Паническо разстройство - 32

• 88 249
  • 733
  •   1
Отговори
# 180
Аааааааааааааа, ако иде реч точно за ривотрил, може. Нали в България не го продават....

# 181
  • Перник
Аааааааааааааа, ако иде реч точно за ривотрил, може. Нали в България не го продават....
Това че не го продават в Бг , не значи че не можеш да си го купиш от чужбина ако го пиеш

# 182
А за наркотиците всички очи са затворени. Наркотици си купуваш съвсем спокойно, а за бензото те правят на луд с рецепти, годност на рецептата, под бройка.

Вече ми мина чувството за безполезност. Сутрин си ходя до Благоевград на фитнес, после разходчици, гаджета. Не е зима и може да се разсейваш и забавляваш.
Даже ми харесва да съм безработна. И пак не стига времето за всичко. Ми то от толкова фитнес, баири и секс съм като дърво в 20.00 в леглото. Емотикон за изчервяване.

Само да спомена - в бюрото видях обява за работа точно по моята специалност в новооткриващ се завод в Сандански. Е за нула време направих документите и ги подадох. А да видим дали ще изнамерят по-добър биотехнолог в региона, камо ли пък и доцент.

Сега полицията сигурно рови у нас за 28-те ми таблетки ривотрил Simple Smile

Последна редакция: пт, 27 апр 2018, 17:33 от Jerry F

# 183
Винаги може да си направите копие на рецептата преди да ви я приберат в аптеката. Не вярвам в тия новини честно казано, колко хора пият всякакви лекарства... Абсурдно е.

# 184
Момичета, здравейте!
Отдавна бях писала за проблема на сина ми - депресия и ОКР. Депресията поотмина, но натрапливостите - не.
Вчера посетихме друг психиатър, който каза, че дозата на Золофт, която е 2 х 1 табл. 0т 50 мг., т.е. общо за деня 100 мг. изобщо не действа при ОКР. При депресия-да, но при ОКР дозата е максимална, а тя е 200 мг. Включи и Флуанксол по схема, както и Лирика. Най-много се притеснявам от Лирика-та. Четох какви ли не ужасии за нея. Била като легален наркотик. При спиране хората изпадали в абстиненция и с две думи няма отърваване от нея. А иначе лекарят е категорично против Ривотрила( сега синът ми е на 1/4 сутрин и 1/2 от 0.5 мг. вечер).
Моля, ако някой е пил Лирика, нека сподели как се е чувствал от нея, колко време сте я пили, имали ли сте проблеми при спирането.
Благодаря предварително!

# 185
А някой да ми каже нещо за Зикалор 10мг.?

# 186
На мен невролог ми изписа Лирика за проблеми с гърба и изтръпвания на крайниците (тези не са ми от ПР, да не повярваш) и аз си я купих чинно, прибрах се, зачетох се...еми, стои си там все още в шкафа. И аз не посмях да рискувам с нея. Ужасни истории наистина има. Не само за пристрастяване, но и за ужасни странични реакции, размазано виждане и други. Вижте нещо по-слабо като алтернатива. Май имаше едни габаневрал, които са някъв генерик и са по-слаби (не съм убедена за името, защото има и някакви прегабалин). Но питайте за тях де, не ми се доверявайте на мен, аз не съм лекар и може и да се окаже, че не е точно това алтернативата.

# 187
Прегабалин е активната съставка на лирика. Бриека е със същият активен агент.....Ами то за всички АД пише страшни неща, но на всеки му действат различно. Като се започне от най-малката доза, примерно 1/4 няма да са чак толкова ярко изразени страничните ефекти...

# 188
Благодаря, момичета!
Ами, преди време пак му беше изписана ( от друг лекар), само, че Прегабалин. Просто няма такъв ужас! Само половин час, след като изпи капсулата и изпадна в паника ( а той ПР няма). Стана му страшно напрегнато, размазано виждане, изпоти се, виеше му се свят. Аз също се изплаших и повече не повторихме.
Сега казахме на лекаря за това, но той каза, че щяло да премине след около седмица.
Да, но момчето само при мисълта за преживяното от Прегабалина става тревожен и  казва: "Аз не искам да изпадам отново в това ужасно състояние."
Той сега е с ОКР, остава и ПР да развие от страничните действия на Лирика-та и ужасът ще е пълен ooooh!

alinna,
Не може да се започне с 1/4, защото не е таблетка, а е капсула, а тя няма как да се дели.

