Августовски бебета 2024 - Тема 4

• 21 274
  • 752
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Сара се обръща на името си. Иначе като двигателно развитие е добре, въпреки че и тя е кърмаче, което спи залепено до мен.
Това, което Фурлакис бил казал, че така децата са без стимул, изобщо не го вярвам. Обръща се от корем по гръб, върти се около себе си, стои изправена в колената ни и подскача, скача сигурно 10-15 мин без да се измори. Вече може да седи с опора. На 19ти става на 6 месеца. Захранването върви нормално. Яде много малко количество, но това изобщо не ме тревожи. Пюрета и каши правя с вода.

# 16
Към зеленчуковите пюрета добавям мляко, каши винаги купувам безмлечни и добавям АМ.
Излизането и на мен ми е сложно..ама ще го измислим.
Ние вече не живеем в града, преместихме се в къща до София със сегашната ни локация най-близо ми е Западен парк.

# 17
Стили, според мен да.

NI CI, препоръчай каши. Може и снимки. Че засега само една оризова на Холе давам. Като видях по колко яде, правя по поровин доза и ще я яде до Великден.

Някоя хубава елдена каша, ако някой дава Simple Smile

# 18
Кашата на Humana(безмлечна) с елда беше много хубава. Сега като я търся онлайн нещо не е намирам..
Иначе харесвам кашите на HIPP, Holle и някои от DM. На Слънчо също съм взимала и според мен също са хубави, като от тях съм взимала само оризова и с елда.

Аз още не съм захранила с каши, другата седмица ще го почвам с тях.

Една от любимите закуски на дъщеря ми беше царевична каша(hipp)със сирене и краве масло.

# 19
Моето момче харесва Елда с плодове на Слънчо и чиста елда пак на Слънчо взех.Много обича и царевична, оризовата вече не я харесва.
Днес му дадох 3 зърна на Холе- ориз,царевица и просо мисля, изяде я с голям апетит.

Последна редакция: пт, 14 фев 2025, 22:05 от Marbellaa

# 20
Благодаря ти, NI CI. В началото си викам кога ги изяде всички тия каши, после се успокоих, че знаеш от дъщеря си Simple Smile

Благодаря, Marbella. Полезна информация. Ще разнообразя и аз. Тя е вкусна оризовата на Холе, но с мм имаме задръжки към АМа и не дояждаме, ама аз опитвам, какво да правя... Simple Smile

# 21
Здравейте,на Адеан хемоглобина е 103,това не ли е много нисък хемоглобин за бебе?

# 22
Тази каша -зелена елда ползваме ние, не е инстантна и изисква една идея повече време да с приготви -

# 23
Здравейте, от много отдавна не съм писала.
Ту стигам да чета, ту не.
Като цяло аз също сама гледам бебчо, мъжа ми излиза сутрин към 8:00 и се прибира вечер към 20:00 работи и събота и неделя, на всичкото отгоре и аз също работя, излизаме често с бебето до работа най-вече за малко.

Започнах захранване преди около три седмици.
Първо морков - 4 дни
После картов към моркова - 4 дни
тук ми се стори че започнаха по редки акита, ама реших, че си е нормално
След тези 4 дни включих към моркова и картофа малко тиква …. и стана страшно.
Вече втора седмица няма диария вече, но все още акитата са зелени.
Правихме изследвания всичко беше наред, ходихме на гастро каза, че е от захранването.
Да изчакам да оправи цвета и да започна на ново.
Но все още си продължава с зеленото.

Някой с подобен казус ?

Иначе за срещата и аз съм ЗА

# 24
На моето бебе акото е толкова променливо , че не мога да разбера кога от какво е.
Но аз и въвеждам нова храна на 2 дни.
Иначе последните дни му е по-твърдо и тъмно зелено, но не се притеснявам.Има си сопол от кака и бате, а и отделно и тяхната чревна флора се променя и тепърва ще се променя цвета.
Предстоят ни другата седмица кръвни, ехографския преглед и урина.Дано всичко да си е наред.

# 25
Момичета, освен че и моя мъж е по цял ден на работа, май ще се наложи и аз да поработя другия месец докато си намерим работничка(сегашната заминава да живее в др град).. лошото е, че с това кърмене и желанието ми за ЗВБ май трудно ще стане. Обмислям да взема някакво АМ, размразената кърма не я близва, но и с шишетата е скарана, та не знам дали това е причината.. абе доста ми е гадно от както разбрах, но ще трябва да се адаптираме. Нищо чудно да започна смесено захранване, защото мъжът ми на обяд да приготвя храна и да храни двете деца-абсурд, то пюре на обяд, а пък вечер да се храним заедно с парчета май не е чак толкова лош вариант.
Абе винаги има по-зле, да знаете Joy

Иначе и моята госпожа се върти само от гръб по корем(предимно на ляво) и около себе си, но не може обратно. Далеч сме от седене, но понякога успява да се изтегли войнишката до някоя играчка. Като цяло не ме притеснява, а и потупването с дясното краче го има и при нас, особено като е по корем. Според мен и е интересно да го прави, не че е някакъв тик.

# 26
  • София
Не са тикове това.. просто са мънички още и си опознават тялото, намират си начини да се успокояват, заиграват се. Сара много често като суче, вдига едната ръчичка и с нея ме потупва.
За притеснителни повтарящи се движения се гледа на по-късна възраст.

# 27
  • София
Това с ръката е израз на емоции. Скоро гледах клип на педиатър и го обясняваше. Много са малки и така могат да изразят емоция - играе им се, забавно им е, фрустрирани са. Тотално нормално.

Последна редакция: сб, 15 фев 2025, 17:13 от NadezhdaML

# 28
Вашите бебета къде спят? Адеан от както се е родил спи в количката,но количката вече му е тясна,на ръце съм пробвала не,при мен да спи не,кошарата ни е дървена с люлеещ механизъм,но и там не иска в момента в който го сложа в количката е заспал. Как да го отуча?

# 29
Вашите бебета къде спят? Адеан от както се е родил спи в количката,но количката вече му е тясна,на ръце съм пробвала не,при мен да спи не,кошарата ни е дървена с люлеещ механизъм,но и там не иска в момента в който го сложа в количката е заспал. Как да го отуча?
Ние сме 1 към 1 с вашият случай! Ама едно към едно! Вече и на него му е тясна количката и всеки ден се питам същото.... кога и КАК да го отуча. Той на ръце не обича попринцип, какво остава за приспиване. И аз търся съвети, ако успеете да намерите начин, ще се радвам да споделите. 😄

Общи условия

Активация на акаунт