Паническо разстройство - 32

• 88 874
  • 733
  •   1
Отговори
# 360
Йогата е много полезна аз ходих преди време но нещо не ми пасна инструкторката а сега тр да подейстават лекарствата защото не мога да трая в затворено с доста хора.
Прави си йога у дома wness канала или от ютуб медитация но съм в тежка фаза и засега няма ефект, като се успокоя ще има знам.

# 361
  • Софиянка в Пазарджик :)
И аз съм в тежка фаза яено,щом 6дни не ме отпуска.Пия таблетки Алора и пръскам рескю.Твърдо съм решила за момента да не прибягвам до АД.Дано да се справя.

# 362
понякога вечер се събуждам поемайки си дълбоко дъх сякаш не ми достига /то направо си е така/. казаха ми че е на нервна почва. но как е възможно да е на нервна почва поемането на дъх и то докато спя. знам че мозъка продължава да работи но се опитвам да заспивам с приятни мисли в главата..... имам сколиоза и нещо като лимфен възел на врата и затова започвам да се плаша много когато горното се случи. натрупал съм доста нервно напрежение от яд по много неща. бяха ми дали по два деанксита да пия когато беше периода сека вечер да ми става това с дишането но аз бързо минах на само един защото от два ми става лошо. за разлика от другите хора не ме 'вдига' така да се каже а ме успива и ми пада зверски кръвното. от доста време се и плаша от силни шумове или примерно самолет да не ми падне на главата. започнах да се настройвам чрез волята да не мисля такива неща и че са ирационални страхове но когато се случи нещо извън 'нормалното' състояние на човека започвам да се изнервям прекалено а по принцип съм спокоен човек. също така съм станал прекалено емоционален откъм външни белези. нема значение дали ще е тъга или радост започват да ми се насълзяват очите. емоционален съм бил винаги но само вътрешно много много не си показвам чувствата. сега излизат просто неконтролируемо. сещате се че не мога да се просълзявам постоянно пред приятели. хаха. искам да попитам дали това ви намирисва на паническо разстройство или да продължавам да се вглеждам в проблем от физическо естество.

# 363
Holden търси помощ, няма лесно да отмине аз от зимата се държах чайчета, намалих работата, мента глог и валериана, но нещата така се влошиха че трета седмица съм на легло- абсолютно буквално. Понякога организмът иска почивка и си я дава, но си имаме и ангажименти.
А и щом се разчувстваш без причина не е добре това си е вид депресия.
Аз имах един такъв период но бях по-млада и много не си го слагах на акъла. Направих тежък аборт дадоха ми 1 месец и не ходих на работа но като тръгнах ревях постоянно. Значи аз работя сама да си ревя е ок никой не ме вижда стягам се за малко докато отида да свърша нещо и докато изляза от банката пак рев. Отмина разбира се, но сега като се замисля съм била луда. Трябвало е да си почина още време да приема факта че се наложи да убия зародиш макар и по мед причини и да продължа нататък. Тогава пиех май малко ривотрил но може и това да не съм пиела не помня, а сега без такива драми съм къде къде по-зле.

# 364
Здравейте, искам да попитам за мнения за Золофт. Изписан ми е за тревожно разстройство, казаха ми, че правя такова. Имам понякога изтръпване на ръцете, сърцебиене, замаяност, будя се нощем.
Някои дни ми е много напрегнато, други съм оптимистично настроена и решена да се справя сама... Много се колебая дали да започна Золофт, а на аптеката ми казаха, че това е много силен АД и ми предложиха първо да пробвам с Ремотив.
Посъветвайте ме, моля ви, чета в листовката за кървене, менструални нарушения и други ужасни странични реакции...

# 365
opelcorsa чайчета и вгм не ми работят вече. толкова съм напрегнат. само по-силни неща ме успокояват. аз не мога да си позволя да съм на легло защото имам леко напреднала сколиоза и трябва да се движа. а и не искам да се залежавам. нямам нерви да гледам филм или да чета книга. трудно се съсредоточавам. ти казваш депресия но то същото ли е като паническо разстройство.. не мисля....

# 366
Здравейте, искам да попитам за мнения за Золофт. Изписан ми е за тревожно разстройство, казаха ми, че правя такова. Имам понякога изтръпване на ръцете, сърцебиене, замаяност, будя се нощем.
Някои дни ми е много напрегнато, други съм оптимистично настроена и решена да се справя сама... Много се колебая дали да започна Золофт, а на аптеката ми казаха, че това е много силен АД и ми предложиха първо да пробвам с Ремотив.
Посъветвайте ме, моля ви, чета в листовката за кървене, менструални нарушения и други ужасни странични реакции...
И на мен ми ги изписаха,но реших да не ги пия.До момента без тях се справям зле.От 1седмица съм с тревожност която не спира,появи се и сърцебиене.Но твърдо съм решила да не прибягвам до Золофт-а.

