Отхвърляне, притеснение и тревожност

• 831
  • 23
  •   2
Отговори
Здравейте, случи ми се наскоро да прекратя контакт с човек, който ми обещаваше света и уж имаше същите възгледи за живота като моите. Уви не се оказа така и просто без обяснение спря контакт с мен. Преживявам го малко трудно, защото наистина ми допадна като човек емоционално, помагаше ми, грижише се за мен дори и малко, показваше интерес и тн. Обвземат ме едни тревожни мисли, сърцето ми бив много силно. Понякога и без да си мисля за случилото се, просто не мога да дишам. Гледам да се разсейвам, да се помоля, че всичко през което преминавам е за добро. Гадно е, защото хората са забравили да бъдат такива, а вървят уж с такава заявка. Дайте ми съвет, как да не се чувствам виновно.. преди бях непукист, но с времето се промених и сега може би съжалявам, че съм била добра и грижовна към хора, които не заслужват.. Спя добре, но тази вечер дори и рано да си легнах, на всеки час се събуждах без обясниение.. Иска ми се всичко да мине бързо, дайте съвет-вие как сте се справяли в подобна ситуация..

# 1
  • София
Ашваганда.

# 2
  • София
Сблъскала си се с призрак, те, така правят.
Свалят ти звездите и небето, получават, каквото искат и после изчезват.

Няма защо да си тревожна и объркана, просто трябва да си наясно, че не си ти виновна.
Подходила си чисто и открито към него, остани си такава.
Просто давай повече време за опознаване, следи внимателно поведение и реакции в дадени ситуации, хубаво си отваряй ушите. Прекаленото притискане и бръщолевене е ясен знак за потребностите на индивида.

# 3
  • София
, помагаше ми, грижише се за мен дори и малко, показваше интерес и тн. Обвземат ме едни тревожни мисли,
Това е ключовото, което ми направи впечатление. Ти нямаш самочувствие и не мислиш, че много ти се полага. Ако не работиш над това, пак ще имаш подобни проблеми наскоро.

# 4
Не знам, може би си по-доверчива и имаш твърде големи очаквания при започване на отношения. Сигурно този е от мъжете на които дадена жена бързо му омръзва. Когато мъж започне твърде много да ти се кълне и постоянно да ти обещава много хубави неща - имай едно наум! Няма за какво да се чувстваш виновна. Има много методи за справяне с емоционалното състояние. Някаква спортна активност или друг вид занимания свързани с движение, винаги вършат добра работа.

# 5
, помагаше ми, грижише се за мен дори и малко, показваше интерес и тн. Обвземат ме едни тревожни мисли,
Това е ключовото, което ми направи впечатление. Ти нямаш самочувствие и не мислиш, че много ти се полага. Ако не работиш над това, пак ще имаш подобни проблеми наскоро.
Имам си самочувствие, знам какво заслужавам. Ситуацията беше, че в началото даде голяма заявка към мен, а след това се отдръпна, като се опита да обвини мен. Аз също съм направила някои грешки в отношенията ни, но съм израснала този период в който се затварям и се сърдя. Гледам да се поправя. А сега излиза, че ме обвинява в нещо, което дори не знам защо е като ми казва “не ме занимавай повече”. Поисках обяснение над ситуацията, понеже съм си в правото, отговор нямаше… Знам много добре, какво струвам и всичко това е просто период, за да дойде нещо хубаво. Помолих за съвет към тази тревожност, която не ми се иска да продължавам да изпитвам, а не анализи, какво самочувствие имам или не…

# 6
  • София
Добре, имаш страхотно самочувствие, но гледай да се поправиш.

# 7
Добре, имаш страхотно самочувствие, но гледай да се поправиш.
В какъв смисъл да се поправя? Може ли малко конкретика?

