparkling Heart Tsvety0 - 28 август - второ детенце
Blue Heart AfterShock_2023 - 28 август - първо детенце
Heart Mimka 13 - 28 август -
Blue Heart siyanavasileva - 28 август - първо детенце
Heart Papi92 - 28 август - първо детенце
Blue Heart Sellena73 - 28 август - първо детенце
Blue Heart Pilala - 28 август -
Heart lubov_f_ - 30 август - трето детенце
Sparkling Heart malinkiii - 31 август - второ детенце
Blue Heart Sunshine0718 - 31 август -
Sparkling Heart baby96 - 31 август -
Blue Heart Mi6elll - 31 август - второ детенце
Blue Heart Gerta - 1 септември - четвърто детенце
Sparkling Heart Kitana666 - 1 септември - първо детенце
Heart Galia_555 - началото на септември -

Sparkling Heart Frisu - ?? август - първо детенцe
Heart Belle-Etoile - ?? август - трето детенце
Blue Heart Вероника Иванова 737058 - ?? август -
Blue Heart Nalqlq - ?? август - първо детенце
Heart Victoria Stoyanova 705986 - ?? август -
Blue Heart GerKa99 - ?? август -
Heart zlatina.balewa - ?? август - второ детенце
Heart Nikol2525 - ?? август - първо детенце
Heart FutureMum24 - ?? август -
Sparkling Heart merlia.29 - ?? август - първо детенце
Blue Heart Десиссслава - ?? август - второ детенце
Heart polina.dimitrova - ?? август - първо детенце
Blue Heart Flower4 - ?? август - второ детенце
Heart dtzanova@abv.bg - ?? август - второ детенце
Blue Heart Thenewmember - ?? август - второ детенце
Blue Heart Lallzz - ?? август - второ детенце
Heart Lili222 - ?? август -
Heart Heart Bell88 - ?? август -
Heart Aysu Aynur - ?? август -
Heart Sunny2be - ?? август -
Heart Вятър и мъгла - ?? август -

Валят бебета:
03.07 - Me, Myself & I - People Girl 2560гр 48см и People Girl 1960гр, 45см
04.07 - Twinkle0812 - People Boy Сава, 3150гр 49см
05.07 - Rokkyy - People Boy 2060гр 44см
07.07 - Nanii99 - People Girl Изабел, 2470гр
11.07 - Ivchoni - People Girl Лора, 2470гр 46см и People Girl Симона, 2540гр 49см
11.07 - Sunshine202 - People Boy
16.07 - Desii Dimitrova 629644 - People Boy Борис, 2380гр 48см и People Boy Лео, 2540гр 49см

За добавяне към списъка и корекции, моля пратете ми лично съобщение. Понякога мога да пропусна в коментарите, така че пишете ми, ако видите, че не съм вписала или пък желаете да не се показвате в списъка.

Фейсбук:
За добавяне към групата във фейсбук също ми пишете лично съобщение, тъй като е затворена и скрита и линковете траят само по 2 дни всеки път.

Линкове към старите теми:
Тема 1
Тема 2
Тема 3
Тема 4
Тема 5
Тема 6
Тема 7

Последна редакция: ср, 17 юли 2024, 10:35 от vicktoria_petrova

# 1
Честита бебка, Нани! Да бъде жива и здрава!🌸
Темата ни нека е пълна със здравички бебета, родени на термин и щастливи мами❣

# 2
Честита дъщеричка, Нани!!! 🩷
Да ти е жива и здрава малката принцеса, а на теб бързо възстановяване. 💕

Мама Лиса
Амин дай боже!

# 3
Благодаря Ви момичета, събирам сили утре ще разкажа по подробно❤ Два дни не съм спала, но раждането съм готова още сега да го повторя беше прекрасно. Бъдете здрави и леко бременеене.

# 4
Благодаря Ви момичета, събирам сили утре ще разкажа по подробно❤ Два дни не съм спала, но раждането съм готова още сега да го повторя беше прекрасно. Бъдете здрави и леко бременеене.

Уникално хубаво звучи! 💞 Дай Боже повече такива раждания! Събирай сили сега! 💚

# 5
Me, Myself & I, Twinkle0812 , Rokkyy и Nanii99, честити бебчета ❤ Да са ви живи и здрави и много, много щастливи😊 Бързо възстановяване ви пожелавам на вас!
Изключително много се радвам, когато прочета за ново бебче и все повече осъзнавам колко мъничко остана ❤
Нощници аз също си взех от bstyle.bg и съм много доволна. Бяха на много добра цена и качеството е много хубаво 😊
От две седмици( от 32 г.с) аз също много се пазя, тъй като и при мен откриха скъсяване на шийката. Отделно имах и много контракции(неболезнени)и се наложи да ме приемат в болница за вливане на магнезии и следене. Сега у дома предимно лежа и седя и съпругът ми е поел цялата домакинска работа.  В момента съм в 34 седмица и се надявам поне още две-три седмици всичко да е наред. 😊

