Паническо разстройство - 32

• 88 907
  • 733
  •   1
Отговори
# 315
https://Да ви кажа,толкова ми е кошмарна зимата,с натрапливоте мисли и депресията,че жегите ми се струват рай направо.Постоянно ми прилошава от тях,разтрепервам се,пада ми кръвното,но определено,поне на психическо състояние съм ок.Зимата просто не е моя сезон ,а жегите пък не ми понасят,но ако трябва да избирам,определено ще е да е винаги лято.

# 316
  • Софиянка в Пазарджик :)
Здравейте, някой от вас с мигрена? Какво пиете? 2 дни щях да полудея от едностранно главоболие, болка в окото и гадене. От стандартните беналгин, ацефеин, аналгин и паракофдал нищо не ми помогна. Пих и седалгин нео също нещо. Преди години съм пила кофергамин и хедан/хедана е бг аналога на имигран-а/, но сега не знам дали са съвместими с деанксит и ксанакс, които пия/второто при нужда/
Някой ако е с подобен проблем, моля да сходели, че ако се повтори пак ще си резна тиквата, ужасно беше... Sad
Доста късно се включвам,но след хиляди хапчета намерих Солпадеин разтворими таблетки и ми помагат.Цяла дори ми идва много,затова не изпивам цялата течност.

# 317
Аз забелязах че всичките ми състояния се случват преди цикъл.Днес отново получих сърцебиене след което естествено се стреснах и ми беше нервно цял ден,вечерта отново сърцебиене,топли вълни,изтръпване на ръце крака.Иначе се чувствах идеално в последните 2-3седмици.Понякога пия Алора или пръскам с Рескю.Реших че ще се справя без анти депресанти.И ми се получаваше до днес,когато дойде МЦ.
Всеки път ли ще е така?Това състояние ме уморява много.Чуествам се  като парцал.

# 318
  • Cobrs
На мен пък ми направи впечатление, че много хора в тази тема са с ниско кръвно и се зачудих има ли връзка някаква с ПР.🤔 И аз съм в тази група.

# 319
Аз забелязах че всичките ми състояния се случват преди цикъл.Днес отново получих сърцебиене след което естествено се стреснах и ми беше нервно цял ден,вечерта отново сърцебиене,топли вълни,изтръпване на ръце крака.Иначе се чувствах идеално в последните 2-3седмици.Понякога пия Алора или пръскам с Рескю.Реших че ще се справя без анти депресанти.И ми се получаваше до днес,когато дойде МЦ.
Всеки път ли ще е така?Това състояние ме уморява много.Чуествам се  като парцал.
Преди цикъл сме по податливи зарафи хормоните,които играят,такс ми беше казала психоложката.и при мен се случва тогава,но наистина и аз съм установила това,че като си зает наистина или не се случва нищо,или е сравнително по-малко Simple Smile

# 320
Не съм обръщала внимание за влиянието на МЦ. Вeче му загубих дирите кога идва.
Днес по-хладничко, екстра. То къде да усетя жегата, сутринта рано на фитнес, после лежейки наглеждам една тенджера цял следобед в една северна стая.
Свърших ривотрила онзи ден и имам от личната ксанакс. Ами нервно ми е. Особено нервно.
За последно си казвам, взимам си ривотрил и почвам да го намалявам до спиране. Hяма да е лесно, знам, че ще са месеци.

# 321
При мен има дефицит на ФК и б12 които допринасят за тия сърцебиения и нервни състояния.Иначе като цяло дори след сърцебиенето и вчера и днес овладявам тревожноста доста успешно.Просто си казвам,че това е период,може да продължи с месеци,но когато настъпи някаква паник атака,аз мога да я контолирам,от мен зависи,не трябва да разчитам на лекарства,защото не съм болна.И колкото и налудничаво да звучи ми помага,имам леки наченки на нервност от време на време ,но успешно прогонвам лошите мисли по този начин и определено се чувствам доста по-добре.Притупването на сърцето е доста стряскащо и неприятно,но се надявам че и това ще премине скоро.

# 322
На мен пък ми направи впечатление, че много хора в тази тема са с ниско кръвно и се зачудих има ли връзка някаква с ПР.🤔 И аз съм в тази група.
И аз съм с ниско кръвно.

