Августовски бебета 2024 - Тема 4

• 23 629
  • 752
  •   1
Отговори
# 60
Сияна, тиквата е водниста и аз я въведох след няколко други зеленчука, за д а мога да я смесвам. Дай му батат, той леко наподобява тиквата, или картоф и вече след това като я даваш я смесвай с предишния зеленчук.
Тези дни ще започвам да въвеждам глутена, че много каши станаха. Сутрин давам млечна. Следобед безмлечна с плодово пюре. Сутрин не искаше да си яде млякото, ако изяде 50 мл и после рев за обедното хранене и затова бързо въведох закуската. Така яде по цялата порция и е спокоен за обяда.
Напоследък много шава и е доста напрегната обстановката, на моменти и смешна. Случи се да обърна купичка с каша, да бутне пюрето и като кихне…
Та за глутена, имах спомен от баткото, че въвеждах по схема и я намерих. Ще я постна тук, ако на някой ми се занимава. Поръчах си каши онлайн, че на нашите магазини няма спелта. Пък аз от списъка ще въведа овес, спелта и пшеница, така мисля.

Като гледна вашите бебета как хубаво надигат дупета и са активни, моят е голям мързеливец. Ако е повече време по корем реве(а той се е обърнал така) и ходим аз или баткото да го обръщаме. Легнал пак не му е хубаво и мрънка. Обича седнал и някой да го държи. Напоследък взе да се сърди като баткото му вземе от ръцете играчка, преди не го отчиташе, а сега дори заплаква. Пък батко му е скучно и го дразни, там слагам също граници, но с две момчета ми е ясно какво ще бъде.
Махна си следобедния сън в 17ч. Започна много трудно да заспива, ако заспи после в 20ч трудно го приспивах. Сега спи сутринта малко, на обяд около 1,5-2ч и вечер ляга към 20ч и спи до към 6-7ч Сега няма нов зъб и от няколко дни не мрънка и не е със зачервени бузки.

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 11:11 от Мама Лиса

# 61
Здравейте,по колко жълтък се дава?

# 62
Здравейте,по колко жълтък се дава?
Четвъртинка жълтък, като се редува ден със зеленчуково пюре и жълтък, ден зеленчуково пюре с месо.

# 63
  • София
Момичета, неделя вечерта ни приеха по спешност в детското отделение на Токуда с повръщане като фонтан, от млечен белтък причинено, но бяхме дали и глутен, не питайте защо.
Днес следобед ще ни изпишат уж. И то следобед заради здравната каса иначе може доста по-рано, но уви, заради КП трябва да се отчетат.

Минахме и консултация с алерголог - Златко Димитров, отнесе се много добре с детето ми.
До 1 г. ще се въздържа от млечни храни и от този момент нататък ще се провокира алергията, за да се установи как се развива, но това не го каза той, а тук педиатрите.
За някъде около 2 часа го приеха и сложиха система, след нея повърна още веднъж и се успокои. Кръвните показвали, че е от млепния белтък, инапе е с много добри показатели.
Иначе от вчера сутринта е супер активен, не иска да спи, будува по 3 часа. Играе си, пищи, смее се на всички.
Тук много му се радват. Слязохме вчера при алерголога и който е бил до детските кабинети на 1 етаж знае, че всичко е изрисувано и мнлго цветно. Мале, мале каква радост, пищене, смеене в коридора, в чакалнята. На всеки се усмихваше и смее.
Една лекарка каза, че това от превъзбуда заради новото място не иска да спи. Ще видим дали е така или защото може да си е увеличил ИБ.

В самостоятелна стая сме, таткото остана първата вечер с идеят аз да спя, за да може на следващия ден да съм адекватна. Не стана. От тревог не можах да спя изобщо. Над 24 ч. не спах и вчера, както и вечерта си бяхме сами. Таткото ни дойде на свиждане, после се върна да оправя вкъщи. Ние сме доста близо до болницата, това е плюс. Дойдохме тук след консултация с дежурен педиатър от 1 ДКЦ по телефона.

А както ви го пиша това, преди малко дойде една от лекарките и започна да ми обяснява, че не се знае дали само от млякото е алергията, можело и от глутен и кръвните, определени антитела в тях, нямало да покажат наличието на глутенова непоносимост и че ако сега не захраним с глутен, било пагубно и лошо! Та, ако съм искала да направим сега проба и да сме се готвели за нов епизод на повръщане и на системи или да рискуваме и да се случи вкъщи, после пак да излетим към болницата иначе ако сме отлагали с месец захранване с глутен много лошо!!!
И обяснява, "той сега е добре, ще започне да повръща отново, но ще е тук". Казах няколко пъти, че не мога сама да взема такова решение, необходимо е да обсъдя с другия родител и ме гледаше доста изненадано. Сякаш не знам какво и казах, направо и се развали на тая жена настроението.
Ами как да взема сама решение доброволно да се влоши детето ми. Обадих се сега веднага на мъжът ми, смея да твърдя, че и двамата сме интелигентни, ерудирани хора, но такива изрази използва и той и аз, че не мога да ни позная.
И както ми бяха дали документа да плащам сега и да се приготвяме за изписване, тази ни го взе. Не трябвало сега да ни се дава. Защото нали ако останем пак, ще се промени сумата за плащане и изобщо всичко.
Не била съгласна с алерголога. Ми не е съгласна, ама той е взел предвид млякото и глутена и даде план за действие. Дори каза: "един месец без мляко и глутен". Значи не е краят на света.
Мъжът ми е направо бесен, чакам го да дойде и заедно ще отидем да ни обяснят, все едно не съм говорила с него, така решихме.
Направо това действие от страна на лекар ми се струва като желание за умишлена повреда.
Началникът на отделението дори не си позволи талива коментари, който въпреки мега накичената ръка със злата, се държа много добре с мен и с бебето.

