Августовски бебета 2024 - Тема 4

• 23 611
  • 752
  •   1
Отговори
# 45
Те на големи мъже не им е омръзнало и са им ръцете все в гащите, вие на бебетата се чудите Simple Smile Така ще е,  като започнат да разбират се обяснява, че се пипа само с чисти ръце и в стаята си или в банята и толкоз, съвсем нормално е.

Аз бих ви казала да си слушате вашата музика, че като станат на по 2-3 искате, не искате ще слушате тия простотии нон стоп. Баткото до 2г му бяха любими AcDc и харесваше и хаус/техно, сега и детски песни слуша, но любима си му е thunderstruck и звучи поне през ден у нас. Мен много ме боли глава от детски песни Joy

Кукличка, а водата от какво я изпи? И вкъщи не се признават шишета и много се чудя от какво ще пие мляко като ме няма..

# 46
  • София
За играта с пишлето - на сина ми винаги съм му обяснявала с нормален тон, че ръцете не се слагат там, с пишлето не се играе. Баща му също му е казвал. Няма никакъв проблем с това и не го пипа.

# 47
Момичета , как въведохте месо и жълтък?
На мен личната ми каза да вкарам жълтък сега, а за месото да почакам до другия месец, че така се правело. Confused

# 48
  • София
Милива, какво ли не пробвах и накрая взех шише на марката на залъгалките ѝ, в случая bibs. Няколко дни отказваше и след това започна 5мл, на следващия ден 10мл и така. Добавях малко сок от ябълка във водата, за да я залъжа с вкус и мирис. Все още обаче отказва кърма от шише.

Симбо, аз гледах схемата на хип, но после и педиатърката ни посъветва същото: въведох две меса и след това жълтък. Седмицата ни се състоеше от 6 дни зеленчуково-месни пюрета и 1 постен ден без месо. Сега с жълтъка редувам ден с месо, ден с жълтък, 6 дни така и после пак постен ден. Жълтъкът ме посъветва да въведа за пръв път 1/4 ч.л. след постен ден.
Не си питала, но да си кажа, Sweat Smile яйцето се вари 13мин след завиране на водата.

# 49
  • Пловдив
Вкарах месо, на следващия ден жълтък.
Като с жълтъка си действам по схемата за месец.

# 50
Мале като ви чета колко сте напред със захранването….
Ние започнахме, морков , картов малко тиква - диария, и спряхме.
Сега ще започваме на ново.
Шишета никакъв шанс, играе си с тях и си чеша венците, един път беше болен и сега с диарията, лекарства само със спринцовка и 80% плюе…
Иначе се кърмим , нищо не цедя, нищо не замразявам.
Единствено за пюретата цедях 20-30мл на момента ( пюретата аз си ги приготвям, за сега. )

Относно спането спи при нас на спалнята, заспива с кърмене и през нощта се кърмим докато спим.

# 51
На нас ни казаха,че е малък още за жълтък. Имаме си зъбче.

# 52
  • Пловдив
От 6 месеца спокойно може да се въвежда жълтък. Така или иначе е хубаво основните неща да се вкарат, особено за онези, които ще се записват на кухня.

# 53
Нашият обрив се оказа, че не е от жълтък, а от козметиката на Мустела Angry Така че този месец аз ще се къпя и мажа с прескъпа бебешка козметика, а детето се връща на Бочко и Бюбхен. Ама нали да не остана и аз назад - само най-доброто за моето слънчице... На, сега!

# 54
Благодаря ви ,момичета!

# 55
Здравейте! Започнахме захранване на 5++ месеца. Започнах с тиква по препоръка на педиатърката, но уви бебо вече 3-ти ден не иска да хапне повече от лъжичка, ако и толкова е изял, изобщо не му хареса и се бори с лъжицата, извърта глава и на лицето му е изписана погнуса. Първите два пъти пюрето аз го направих (с АМ), днес му дадох готово пюре на Гербер, е не иска. Може ли съвет, да опитвам ли още с тиквата или да пробвам с друг зеленчук утре?

# 56
Детето виждало ли ви е как се храните с баща му или му е чисто нова концепция, че може да се храни и с нещо различно от мляко? Покажете му как изяждате 1-2 лъжички и после му предложете и на него. Възможно е и да не харесва вкуса на тиквата - моето дете мрази картофите и получава позиви за повръщане от тях. Картофите и агнешкото са единственото, което отхвърли още с първия опит и от тогава всяко пюре, в което има и грам картоф се отхвърля. Ами това е положението - картофът ще чака по-добри времена. Броколите и карфиолът за моя голяма изненада бяха приети изключително радушно. Така че явно детето си има вкусови предпочитания, които не е задължително да са към сладките храни. Аз вече мога да предлагам твърда храна по всяко време на деня, но в началото на захранването далеч не беше така - тогава експериментите с храната се приемаха най-добре по обедно време. Експериментирайте и с това - детето трябва да е спокойно, а не гладно, уморено или по друга причина изнервено. И не бъдете с големи очаквания. В началото захранването не прилича на яденето, с което сме свикнали големите хора. Joy

# 57
Детето виждало ли ви е как се храните с баща му или му е чисто нова концепция, че може да се храни и с нещо различно от мляко? Покажете му как изяждате 1-2 лъжички и после му предложете и на него. Възможно е и да не харесва вкуса на тиквата - моето дете мрази картофите и получава позиви за повръщане от тях. Картофите и агнешкото са единственото, което отхвърли още с първия опит и от тогава всяко пюре, в което има и грам картоф се отхвърля. Ами това е положението - картофът ще чака по-добри времена. Броколите и карфиолът за моя голяма изненада бяха приети изключително радушно. Така че явно детето си има вкусови предпочитания, които не е задължително да са към сладките храни. Аз вече мога да предлагам твърда храна по всяко време на деня, но в началото на захранването далеч не беше така - тогава експериментите с храната се приемаха най-добре по обедно време. Експериментирайте и с това - детето трябва да е спокойно, а не гладно, уморено или по друга причина изнервено. И не бъдете с големи очаквания. В началото захранването не прилича на яденето, с което сме свикнали големите хора. Joy
Благодаря!
Да, виждал ни е много пъти как се храним с баща му, гледа ни с интерес, когато пием някаква напитка, било то сок или компот много се вълнува и протяга ръце към чашата 😆 И аз хапнах пюренце пред него и му разказвам колко било вкусно, точно за да види, че и аз го ям. По обяд му давам, след второто хранене с АМ и обикновено след сън, точно преди третото хранене с АМ и по принцип е спокоен, но може би трябва да пробвам след хранене с АМ. Наистина нямам големи очаквания спрямо захранването в началото, но не знам колко време да се боря с тази тиква 😂

# 58
Според мен спри борбата с тиквата преди детето да е направило някаква негативна асоциация към пюретата. Давай каквото и да е друго, но различно на вкус и цвят. Противно на съветите на великите разбиратели, опитай да му дадеш банан или ябълка - именно, за да разбере, че може да му и много вкусно и да събудиш любопитство.

# 59
Според мен спри борбата с тиквата преди детето да е направило някаква негативна асоциация към пюретата. Давай каквото и да е друго, но различно на вкус и цвят. Противно на съветите на великите разбиратели, опитай да му дадеш банан или ябълка - именно, за да разбере, че може да му и много вкусно и да събудиш любопитство.
Много благодаря за съвета, ще опитам!

Общи условия

Активация на акаунт