# 323
Здравейте на всички!И аз се включвам при вас.Моята история датира от май месец 2013.Тогава получих първата си паник атака, беше ужасяващо, след това започнах все по-често да ги получавам.Най-лошото беше, че вследствие на това изпаднах в депресия, много тежки 2 месеца бяха.Принудих се и почнах антидепресанти.Благодарение на тях, или на вярата, че нещо ми помага, за няма и 20 дена си стъпих на краката.Така продължих да ги пия, около 7-8 месеца и ги спрях.В  следващите две години, се чуствах много добре, бях се научила да овладявам пристъпите.До лятото на 2015 година, когато бях в много трудна връзка, която буквално ме изцеди емоционално, и се наложи пак да се върна към антидепресантите.Този път ги пих за още по-кратък период, нещата се нормализираха, събрах сили да се разделя с приятеля ми, и нещата пак започнаха да се нареждат лека-полека. Но в последната година ми се събраха доста притеснения, неприятни моменти, натрапчивите мисли все повече ме връхлитат, и от 1 седмица насам все по-често имам паник атаки.Опитвам се да се справям с тях, но съм решила, че към антидепресанти повече няма да прибягвам.Понякога взимам Валидол, предимно преди лягане, защото тогава е най-страшно. Легна ли в леглото, усетя ли сърцебиенето и веднага се паникьосвам. Вие как се справяте с него?

# 324
  • Cobrs
Аз вече споделих, но да повторя -капки на Бах и алкохол! При мен работи тази комбинация.

# 325
Аз вече споделих, но да повторя -капки на Бах и алкохол! При мен работи тази комбинация.
За съжеление алкохола ми усилва сърцебиенето, само по повод успявам да изпия 2-3 глътки за наздраве.Ще погледна за капките, и преди съм чувала за тях.

# 326
Здравейте група май съм за тук и аз.
Всъщност от години имам панически атаки, но все се успокоявам че е имало голям проблем. Сега май не откривам и това ме травмира още.
Изследванията както винаги ми са 6- всичко в норма, днес все пак си пуснах на моя отговорност хормони на щитовидната защото като отида някъде и с това ме почват но окт ми изледвания бяха уникално перфектни.
Имам наследствен проблем и по двете си баби и двете бяха с такива атаки и си ги и помня как се тресяха от нерви, но от зимата нещата са доста зле.
Започна с някакъв грип преди Коледа, после с едни натоварвания на работа, през март през нощта изравних граници на кръвното- 96 на 84 беше много яко и сега ставам по-зле.
Не мога да излизам от дома, на работа се треса в нерви, не ходя пеш само с колата да не ми стане нещо. Не мога да пазарувам получавам атаки в магазините, не мога да пътувам- става ми зле не мога да ходя на ресторант от хората едва не умирам.
И това как да е но нощем правя тия нервни кризи като се треса в нерви, гади ми се понякога с повръщане, но понеже не ям рядко. равня границите на кръвното , после спя през деня и т.н. Като парцал съм по цял ден изобщо пълна гадост.
Пия лексотан от личния но не виждам голям ефект- има но лек, невробекс, чай за нерви мента глог и валериана при много редки случай и валидол вземам, не че помага кой знае колко.
Чакам невролог да ми дойде часа за преглед но се надявам да е скоро не знам дори как ще изчакам пред кабинета му така съм в нерви ужасно ми е.
В годините опитвах много неща- психотерапия, психолог, йога и какво ли не- да ви кажа явно нещо ми има но не помага - разходките ми помагат но не мога сама а няма с кого в момента.
Дайте съвети.
Знам че отминава минавала съм го много пъти, но търпението не ми е силна страна, а и имам 2 деца и доста грижи у дома, не мога да готвя да чистя абе чувствам се непълноценна.

# 327
  • Cobrs
Ето, отново ниско кръвно. Дали някой от вас не е опитвал с билки да си нормализира кръвното - кой знае, може пък да подейства 🤔

# 328
Тези дни и аз съм с ниско кръвно..

# 329
При мен има дефицит на ФК и б12 които допринасят за тия сърцебиения и нервни състояния.Иначе като цяло дори след сърцебиенето и вчера и днес овладявам тревожноста доста успешно.Просто си казвам,че това е период,може да продължи с месеци,но когато настъпи някаква паник атака,аз мога да я контолирам,от мен зависи,не трябва да разчитам на лекарства,защото не съм болна.И колкото и налудничаво да звучи ми помага,имам леки наченки на нервност от време на време ,но успешно прогонвам лошите мисли по този начин и определено се чувствам доста по-добре.Притупването на сърцето е доста стряскащо и неприятно,но се надявам че и това ще премине скоро.
Лекар ли ви каза, че дефицита на ФК и Б 12 води до тези състояния?

Общи условия

Активация на акаунт