# 8
Като мъж мога да предположа, че въпросния господин е имал някакви приоритети, които заради това, че е срещнал и видял нещо в теб е забравил и пренебрегнал. В последствие отново са му изплували и сега иска да забрави за теб, защото му разбъркваш пъзела.  Стой далеч, и побързай да го забравиш.

# 9
Чувстваш се предадена, разбираемо е. Доверила си се, не е заслужавал. Но не са всички хора такива, попаднала си на гадняр.
Не разбирам за какво се чувстваш ти виновна - че не си го разпознала? Не е лесно, използвачите се прикриват, точно в манипулацията ги бива.
Виновният е той, не ти, не го забравяй. Сега въпросът е как да си върнеш вярата в хората и как следващият път да не попаднеш пак на такъв. Точно по това не мога да ти помогна, защото само веднъж бях предадена. Говорих с психотерапевт и от описанието ми каза, че този човек е психопат - не в смисъл на някакъв сериен убиец, но човек без истински емоции и емпатия, който само наподобява чувства, както го прави изкуствения интелект. В моя случай не беше любовна връзка, а приятелство с жена, на вид много сърдечна. Отне ми месеци да се възстановя. Попрочети за психопатите и виж дали не е такъв този мъж и ако да, как да се предпазваме. Те не се срещат често и не е лесно да бъдат разпознати.

И пак: ако си попаднала на такъв, не е твоя вината, ти си добрият човек в конфигурацията, въпросът е да се опазиш за в бъдеще, без да губиш тотално вярата си в хората.

# 10
А той като не те иска, ти защо го искаш? За да си докажеш нещо или? Защото не виждам да е от любов. Нито пък той към теб не виждам да я има. Просто са се разкрили картите и кой откъде е. Още по-добре е станало така, според мен. Не разбирам и защо го преживяваш толкова. Случва се - срещаш се с хора, оказват се не такива каквито се показват и всеки си хваща пътя. Явно нещо друго седи зад това  неспане и преживяване. Потърси какво е точно.
А за добра и грижовна - ти си такава, защото си ти, а не защото някой заслужава или не заслужава, т.е. правиш го и заради себе си. Така че не преживявай толкова. Хората не можеш да промениш, но себе си можеш. Бъди по-бдителна, не се раздавай толкова, наблюдавай повече и така ще си спестиш подобни терзания.

# 11
Здравейте, случи ми се наскоро да прекратя контакт с човек, който ми обещаваше света и уж имаше същите възгледи за живота като моите.
Къде ти го обеща този свят, по месинджъра ли?
Само се притеснявам от телесните симптоми, види се разклатена е и психиката.
Колко време изкарахте заедно? Живяхте ли заедно?

# 12
  • София
Тревожна си, защото ти не си приключила случая и твоето мнение не е чуто. Не си забила токчето на победител, а е увиснало във въздуха.
Трябва да разбереш, че в много ситуации, твоята истина няма да бъде чувана, нито пък търсена.

Не слушай заявки, гледай действия.
За месец време, не знам какви грешки натрупахте, че и да ги дълбаете.

Нататък.

# 13
Здравейте, случи ми се наскоро да прекратя контакт с човек, който ми обещаваше света и уж имаше същите възгледи за живота като моите.
Къде ти го обеща този свят, по месинджъра ли?
Само се притеснявам от телесните симптоми, види се разклатена е и психиката.
Колко време изкарахте заедно? Живяхте ли заедно?
На живо беше всичко, за интимен контакт изчака доста време докато го позволя. Оттам може би се подлъгах, че има сериозни намерения Не сме живяли заедно и слава Богу..

# 14
  • София
израснала този период в който се затварям и се сърдя. Гледам да се поправя…
Това визирах, авторке.

Разсърдете им се на тия мъже, не ги галете и не се пробвайте да сте "the bigger person". Това е моето мнение. Но ти си знаеш

Мъжете могат и година да преследват, докато си навият да вкарат някоя в леглото и после да се чупят. Това не е залог за сериозен интерес сам по себе си.

Общи условия

Активация на акаунт