# 367
ти казваш депресия но то същото ли е като паническо разстройство.. не мисля....

Психолозите казват, че депресия е когато мислиш за минали неща, а тревожните и паник атаките за нещо предстоящо. Депресия е също, когато плачеш или ти се плаче. Но често и са комбинирани нещата.

# 368
  • Перник
Аз лично стигнах до извода, АД са когато наистина има човек депресия-плачливост, нямаш желание за нищо, да ти е празно, да ти е тъпо. Иначе не са за физ симптоми, които повечето психиатри наричат ПА. Аз от Золофта бечях толкова зле, колкото никога не съм била. Тогава разбрах какво е страх, паника ,лоши мисли и вс подобни гадости които описват повечето тук. Аз съм на деанксит и ксанакс при нужда и съм ок в общи линии. Като получа криза/вегетативна/, просто вземам ксанакс и минава. Рядко ми се случва. При теб Золофта може пък да е ок. Вс е строго индивидуално, но определено съм на мнение, че АД не са за вс посетил кабинет на психиатър, а 99% от тях това изписват.

# 369
На мен Золофт ми изписа невролог. Опасявам се да не би дори и сега да се чувствам, слава Богу, по-добре, да не би ако не го пия да се влоша нещо, знам ли.
И тази несигурност да пия-да не пия ме изнервя, защото все това мисля цял ден.
Иде ми да се ритна отзад! Angry

# 370
Аз лично стигнах до извода, АД са когато наистина има човек депресия-плачливост, нямаш желание за нищо, да ти е празно, да ти е тъпо. Иначе не са за физ симптоми, които повечето психиатри наричат ПА. Аз от Золофта бечях толкова зле, колкото никога не съм била. Тогава разбрах какво е страх, паника ,лоши мисли и вс подобни гадости които описват повечето тук. Аз съм на деанксит и ксанакс при нужда и съм ок в общи линии. Като получа криза/вегетативна/, просто вземам ксанакс и минава. Рядко ми се случва. При теб Золофта може пък да е ок. Вс е строго индивидуално, но определено съм на мнение, че АД не са за вс посетил кабинет на психиатър, а 99% от тях това изписват.
Ксанакса с рецепта ли е,давали са ми 2 или 3 пъти в спешния кабинет и ми действаше веднага?Вече след 7дни тревожност се чудя какво да си купя,за да се успокоя.

# 371
Аз съм на деанксит и ксанакс при нужда и съм ок в общи линии. Като получа криза/вегетативна/, просто вземам ксанакс и минава.

аз също пия деанксит сутрин. по едно. махнах второто почти веднага след като няколко дни ми беше много тежко от него /пада ми кръвното от него и ме прави парцал. от малкото проценти съм дето не им дава сила/
мога да пия лексотан вместо ксанакса но просто искам да го спра него. да се справям сам : ( но уви не се получава м*мк* му. имам рецепта за ксанакс но ме е страх да не получа страничен ефект някакъв защото сега съм много разклатен психически и се чувствам супер слаб за да издържа и допълнителни проблеми. не знам вече какво да права....

# 372
opelcorsa чайчета и вгм не ми работят вече. толкова съм напрегнат. само по-силни неща ме успокояват. аз не мога да си позволя да съм на легло защото имам леко напреднала сколиоза и трябва да се движа. а и не искам да се залежавам. нямам нерви да гледам филм или да чета книга. трудно се съсредоточавам. ти казваш депресия но то същото ли е като паническо разстройство.. не мисля....
Точно това ти казах и аз прочете какво ти писах внимателно. Всъщност това че не си ме дочел ти е друг признак на състоянието -търси специализирана помощ, а депресията и ПР са много свързани, много няма разлика и в лечението им.
Едно време баби ми му викаше страхова невроза сега нови термини ама е все същото.

# 373
прочел съм ама явно не съм разбрал. и все още не разбирам.... важно ми е тия пристъпи на търсене на въздух докато спя да си ги обясня някак па дори и да е с депресия/пр/страхова невроза.... според мен тия неща дето ме е страх да не ми падне самолет на главата са си точно страхова невроза но тегавото е когато се събуждаш от търсене на въздух : (

# 374
  • Варна
Здравейте,някой с постоянно гадене и без апетит,вече много месеци,а се наложи сега да спирам ципралекс...след 10 год. Юпиене даде странични ефекти,а и ще планирам бременост...но това гадене ме побърква,отслабнах и веднага страх че съм неизлечимо болна,много голяма тревожност,какво ще правя незнам,не съм никак добре

Общи условия

Активация на акаунт