Всеки момент ще дойде мм и ще говорим с въпросната лекарка.

Може хаотично да съм писала и с грешки, извинете.

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 12:44 от NadezhdaML

# 64
  • София
Спокойно!! Всичко е наред с детето, направил е алергия към млечни, вече е овладяно положението.
Тази, дето ви е взела документа за изписването, не я слушай. Използва, че сте наплашени с таткото и иска да платите още нощувки.
На твое място бих се прибрала веднага с детето. Дай си малко време да се успокоиш, защото и детето усеща твоите емоции. От смяната на мястото се е превъзбудил, за теб също в било шок всичко. Приберете се вкъщи, забравете за всичко за няколко дни, успокой се ти, най-важното, и после го мисли дали ще захранваш с глутен сега, или по-нататък. Абсолютно нищо няма да стане да забавите захранването с глутен.

# 65
Какво от млечните въведохте , че толкова бурна реакция?
Иначе определено не е от глутен, там са различни проявите.
Аз лично бих аи тръгнала с детето и да търся още едно мнение , така да си правят експерименти -не мерси!
Бързо възстановяване на малчо и дано успееш да си починеш и ти!🌹

# 66
Наде, съгласна съм с vondito!
Радвам се, че детето е добре, ще се успокоиш вкъщи и след известно време пауза, ще премислите как да процедирате. Изобщо не се поддавай на натиск да решаваш на момента нещо, което не си имала време да обмислиш на спокойствие. Нищо няма да стане дори да забавите глутена. Стискам палци да сте добре и да се възстановите бързо от този шок! Прегръдки!

Ние днес бяхме на консултация, 73см и 7,900 кг. Качил е 250 грама от миналата консултация, нормално ми се вижда предвид колко е активен. Педиатърката ми е от старата школа и очаква скоро да имаме заместени 3 хранения (!!!), което е абсурдно. Първо обедното с пюре (с месо или жълтък), след това следобедното с каша и като следваща стъпка сутрешното с попара. Хич не смятам да я слушам.

# 67
Елиф, аз давам по тази схема.
Кога и как се въвежда глутена?
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 15:56 от Wednesday77

# 68
Наде, стискам палци всичко да е наред!
Много смотана и нахална (без извинение) лекарка. Аз също процедирам винаги ,като теб - обсъждам с таткото. Нали и двамата сте родители по равно, какво толкова се е изненадала …… Close
Герка, нашата също е от старата школа. Онзи ден ми каза ,че вече 2 трябва да съм изместила ,дори да взема кисел каша , признавам си дори не проверих какво е това Grinning
Момичета, как съхранявате месото? Чудя се ,като му дойде времето да го сваря, пасирам и във фризера на дозички с малко бульон ?

# 69
Момичета, как беше сайта където се проверява дали лекарствата са съвместими с кърменето? Аз пак я втасах - 10 дни след като уж го изкарах…

# 70
Аз слагам месо с бульон в пластмасови кутийки и във фризера.Гледам да са порции които да ползвам в близкия месец-два.

# 71
Момичета, как беше сайта където се проверява дали лекарствата са съвместими с кърменето? Аз пак я втасах - 10 дни след като уж го изкарах…
Търсиш по активна съставка
https://www.e-lactancia.org/

Наде, на какво реагира така силно, млечна каша ли? В желанието си да изтискат още някой лев от клиентите, пардон, пациентите, някои лекари са забравили всичко човешко.

# 72
  • София
Наде, бързо оздравяване на малчо и по-малко срещи с подобни лекари, които очевидно са си сбъркали професията!

И ние се озовахме в Токуда вчера заради обрива. В крайна сметка се оказа претопляне. Не знам как става тоя номер, като държим 20-21 градуса и човечката ни е по боди и чорапи, вечер по същия начин в чувал. Лекарката се изказа неласкаво за чувалчетата и едва ли не затова се спарвала, също отрече и масажното олио. Animal See No Evil

Симбо, аз си варя и обезкостявам месото, накъсвам го на парченца и го прибирам в плик. В такива пликове съхранявам и зеленчуци във фризера. Бульон си замразявам отделно във форми за бебешка храна (без ВРА и тн)

# 73
Момичетата от Пловдив, имате ли препоръка за дерматолог, който преглежда бебчета?

# 74
Момичетата от Пловдив, имате ли препоръка за дерматолог, който преглежда бебчета?

А аз моля за препоръки за София.

Общи условия

Активация на акаунт