Идеи за по-екологично домакинство

  • 28 299
  • 284
  •   1
Отговори
# 195
  • София
  • Мнения: 18 180
Това по-скоро е свързано с изсичането на джунглите. Вече няма истинска девствена природа. Стъпили сме навсякъде, "цивилизоваме" всичко. Има много смислени предавания по НатДжиоУайлд за това и прогнози, че така сме се намесили в природата, че тя съвсем скоро ще "отвърне на удара" и ще ни заличи.

# 196
  • Мнения: 8 931
В този сайт има и други интересни статии, дано ви е от полза:
http://back2nature.rocks/%d0%b4%d0%b0-%d1%81%d1%8a%d0%b1%d0%b8%d … 0%be%d0%b8%d1%82/

# 197
  • Мнения: 1 909
Явно изсичат естествения хабитат на орангутаните, за да садят маслени палми...това разбрах аз...

# 198
  • Мнения: 7 079
Явно изсичат естествения хабитат на орангутаните, за да садят маслени палми...това разбрах аз...
Да, точно това цитирах аз от Уикипедия. Simple Smile

# 199
  • София
  • Мнения: 18 180
Това е. И не само за маслени палми, а с цел развитие на земеделие.

# 200
  • Мнения: 1 909
Да, просто стана малко объркване, понеже орангутаните явно не са само по палмите, а и по някакви други дървета и не изсичат палми точно за палмово масло...но така или иначе им унищожават хабитата.

# 201
  • Мнения: 19 991
Садят палми и за биодизел, което е още по-спорно. Уж еко, а унищожават хиляди декари дъждовни гори.

В какво си държите хляба и тестените, за да не изсъхват? Само хартиена или платнена торба не става и аз винаги ползвам и найлонова отгоре. Ние изяждаме един хляб за около седмица и ако не го завия в найлон, става на камък за два дни. Ако има някаква алтернатива, ще е супер.

# 202
  • София
  • Мнения: 18 180
За да е мек хлябът, най-добре в хартиена торба и в хладилника. Изваждаш го час преди ядене да се "отвърне" на стайна температура. Остава мек с дни.
Ние нямаме подобен проблем, защото при хранене с друго - не ядем хляб. Ядем го само почивните дни на печени филии с нещо или на принцеси, но сме много хора и спокойно "оправяме" един хляб на 2 подобни закуски (примерно, в събота правим принцеси с кашкавал, а в неделя печем на тостер и хапваме с домати, сирене, варени яйца, шунка и маслинки).

# 203
  • В градината...
  • Мнения: 16 070
Хлябът само в хладилника. Иначе мухлясва /аз го държах навън в кърпа, едновремешна, тъкана, ама пак мухлясваше/.

# 204
  • Мнения: 19 991
Аз също го държа винаги в хладилника. Пробвала съм само хартиена торба, но става на камък, въпреки че е в хладилник. А и не ми харесва, защото попива миризми или може да се намокри от конденза.
Във фризера също държа на филийки, но пак в найлонова торба. Там съвсем не става в друго.

# 205
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 441
Аз правя само домашен хляб и не мухлясва никога. Не го държа в хладилника. Обаче платнена торба и найлон отгоре, че много изсъхва.
Повечето от ейвънските кремове също са в стъклени опаковки.

# 206
  • В градината...
  • Мнения: 16 070
Моят и домашният мухлясва в кърпа, като постои 5-6 дни.

# 207
  • Варна
  • Мнения: 6 779
Това, че хлябът мухлясва, не е нещо лошо, напротив. Но не бива да се държи в хладилника. Структурата му се променя. Има много статии в нета.

# 208
  • Мнения: 19 991
Най-полезно всъщност е да се замразява Grinning

# 209
  • София
  • Мнения: 4 877
Хлябът може да се завива в алуминиево фолио, за да не става на камък. Аз като си пека, винаги го завивам във фолио, купеният - в плик за многократна употреба, въпреки че почти винаги купувам пакетиран.
Ще пробвам твърдия шампоан, гледах и едни руски "Живица", но са много скъпи. Някой ползвал ли ги е?

Общи условия

Активация на акаунт