# 6
Nanii99 честита дъщеричка! Да расте здрава и щастлива! Бързо възстановяване на теб!

# 7
Аз искам да споделя мое притеснение и да потърся съвет.
 Прибрах се в България преди по-малко от 3 седмици,за да родя секцио (по медицински причини, които са причинени по време на моето раждане) и държа да е по метода Щарк, защото е далеч по-щадящ, не се режат мускули и възстановяването е много по-бързо, бях се интересувала и избрала доц. Асенова (болница Лозенец в София), реално имах 1 консултация с нея, вдъхна ми доверие, има хубави отзиви за болницата, както и когато я попитах тя потвърди за Щарк. 2рия преглед беше в четвъртък тази седмица (в 33г.с.) и някой я заместваше, но много лошо впечатление ми направи, че ме претупаха,имах доста въприси и не ми отговориха, да съм си питала Асенова следващия път, а гаранция че ще е там няма (а аз пътувах от Кюстендил за този преглед, без да знам, че тя няма да бъде там). Сега вече не знам дали в нашата темичка или някоя от другите, които следя за болницата или за методът Щарк няколко човека ми казаха,че в тази болница никой от лекарите не практикува метода и  това много ме шокира и ... започнах да се разколвбавам за там. Все пак аз няма предишен  опит и дълготрайни отношения и вече изградено доверие, а реално само 1 преглед и с оглед на всичко мисля да се ориентирам към друга болница и лекар.
Другите варианти, за които бях чела доста и 100% оперират по Щарк са Вецев в Шейново (но за базата и грижата после има много лоши отзиви) и за д-р Ковачева в 1ва АГ (за която отзивите са страхотни, чак съмнително, че няма лоши).
Но си мислех, че съм се ориентирала вече и това много лошо ме изненада,обърка и стресира. В 33г.с. да търся нов вариант, след като бях следила бременността до сега в друга страна, сега 2 прегледа от които 1 при Асенова и 1 при заместващ я да търся нови опции...

# 8
Честита дъщеричка, Нани! Да расте здрава ш щастлива! Heart

# 9
Нани честито, истински се вълнувам, четяйки такава новина в групата.
 И сега малко да разваля настроението , но наистина вече не издържам , Моля ако някой има съвет или усеща нещо подобно да сподели.
От няколко дни имам болка в дясното под ребрата..първо мислех , че бебето си е заклещило крачето там и ме подпира, но колко и да сменям позите не се маха болката(евентуално ако е краче да се премести). Та тази болка премина в парене не мога нито права ,нито легнала нито седнала ...никак не мога да стоя просто боли.
      + Това от също от няколко дни изпитвам нещо непознато за мен въпреки ,че вече имам едно дете и знам какво са контракции и разкритие10 см.......та тази болка я описвам като стрелкащаточно между краката все едно бебето се движи надолу и ще излезе . Схваща ми се целия крак и отзад  към дупето също.....мислех ,че бебето слиза и се намества, но чак сълзи ми тръгнаха от болка и вече си мисля че нещо не е наред...същото почна да се повтаря и през деня и вечерта.....
Изпитвал ли някой нещо подобно ,моля за съвет....

Последна редакция: пн, 08 юли 2024, 10:30 от Pilala

# 10
Аз искам да споделя мое притеснение и да потърся съвет.
 Прибрах се в България преди по-малко от 3 седмици,за да родя секцио (по медицински причини, които са причинени по време на моето раждане) и държа да е по метода Щарк, защото е далеч по-щадящ, не се режат мускули и възстановяването е много по-бързо, бях се интересувала и избрала доц. Асенова (болница Лозенец в София), реално имах 1 консултация с нея, вдъхна ми доверие, има хубави отзиви за болницата, както и когато я попитах тя потвърди за Щарк. 2рия преглед беше в четвъртък тази седмица (в 33г.с.) и някой я заместваше, но много лошо впечатление ми направи, че ме претупаха,имах доста въприси и не ми отговориха, да съм си питала Асенова следващия път, а гаранция че ще е там няма (а аз пътувах от Кюстендил за този преглед, без да знам, че тя няма да бъде там). Сега вече не знам дали в нашата темичка или някоя от другите, които следя за болницата или за методът Щарк няколко човека ми казаха,че в тази болница никой от лекарите не практикува метода и  това много ме шокира и ... започнах да се разколвбавам за там. Все пак аз няма предишен  опит и дълготрайни отношения и вече изградено доверие, а реално само 1 преглед и с оглед на всичко мисля да се ориентирам към друга болница и лекар.
Другите варианти, за които бях чела доста и 100% оперират по Щарк са Вецев в Шейново (но за базата и грижата после има много лоши отзиви) и за д-р Ковачева в 1ва АГ (за която отзивите са страхотни, чак съмнително, че няма лоши).
Но си мислех, че съм се ориентирала вече и това много лошо ме изненада,обърка и стресира. В 33г.с. да търся нов вариант, след като бях следила бременността до сега в друга страна, сега 2 прегледа от които 1 при Асенова и 1 при заместващ я да търся нови опции...

