Край след 10 години?

• 4 456
  • 105
  •   1
Отговори
Здравейте, прекрасни дами и майки. Това е първата ми тема.
След няколко катастрофални връзки с "лоши'  момчета, срещнах него. Беше много забавен и нищо общо с "лошите" момчета. Това ме привлече. Беше ми писнало от тях. Нямахме нищо общо по между си, но си казах, че така е по-добре. (С лошите имах доста общо.)
След 1 година връзка, той купи дом, в който да живеем заедно. След още половин година, решихме да работим за дете. В началото всичко беше страхотно. Имаше сигнали, когато се скарахме изчезваше, бягаше. Липсваше комуникация. Но бяха в началото. Игнорирах ги.Забременях на седмия месец опити. Всичко уж беше супер. Щяхме да си имаме момиченце. Загубих я, месец и половина преди термин. Ударих дъното. Добре, че беше свекърва ми да ми помогне. Започнах нова работа. Годините минаваха без да се осмеля да опитам отново. Той чакаше аз да съм готова. Междувременно вече бях наясно с огромните ни различия. Почти никакви теми на разговор. Никакви общи хобита. Никаква инициатива от негова страна за почивки, или ходене където и да било. Всичко правех аз. Но където и да  отидехме винаги той си ровеше в телефона и цареше мълчание. Както и вкъщи. Дори не можехме да гледаме филм като хората. Той иска екшън тип "Бързи и яростни", аз "Гордост и предразсъдъци". Толкова сме различни. Въпреки всичко, след близо 4 години реших да му кажа, че съм готова да опитаме отново. Стана почти веднага. Този път бях на терапия, но отново много проблемна бременност. Раждането беше трудно. В последствие съмнения за разни евентуални диагнози. Исках да направя всичко, за да е добре детето ни. В крайна сметка всичко лошо отмина. Расте здраво и палаво дете. Но това вместо да ни сплоти ни досъсипа. Постоянно има обиди, скандали. Той работи такава работа, че почива изключително рядко. В определени месеци се прибира в 22:00 часа. Работи и събота и неделя. Общо взето 24/7 съм аз. Той почива, но не както е общоприето. Отказвам му секс, но с човек, който още преди да забременея му беше по-важно да кара мотор с приятелите си, отколкото да ми отдели от малкото си свободно време няма как да имам желание. Дори след детето в дните, в които почиваше лятото му беше по-важно да ходи всеки ден да помага на един негов приятел. Преди да се пренесем в неговото жилище живеехме в нашите 5 години. Те не му позволиха да плаща сметки, въпреки, че той взима добри пари. Купувал е продукти, но сметки не сме плащали и двамата. Сега вече повече от година живеем в скандали и той през някакво време все ме гони. Уж не било така, вината моя била. Ненормална съм била. Побъркала съм детето от доктори. Постоянно коментари как се грижа за него. При положение, че той се прибира и го вижда за час-два преди да заспи. Днес каза, че не искал да ме вижда събота и неделя, като почива. Да съм ходела у нашите. Да си починел от мен. Това, което изключително много ми дотежа и ме обиди беше, че каза да махна всичките ни снимки от секцията. Общите ни. Всичките аз съм ги поръчвала. Отразяват годините, които сме прекарали заедно. Стана ми много обидно. Детето започна да ни имитира как си крещим.
Винаги има двама виновни в разпада на една връзка. Не казвам, че съм невинна. Дотежа ми обаче и затова пиша. Искам да не подлагам детето на стрес. На две годинки е. От друга страна не искам да гледа как унижават майка му и само си крещим с баща му. Има къде да отида. Просто когато има малко дете, не е толкова просто всъщност. От друга страна ми се иска да изпитам пак емоция. Да искам да прегърна и докосна някого. Него вече дори не искам да го целувам.

# 1
  • Paris, France
Съжалявам за това, през което преминавате. Твърде сте различни и  нямате какво да си дадете един на друг. Връзката е безвъзвратно изтрита, което и ти самата осъзнаваш.

Щом имаш къде да отидеш, детето е здраво и имаш наблизо родители - багажчето и кой откъдето е. По-лесно ще се разделите докато детето е малко. Също и детето ще приеме по-лесно раздялата.

Пожелавам ви щастие и оттук нататък само хубави емоции.

# 2
A защо този забавен, всеотдаен мъж се превърна в мърморко, който те пъди през уикенда, че и те кара да махнеш снимките, които имате заедно? Такъв ли е бил в началото или ти си си затваряла очите?

