Пазаруване от Aliexpress.com 54

• 114 739
  • 751
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте, понеже за първи път поръчах вчета от алито, може ли да ми кажете ориентировъчно за колко време пристига пратката по пощата?
Може да дойде за две седмици,може и за два месеца. Относително е. Обикновено е за около месец,но няма гаранция. 😃

# 181
  • Пловдив
Здравейте, понеже за първи път поръчах вчета от алито, може ли да ми кажете ориентировъчно за колко време пристига пратката по пощата?
Може да дойде за две седмици,може и за два месеца. Относително е. Обикновено е за около месец,но няма гаранция. 😃
И аз вчера пуснах да сефте  Grinning
Тая сутрин имам 2 мейла за две от нещата,че са пратени,за третото още нямам...това значи ли,че ще разделят поръчката според продавачите?Т.е. ако са 3 ще дойдат 3 отделни поръчки?

# 182
Не разбрах-трите неща от трима продавачи ли са? Ако е така,ще са три отделни поръчки. И по-добре така,дори да са от един продавач ги разделям аз,поръчвам през ден-два,за да не ги праща заедно. Хем няма да идат на митница,хем и да се загуби някое,поне другото има вероятност да дойде. 😃

# 183
  • Пловдив
Не разбрах-трите неща от трима продавачи ли са? Ако е така,ще са три отделни поръчки. И по-добре така,дори да са от един продавач ги разделям аз,поръчвам през ден-два,за да не ги праща заедно. Хем няма да идат на митница,хем и да се загуби някое,поне другото има вероятност да дойде. 😃
Peace
Да,различни неща от разл.продавачи.Мерси!

# 184
  • Бургас
и аз ги деля с тази идея ако поръчам повече от бройка

# 185
Здравейте! Преди време бях писала,но вече почти месец ще стане,а поръчката ми при проследяване показва едно и също нещо: Send item abroad (EDI-received) 2018-04-23 20:25:00 [BG,MALAYSIA,KOTA KINABALU B]

Очаквана дата за доставка пише 24.05-16.06. Има време дотогава,но не е ли странно толкова време да не се движи или поне на мен не ми се е случвало.

И не знам какво да правя,да изчакам 16.06 и да отворя диспут или сега да пиша на продавача какво се случва?!

# 186
Здравейте! Преди време бях писала,но вече почти месец ще стане,а поръчката ми при проследяване показва едно и също нещо: Send item abroad (EDI-received) 2018-04-23 20:25:00 [BG,MALAYSIA,KOTA KINABALU B]
Очаквана дата за доставка пише 24.05-16.06. Има време дотогава,но не е ли странно толкова време да не се движи или поне на мен не ми се е случвало.
И не знам какво да правя,да изчакам 16.06 и да отворя диспут или сега да пиша на продавача какво се случва?!
Пратки с такива статуси се опитват да ги доставят до 30 дена от ЕДИ статуса. Някой път им се получава друг път не т.е. нормално е да ви я бавят до 23.05 Нормалното време за доставка в "белите държави" е около 15 дена. Половин България е оревала, че нашите пощи бавят доставките от/до чужбина до министъра на транспорат и американското посолство се оплакаха. Няма резултат, както може да очаквате. Оплачете се на еврокомисаря по цифровизация как БГ пощи спъват развитието на електронната търговия. Виц ли ви се струва? Ами виц е да чакате 30-60 дена, но ще чакате. Честито Вие сте в България.

# 187
Моя позната отишла в пощенски клон в Плевен и се оказало,че пратката й 2 седмици си стои там,без никой да я извести. Та има и такива случаи. Според мен си изчакайте срока и ако не дойде пуснете диспут.
Аз пак имам един калъф за телефон на племенничката със статус Shipment cancelled. Писах на продавача,каза да изчакам 10 дни и да отворя диспут да ми върнат парите. Лошото е,че детето го чака... Да беше нещо за мен няма да ме е яд,но така е много неприятно.

# 188
Кога мога да отворя диспут: на 24.05 или трябва да чакам последно 16.06?

Благодаря за отговорите ви Simple Smile

# 189
Кога мога да отворя диспут: на 24.05 или трябва да чакам последно 16.06?
Благодаря за отговорите ви Simple Smile
Има два вида поръчки "защитени" срещу диспут и незащитени. Когато се опитате да отворите дсипут и получите съобщение за грешка значи поръчката е защитена. За незащитените може да се отвори диспут по всяко време. Защитените най-рано на датата следващата датата от съобшението за грешка. Кога ще направите диспут зависи от вас. При вашата ситуация забаването никой няма да го компенсира. Когато и да отворите диспут ще ви го уважат след изтичане първоначално зададените дни защита. Имате брояч с намаляващи дни в страницата на поръчката или в списъка с поръчки.

# 190
  • Бургас
Някои продавачи пишат 35 дена, но в правилата на сайта пише 60 дена ако изтече 30 26-7 дена трябва да искаш поне 30 дена за да се изпълнят правилата на сайта,
но  той нали е китаец ще ти даде 20 дена и пак не стигат да направи 60 дена и искаш 10 дена още, а той ще ти даде 40 дена - гадно а
На мен като ми правят евтини китайски номера отварям на 61 ден, независимо че има още време

# 191
  • Бургас
имам продавач на който анулираха стоката, отворих диспут
Продавача каза на ЛС парите си искам или нова с нов тракинг
Става и нова но трябва ли да пиша в диспута нещо или просто да го затворя, няма все още отговор в диспут, така че ще мога да го отворя отново, ако се наложи.
да ви се похваля канселираха и втората стока и ми върнаха парите, но и двата плика дойдоха

да живеят бъговете

Money

# 192
  • Пловдив
След плащане и въвеждане на картата как се мажа/трие?Не намирам от къде?

# 193

отиваш на alipay.com, логваш се, settings/manage cards и я махаш.

# 194
  • София
https://intl.alipay.com/user/queryUserBindCard.htm  

Settings  ---->  Manage your cards

Общи условия

Активация на акаунт