# 189
Освен дискови хернии на врата, кръста, шипове на врата плюс 3-та степен сколиоза, възможно ли е да получавам изтръпване по главата и лицето и устната /сакяш мравучкане/от нерви?
Изпадам в някакви кризи, че ми има нещо по-страшно но никой не иска да ме приема в болница и да ми прави изследвания, и започва да ми се замайва, да ми изтръпва и мравучка всичко. Получавам някакви спазми сякаш по ръката и крака.....главоболие зад очите и в слепоочието, което започва от врата.....
Помислих че е МС, ходих на трима невролози, и тримата категорично отхвърлят заболяването след обстоен преглед, но никой не ми назначава ЯМР.....Исках да ме приемат в болница, да ми направят изследвания, но и тримата казаха че е психо-соматичен проблем.
И тримата ми изписаха успокоителни....
Наистина сякаш се повлиявам от тях, но се чувствам странно и не ги пия. А снощи като легнах все едно през лявата ми ръка и крак минаваше ток. Няма болка, чувството е отвратително....
Болката ми е във врата и рамото както и зад плешката. върви нагоре към главата, ухото, зад очите....
Незнам дали не е и страничен ефект от ксанакса, но аз го пия по половин хапченце веднъж на ден от 0,25 мг и въпреки това ме повлиява....
Доц. Клисурски изписа от 0,75 мг. Тритико, но като че ли от него започна още повече да ми се вие свят....
А другия лекар изписа Триптозин, който изобщо не ме повлия...
Незнам вече къде и при кого да ида ....

# 190
Освен дискови хернии на врата, кръста, шипове на врата плюс 3-та степен сколиоза, възможно ли е да получавам изтръпване по главата и лицето и устната /сакяш мравучкане/от нерви?
Изпадам в някакви кризи, че ми има нещо по-страшно но никой не иска да ме приема в болница и да ми прави изследвания, и започва да ми се замайва, да ми изтръпва и мравучка всичко. Получавам някакви спазми сякаш по ръката и крака.....главоболие зад очите и в слепоочието, което започва от врата.....
Помислих че е МС, ходих на трима невролози, и тримата категорично отхвърлят заболяването след обстоен преглед, но никой не ми назначава ЯМР.....Исках да ме приемат в болница, да ми направят изследвания, но и тримата казаха че е психо-соматичен проблем.
И тримата ми изписаха успокоителни....
Наистина сякаш се повлиявам от тях, но се чувствам странно и не ги пия. А снощи като легнах все едно през лявата ми ръка и крак минаваше ток. Няма болка, чувството е отвратително....
Болката ми е във врата и рамото както и зад плешката. върви нагоре към главата, ухото, зад очите....
Незнам дали не е и страничен ефект от ксанакса, но аз го пия по половин хапченце веднъж на ден от 0,25 мг и въпреки това ме повлиява....
Доц. Клисурски изписа от 0,75 мг. Тритико, но като че ли от него започна още повече да ми се вие свят....
А другия лекар изписа Триптозин, който изобщо не ме повлия...
Незнам вече къде и при кого да ида ....

Здравейте, явно наистина са само нерви. Няма смисъл да ходите по доктори. Хванала ви е хипохондрията, всички минаваме през нея 😂 Аз си мислих, че ми има нещо на главата( тумор примерно) и ходих на скенер. Естествено нищо ми нямаше. Ще се оправите с времето. Просто си избийте от главата, че сте “болна от някоя неоткриваема болест, която лекарите не могат да открият” Simple Smile
Иначе от Тритико и аз имах световъртеж и нощно изпотяване. Като си оправих съня ги спрях. Бързо възстановяване ви желая и повече позитивни мисли!

# 191

Да, напълно е възможно. Аз имам стягане на врата + челюстта, изтръпване на дясната част на лицето и дясна ръка от време на време. С агорафобия съм и като вляза в голям магазин ми изтръпва дори и десния крак....
Всичко ми е на нервна почва. Правих ЯМР на шийни прешлени + кръста - нищо не откриха (още се чудя дали да не направя и един скенер на глава, но си знам, че ми е от тревожното....).
Ходя при психотерапевт и тя ми сподели, че нейн клиент с тревожно разстройство има същите симптоми - стягане на врата и изтръпване на лицето.

# 192
Ох.....
Благодаря за споделеното! Ще се опитам Да се разсейва, да видим какво ще излезе...

# 193
Здравейте! Blush
Тези дни се чувствах много добре, сякаш изобщо не съм имала ПА. Тази нощ, обаче, се събудих с ужасно сърцебиене и учестен пулс. Съпругът ми също не се чувстваше добре, явно и заради него се притесних допълнително. Както и да е, той излезе за работа, а аз съм заспала. Преди малко пак се събудих с пулс над 130. Пих лекарство, изписано ми от кардиилог - блокер на калциевите канали(калциев антагонист). Все повече се притеснявам дали нямам проблем със сърцето. Правих кръвни изследвания. Бях на кардиолог, той ме гледа на ехограф - нямам проблеми. Сложи ми холтер, който хвана няколко екстрасистоли и пристъп на тахикардия с пулс 160. Изплашена съм! Възможно ли е да правя пристъпи от стрес и паника?

# 194
Сима, аз също имах сърцебиене когато имах тревожност. Пулса ми беше все едно бягам-към 120. Вечер от сърцебиене не можех да заспя. Почнах да ходя на фитнес и пиех шеншен. Тогава се поуспокоиха нещата.

Общи условия

Активация на акаунт