Завърнах се от Франция след 15 години живот там през 2022.
Реших да сменям работа там но поради факта че отдавна обмислях варианта да пробвам в България, реших че момента е удобен да пробвам и така направих.
Не ми беше лесно отначало като се прибрах (по-скоро от гледна точка на притесненията които имах) но в крайна сметка повечето неща се наредиха много добре.
Започнах от самото началото да работя от вкъщи, по-моята специалност която работих и там преди да се прибера, и така до днес.
Дилемата е следната:
Когато започнах работа, бях в последните вълни на Ковид епидемията и се работеше изцяло онлайн. След като се завърнаха повечето хора в офисите, на мен ми предложиха да си работя изцяло онлайн и аз приех.
Останах си вкъщи и така работя от провинцията 3 години и половина.
Този начин на работа със своите плюсове и минуси ми допадна и реших да използвам и инвестирам спестените пари от наем в ремонт на апартамента в който живея с нашите. Те имат ограничени финанси и нямат възомност за основен ремонт.
Също така нямам братя и сестри и този имот един ден ще остане за мен живот и здраве.
За тези години, мога да кажа че апартамента го стегнахме прилично за което съм много радостен.
И тук едва моето колебание. След като този етап вече считам за изпълнен, бих искал да се отделя самостоятелно. Съжителството с родителите на моменти става тегаво и доста неща започват да ме дразнят. Отделно усещам че тук не бих успял да се развия много извън работата която работя..
Какво бихте ме посъветвали? Дали да предприема местене и ако да това да е в София, някой друг голям град или евентуално в същия град в коато живея но отделно? Вариант за заминаване в чужбина също може да бъде обмислен макар и обстановката на запад да не е толкова розова както от преди години.
Честно казано ако на този етап не беше тази възможност за хоум офис, със сигурност нямаше да се задържа където живея сега.
Това което ми липсва от големия град е социалната среда, възможностите за развитие и запознанства както и възможностите за по-добра работа които са силно ограничени в малкия град но пък за сметка на това е по-спокойно и чисто.
Не съм семеен, нямам деца на този етап.
Благодаря предварително,