Здравей, пожелавам ти прекрасно раждане и дано Асенова е твоят лекар. Но аз ще споделя, че спрях да  ходя при нея след 2 рия път. Отидох по здравна каза за редовен преглед, предния ден имах кървене (точица) - видя отлепване и ме прие. Да, беше много мила, но и мило ме наплаши. Обстановката е супер, всички зверски мили. Както и да е , лежах 4 дена по пътека, за това време нямах нито един преглед или посещение от нея - нищо. “Съквартирантката” нейния лекар минаваше всеки ден - дори само да я пита как е.  От притеснение сама си изпросих преглед на 3тия ден при друг лекар. На 4 ден ме видя чак, като ме изписа и каза че още има отлепване ама отнема време.
2 дена по-късно бях при моята следяща  - никакви следи от отлепване, чак се учуди. Пита ме какъв ми е бил прегледа и аз чак тогава върнах лентата назад. Гледаха ме само през корема, при все че аз изрично казах че имам 2 полипа(може от тях да е кървенето) - никакъв вагинален преглед.
След още 2 дена бях на фетална, казах и за отлепването и прегледа и лекарката също потвърди, че не е особено адекватно да имам кървене, полипи и никой да не ме погледне вагинално- и там следи от нищо. После бях при 3ти лекар по друг повод -отново същото мнение.
Не се върнах повече там повече - общото предположение е че са ме минали по здрава да си лежа просто. Почувствах се като торба с пари. Факт е, че може и да е имало отлепване - но предвид прегледа, това че изобщо не ме следеше там + мнението на 3 лекаря почти непосредствено след изписването…

# 11
Нани честито, истински се вълнувам, четяйки такава новина в групата.
 И сега малко да разваля настроението , но наистина вече не издържам , Моля ако някой има съвет или усеща нещо подобно да сподели.
От няколко дни имам болка в дясното подбедрие..първо мислех , че бебето си е заклещило крачето там и ме подпира, но колко и да сменям позите не се маха болката(евентуално ако е краче да се премести). Та тази болка премина в парене не мога нито права ,нито легнала нито седнала ...никак не мога да стоя просто боли.
      + Това от също от няколко дни изпитвам нещо непознато за мен въпреки ,че вече имам едно дете и знам какво са контракции и разкритие10 см.......та тази болка я описвам като стрелкащаточно между краката все едно бебето се движи надолу и ще излезе . Схваща ми се целия крак и отзад  към дупето също.....мислех ,че бебето слиза и се намества, но чак сълзи ми тръгнаха от болка и вече си мисля че нещо не е наред...същото почна да се повтаря и през деня и вечерта.....
Изпитвал ли някой нещо подобно ,моля за съвет....

По първият ти въпрос, нека и други мами също кажат, но дали не е някоя вена? Аз съм писала за моите вени, според лекарите не са много проблемни, но са доста видими и сини. Буквално цялата съм във вени, а по краката още по-видими. Не всички с разширени вени обаче имат такива види е вени, моята кожа е тънка и затова е така. Да не би тази болка, която изпитваш да е от някоя вена? Сподели го на твоят следящ лекар и ще те изпрати на съдов или вземи направление от личен, за да изключиш това като вариант. Аз при първата бременност не съм имала такива проблеми, макар че са ми все видими вените, но още след 3 месец с тази бременност се влошиха нещата и сега нося чорапи. Няма нищо толкова притеснително, стига да се знае къде е проблема.
За втория въпрос и аз изпитвам тази болка, абе все едно ръката на бебето излиза от влагалището ми, хем е болка хем едно прорязване. Това е ако стоя по-дълго права и бебето шава нещо. Мисля си, че натиска я пикочния мехур или друго нещо и затова го чувствам. Не мисля да е нещо притеснително.

# 12
Здравейте,какво представляват контракциите на моменти имам стягания ниско долу нещо,като пробождане.

# 13
Мама Лиса , БЛАГОДАРЯ за бързият отговор, само че първата е болка е под ребрата, написала съм грешно  под "бедрата" и за това ми обясни за вена. Под ребрата има черен дроб и жлъчка чудя се дали нещо не е от там или вече се влудявам.
 Елиф контракциите всеки би ги обяснил по различен начин, при едни се усеща повече болка в корема при други в гърба и таза.
При мен е стягане на корема, става като камък, а когато вече раждах и бяха регулярни и по-чести и силни стягането  ме съпровождаше с болки в таза и силни менструални болки.
При другите момичета както казах ...всеки би го описал различно

# 14
Аз има парене към ребрата в дясно , особено ако лежа надясно или седя е ужасно.
И миналата бременност ми се случи , тогава ми казаха , че е някой нерв.
Мазах с Траумил унгвент тогава , а сега си търпя.След раждането изчезва.

Общи условия

Активация на акаунт