# 3
Мисля, че никнейма ти е отговора в задачата.
Успех. Всичко ще се нареди, стига да го пожелаеш.

# 4
Забележително е как осъзнати, добре виждащи се отстрани жени преценяват мъж от раз на първа среща или във форум, но не могат да видят с що за човек живеят с години. Знаците са били там от самото начало. Даже в описанието на хубавия ви период има такива.
Каквото и да решиш или непосмееш да решиш, зарежи тия клишета, че за разпада на една връзка вина имат и двамата. Това са патешки евфемизми за облекчаване на гузност. И гарантират, че ще обвиниш и себе си, без значение имаш ли вина. Скапльото се доскапал, с какво го предизвиках...няма нужда. Че даже и да си, пак няма.

# 5
Така искрено сте го описала, че почувствах болката ви. Напомняне ми на една моя приятелка. Изключително кадърен и точен  човек. Хвана се с един такъв "моторист" и имаше подобни проблеми, преди да се разделят.
Според мен заслужавате нещо повече, много повече. Жалко за загубеното време, но пък имате дете и то ше е вашата сила. Кураж.

# 6
Поуката от цялата история е да не се мъчиш да градиш дълготрайни отношения с човек, с когото нямаш сходство. Разбира се, че винаги ще има и различия, но е задължително да си пасвате поне по някои основни точки.

# 7
Здравей,
Съчувствам ти през какво преминаваш. Хубаво ще е да се разделите сега, защото занапред нещата може да ескалират и да си побъркате психически детето. Което вина няма, нали. Засега то е малко, няма да усети и разбере раздялата, нито ще страда, както се случва с деца в предучилищна възрат и тийнове.
За мен две неща са адски показателни, че нямате път заедно. Първо, той те "гони" от дома ти. Това е абсурдно и е ясен знак, че не те иска повече. Второ,  да кара теб да махнеш общите ви снимки, които с любов си подредила...! Не сте един за друг.
Родителите ти, от желание да помогнат, са удължили агонията, като са ви предоставили безплатно настаняване. При първия сблъсък с действителността сами - едно бебе и да си плащате сметките - се случва това поведение.
Горе главата - ще се справиш. Само не се моли и не настоявай да "се оправите". Ще останеш силно разочарована. А нервите и здравето си ти трябват за теб и детето.
Успех!

# 8
  • София
Обичала ли си го някога този човек? Звучи като да сте се събрали, защото си решила, че е безопасен вариант на фона на предишните ти избори. Но сама казваш, вие една обща тема за разговор нямате. Мъчили сте се 10 години. Детето го мъчите 2. Колко още?

# 9
Аз също смятам, че винаги си е бил такъв. Бил е такъв в началото на връзката ви, но ти си продължила. Бил е такъв преди да забременееш, но си избрала не само да останеш, но да усложниш нещата.Това си е твоя вина.
 Може би просто не сте съвместими. Вероятно сте млади. Не си пропилявай живота в тихо отчаяние.

Предполагам, че нямате брак щом те гони от общият ви дом. Той го смята за свой.
Моето мнение е да започнеш да си плетеш кошницата и когато ти посочат вратата да не се унижаваш повече. Не казвам веднага. А да се подготвиш.
Инвестирала си много в тази обречена връзка, но ще си загубиш психическото здраве (а след време и физическото), ако останеш в тази имитация на семейство.

С времето ще става по-зле. Хубаво е да намериш къде е аварийния изход.

Последна редакция: пн, 27 окт 2025, 07:40 от metal.vixen

# 10
Той ти показва, че иска да си тръгнеш, но ти стоиш. Иска ти да си тръгнеш, за да казва после жена ми ме напусна и ми взе детето.
Хубаво е, че има къде да отидеш, разберете се цивилизовано за издръжка и си тръгвай.

# 11
  • София
Значи мъжът ми ме гони, обижда ме, иска да няма нищо общо с мен (да махнеш снимките това означава, нищо чудно да иска да води някоя жена в дома) и аз да седя и да се чудя какво да правя (при положение, че и ти очевидно не го обичаш, а и детето е само на 2г).
Това не може да е реално!

# 12
  • София
Какво значение има кой е виновен? Това, което описваш е ужасно и не виждам повод да го търпиш. Ти и без това си си сама с детето, поне ще ти е спокойно като не идва инспектора да ти обясни колко лоша майка си и да ти покаже, че не може да те понася.

# 13
  • SF
Ами, разделете се интелигентно и продължавайте напред.
Сигурно имаш примери около себе си с хора, които са разделени и нищо кой знае какво не следва от това. По-добре да не си пречите, щом не можете да си помагате.
Сега ти е трудно, а след време ще се чудиш защо си допуснала тази връзка да продължи цели 10 години. Трудно е само началото.

# 14
Аз докато те изчета и започнах да се дразня от теб. Има нещо досадно наистина. Как издържа този човек да работи по 7 дена в седмицата? Направо останах без думи, след като прочетох това. Така или иначе, не е трябвало да губите 10 години от живота си заедно. Пожелавам ви да се разделите цивилизовано.

Общи условия

Активация на акаунт