Идеи за по-екологично домакинство

• 28 355
  • 284
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Имам проблем да намеря достатъчно лека, стъклена и облицована, да не се чупи, бутилка за вода, която да се затваря добре, за около 0,5 литра, която да нося със себе си навън. Моля споделете, какво ползвате?

Бутилките на Equa, Но не са особено леки

# 181
  • Варна
За мен крайната цел не е да ми излезе евтинп,а природощадящо.

И за това не съм сигурна кое е по-природощадящо. Едно руло кухненска хартия или ток и вода за понеее 10 перални.

# 182
Аз не съм ползвала такива кърпи, но ако са за бърсане на прах и прозорци, не виждам защо трябва да се перат в пералня на високи градуси. Единствено за плота на кухнята според мен е добре да се пуснат на високи градуси.

# 183
  • София
Да, това е големия провал на големите компании , които яхнаха вълната за еко и био стоките
Всичките им продукти, перилни, домашни , козметични,  все още не могат да убедят ползвателите колко са щадящи за природата и организма, пък и за портфейла на човека. Защото за производството им се консумират повече мощности, повече технологии, повече ресурси, за да се постигне един продукт, някой път даже е със съмнително качество, на доста по - висока цена от нормалните продукти, и за който продукт, да речем е ползвана 20 пъти повече вода, ток, или друг консуматив за да се произведе ... с какво се опазва Паланетата така  не е ясно ConfusedConfused
Доколко другите продукти тровят човека, в сравнение с еко продуктите, също не е изцяло и напълно ясно....
И остава една въпросителна?
Та евтино и природощадящо би следвало да е едно и също...  Thinking но напрактика не е

# 184
Четейки за бутилките, си припомних как братовчед ми едно време като ученик, наплиташе стъклени бутилки с различна по цвят тел. Ставаха много красиви, истинско произведение на изкуството и ако случайно ги изпуснеш, по-трудно се чупеха.

# 185
  • Sofia, Bulgaria
Аз пък се чудя следното на Хималаята сапуните са в картонени кутийки, но доколкото си спомням и самия сапун е обвит в целуфан.Супер тъпо , а и напоследък нали тръбят и за съхранението на храна и козметика в пладтмаса и найлон.Та кажете кои козметични продукти сте виждали в картонени опаковки като сапуни и каква козметика в стъклени опаковки.
От догодина съм решила да купувам козметика, която е в стъклена опаковка, а не в пластмасова.
Сапуните на Бочко са само в кортонена опаковка, мисля и на Фа и СD,имаше и едни май на le petit marseile ,ако правилно го изписах.
Иначе ролони има на нивеа, фа, cd и някаква друга марка в дм.
Има един немски шампоан в стъклена бутилка в дм.Кремове за лице вече има доста в стъклени опаковки.На Лореал пуснаха едни глинени маски за лице в стъклени буркани.
Кажете, ако нещо съм пропуснала и откъде може да се закупи.
А и така пак ще спестим пластмаса

# 186
  • Велико Търново
Кремовете на Лореал са в стъкло, дав сапуните са само в картон.. друго не се сещам

# 187
Лореал пуснаха наскоро ново поколение шампоани и балсами-веган,натурални съставки и т.н.По-хубавото е, че може да се купуват "наливно" от фризьорските салони.

# 188
На Арома кремовете сс в стъкло.

# 189
  • Sofia, Bulgaria
Лореал пуснаха наскоро ново поколение шампоани и балсами-веган,натурални съставки и т.н.По-хубавото е, че може да се купуват "наливно" от фризьорските салони.
Да ама сигурно ги държат в пластмасови опаковки.Иначе билкови продукти вече има много.Българските ние не си ги ценим, ама последно четох,че ще ги продаваме в Дубай

# 190
По-важното за мен е, че с тенденцията за опазване на околната среда започват да се съобразяват все повече компании.

# 191
  • Sofia, Bulgaria
Дано да е така, ама според мен продължават едно нещо в сто опаковки да го слагат.И пак се чудя защо , ако има промоция от две неща ги опакковат заедно като чели има някой който не може да брои.Май вече чак толкова необразовани хора в БГ няма.

# 192
При сапуни и шампоани освен за опаковката, внимавайте и за СЛС (сулфати) и палмово масло. СЛС тровят рибите из океаните Sad, а за палмовото масло се изсичат палми, които са местообитания на орангутаните (защитен вид).
Като вариант за сапун за коса аз съм намерила този: http://moravabalm.bg/продукт/твърд-шампоан-бар-за-нормална-към-мазн/
И за тяло този: http://moravabalm.bg/продукт/крафт-сапун-накипрено-индрише-100-гр/
Има и по-скъпи, но тези се правят в България Simple Smile

# 193
  • София
Еовин, палмовото масло не се добива чрез изсичане на палми, а от плодовете на маслената палма. Тя специално се отглежда за целта.

# 194
Fever Ray, благодаря Simple Smile Но ето какво съм чела, явно не съм го разбрала съвсем, но пак е свързано с жалните орангутани:))
The use of palm oil in food products has attracted the concern of environmental activist groups; the high oil yield of the trees has encouraged wider cultivation, leading to the clearing of forests in parts of Indonesia to make space for oil-palm monoculture.[10] This has resulted in significant acreage losses of the natural habitat of the three surviving species of orangutan.

Общи условия

Активация на акаунт