За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 76 550
  • 729
  •   1
Отговори
# 120
От руски магазин подарили на мм консерва пастет от дроб на треска,но нещо не ми допада...как се яде това нещо?

На салата:
https://www.bonapeti.bg/recepti/salata-ot-kartofi-yaytsa-i-drob-ot-treska/

Има и още видове, потърси в Гугъл салата с дроб от треска, но пък е мнооого полезно.

# 121
Чета за фолиото и се сетих, че всеки път се замислям с коя страна е правилно да се слага към храната? С лъскавата или с матовата? Чела съм по опаковките и двата варианта, а какви са разликите? newsm78
Аз за по-сигурно ,при печене на по- обемисто парче месо ,за да не опира в алуминиевото фолио,използвам и хартия за печене.Намокрям я,след което я смачквам  ,това олеснява добре да се завие месото.И след това покривам с алуминиево фолио.Така нямам проблеми и с неприятно залепване на месото във фолиото.

# 122
  • Варна
http://www.vkusnosbeni.com/Category/%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0% … 7%D0%BD%D0%B8/167

Ако искам да направя козунак по тази рецепта, но да сложа 4 яйца, останалите продукти с колко трябва да ги намаля?

# 123
С 1/3 - 200 гр. захар, а не 300 и т.н.

# 124
Имам едни бишкоти (от твърдите), които се чудя какво да ги правя вече няколко дни и накрая измислих - ред бишкоти, ред сметана, ред банани, пак бишкоти, сметана и най-отгоре шоколад. Е, сега въпроса ми е как да залея сметана с шоколад без сметаната да се разтопи и да направи мазало? Изобщо има ли такъв вариант или да слагам шоколада под сметаната?

Или дайте други предложения с изредените продукти, защото тирамисуто не ни харесва вкъщи...

# 125
  • München, Deutschland
Ако шоколадът е течен - затопляш на микровълнова да се втечни (внимаваш да не изгори) и с една супена лъжица правиш успоредни черти отгоре, движейки бързо напред-назад лъжицата.

Ако е обикн шоколад, ще тр да го разредиш с малко течна сметана и после по същата схема.

В момента имам един пай с рикота и сметана, точно така украсен, снимам ти колкото да видиш идеята. Капчиците са защото стои в хладилник, правен е с нутела по описания начин. Стои ефектно, от това останало парченце не личи много. 😃

# 126
  • София
Имам едни бишкоти (от твърдите), които се чудя какво да ги правя вече няколко дни и накрая измислих - ред бишкоти, ред сметана, ред банани, пак бишкоти, сметана и най-отгоре шоколад. Е, сега въпроса ми е как да залея сметана с шоколад без сметаната да се разтопи и да направи мазало? Изобщо има ли такъв вариант или да слагам шоколада под сметаната?

Или дайте други предложения с изредените продукти, защото тирамисуто не ни харесва вкъщи...
Затопляш сметаната до точка на кипене заедно с шоколада и 1 с.л. масло, може и на водна баня, ако не си сигурна, сваляш от котлона, прибавяш  другата  половината шоколад,  за да се темперира, разбъркваш и оставяш на стайна температура до пълно охлаждане. Сместа ще се стегне, заливаш.

# 127
Чета за фолиото и се сетих, че всеки път се замислям с коя страна е правилно да се слага към храната? С лъскавата или с матовата? Чела съм по опаковките и двата варианта, а какви са разликите? newsm78
Аз за по-сигурно ,при печене на по- обемисто парче месо ,за да не опира в алуминиевото фолио,използвам и хартия за печене.Намокрям я,след което я смачквам  ,това олеснява добре да се завие месото.И след това покривам с алуминиево фолио.Така нямам проблеми и с неприятно залепване на месото във фолиото.

и аз от доста време така правя, освен това запазва месото по-сочно.

Здравейте, идея откъде да купя конкильони? Досега съм проверила във Фантастико, Била, кауфланд и никъде не намерих. И номера на какво отговаря -  видях в нета, че има различни номера, по-голямото число на по-голям размер  на раковинката ли отговаря или обратно?

В Кауфландите със сигурност има. От доста време са в редовния асортимент, а имат една серия лукс, от които също почти целогодишно има. Потърси добре там. Моите раковини, които ползвам събират плънка от 1 голяма супена лъжица, но за номер не съм поглеждала http://pep-4o.blogspot.bg/search?q=%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BA%D0%B … D0%BE%D0%BD%D0%B8 
сега виждам на един от пакетите (но те ми бяха донесени от италия, не са тукашни) пише - конкильони гиганте

# 128
  • София

Здравейте, идея откъде да купя конкильони? Досега съм проверила във Фантастико, Била, кауфланд и никъде не намерих. И номера на какво отговаря -  видях в нета, че има различни номера, по-голямото число на по-голям размер  на раковинката ли отговаря или обратно?

В Кауфландите със сигурност има. От доста време са в редовния асортимент, а имат една серия лукс, от които също почти целогодишно има. Потърси добре там. Моите раковини, които ползвам събират плънка от 1 голяма супена лъжица, но за номер не съм поглеждала http://pep-4o.blogspot.bg/search?q=%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BA%D0%B … D0%BE%D0%BD%D0%B8 
сега виждам на един от пакетите (но те ми бяха донесени от италия, не са тукашни) пише - конкильони гиганте

Благодаря, за Exquisit не бях се сетила, търсих при обикновените пасти. Рецептите ти  са супер, чела съм блога ти и преди, но аз търся, за да сервирам салата (разядка/предястие) в тях. Пасти или лазаня готвя почти всяка седмица, че децата са фенове. Та конкильоните конкретно ще ползвам с друго предназначение Simple Smile

Весели и светли празници!

# 129

Опитай този сладкиш- Шоколадово-портокалов терин
http://jivotatmojedaevkusen.blogspot.bg/2014/12/blog-post_16.html

# 130
  • София
Може ли рецепта за ЛЕСНИ и мекички курабийки?

Курабии от тефтера на мама  Peace

# 131
Здравейте, моля за рецепта за агнешки котлети. Благодаря.

# 132
Дами и господа, моля за помощ! С какво мога да заменя 3 супени лъжици кленов сироп в сладкиш?
Благодаря!

# 133
  • София
Имате ли рецепта за козунак за форма за панетоне с диаметър 20 х 9.5 см. ? Искам да направя малък козунак.
Някой пекъл ли е козунак в старите ел. тенждери със стъклено капаче отгоре и може ли да сподели рецепта ?

# 134
Здравейте, моля за рецепта за агнешки котлети. Благодаря.

ето от мен http://pep-4o.blogspot.bg/2016/09/blog-post_26.html

Общи условия

Активация на акаунт