Страсти – градините в София, кампания 2018/2019 - тема 2

• 56 864
  • 729
  •   1
Отговори
# 495
Трябва в системата да е вписана фирмата, от която ще занесете документи.
Сега погледнах, записването е 2 седмици след класирането, така че ако го назначат на 21ви, на 22ри могат да ви издадат бележка от новата фирма.

# 496
Че те няма на 10-11 май веднага да ви искат документи. Оставете си го така, както е. Нали към записването ще е на работа.

Към дата 26 май(крайния срок за записване) ще бъде на новата работа.Тогава да посоча името на новата фирма,в която ще работи.Знам ли и аз вече!Как се появяват някакви такива странни ситуации.

# 497
Изобщо не е странна ситуацията. Попълвате в профила такава информация, която може да докажете и съответно ще получите бележка. Във вашия случай още сега отбелязвате коректно пълното наименование на бъдещия работодател на мъжа Ви и след 22-ри взимате служебна бележка от него. Записвате се до 26-ти. С всичко друго рискувате да Ви бъде отказано записване.

# 498
Не може ли да поискате бележка от новата фирма?Обикновено взимат трудовата книжка по-рано,когато се подпише договора.Имайте в предвид,че преди искаха копие със заличени заплати.

# 499
Ще говоря с ММ да обсъдят ситуацията с новите работодатели.Благодаря на всички!

# 500
  • София
ама нали се гледа статута към класирането, не по време на записването. Той по време на класирането реално е безработен и губите точката, поне аз така го разбирам, може и да греша

# 501
  • София
Малко е сложна тази ситуация. И могат да ви откажат записване, защото наистина към момента на класиране мъжът ви няма да се води на работа. Това ще се види от ТК и не се знае какво ще реши директорката.

# 502
Защо не пишете на Обратна връзка в ИСОДЗ?

# 503
Много сложна ситуация. Най-чистия вариант е по някакъв начин или да почне работа по-рано или да приключи предходната по-късно. Миналата година, моя колежка се върна  на работа от майчинство деня след класирането на дъщеря й. Съответно вече документите й бяха различни, от градината отказаха записване на детето. Бяха големи разправии и жалби, и накрая записаха детето на второ класиране.

# 504
  • Sofia
И аз да се изкажа.
Ето какво пише в ИСОДЗ:
Цитат
5.1. Кога се доказват критериите?
Критериите се доказват на място в момента на записване на детето в детското заведение/училище, като се представят всички необходими документи.
Ако документите не съответстват на заявените критерии, директорът ще откаже записване.

Общ Критерий 3. Работещ родител /или в отпуск за отглеждане на дете/ - по 1 т. за родител 
При записване трябва да представите:
- за работещ родител по трудово или служебно правоотношение – служебна бележка от работодателя или осигурителя, която съдържа изходящ номер, мокър печат с подпис и ЕИК на работодателя, с приложени копия на трудова, служебна или осигурителна книжка
Аз никъде не виждам условие служебната бележка да е с дата преди или около класирането. Важното е при записването да се представи служебна бележка, която да съответства на въведените данни в ИСОДЗ (а тези данни са въведени преди касирането).
Аз винаги съм си взимала служебна бележка от работодателя ден преди записването. Директорките никога не са ми правили проблем, защото в системата съм въвела една информация (преди класирането) и после със служебната бележка (издадена точно преди записването) потвърждавам/удостоверявам въведената информация.
А и в трудовата книжка ще се види, че човекът е бил на трудов договор и по време на класирането,тоест има право на тази точка. Тази година вече не е толкова важно къде е местоработата, защото премахнаха този критерий.

# 505
  • София
не става въпрос за месторабота, а се получава точка за работещ родител, а той няма да е работещ родител към момента на класирането, разбирате ли?

# 506
  • Sofia
О, да сега видях, последния ден е 9-ти, а на мен ми се наби 11-ти като дата Confused

# 507
  • София
Много сложна ситуация. Най-чистия вариант е по някакъв начин или да почне работа по-рано или да приключи предходната по-късно. Миналата година, моя колежка се върна  на работа от майчинство деня след класирането на дъщеря й. Съответно вече документите й бяха различни ,от градината отказаха записване на детето. Бяха големи разправии и жалби, и накрая записаха детето на второ класиране.

Моля, пояснете болднатото?
Жена по майчинство не може да кандидатства за ясла за детето си , ако не се е върнала вече на работа ли?
Това е абсурдно.

# 508
Нямах това в предвид. По време на класирането тя отбелязва, че е в отпуск за гледаме на дете. След това обаче,  носи документ, че работи, а не е отпуск. За това беше проблема.

# 509
  • Sofia
Да, важно е да има съответствие на информацията.
В системата жената отбелязва, че е в отпуск за гледане на дете, а после при записването работодателят вече не може да издаде бележка, че жената е по майчинство, защото се е върнала на работа. Става разминаване между обявената ситуация в ИСОДЗ и представените документи пред директорката. Макар и двата статуса (отпуск за отглеждане на дете, работещ по трудово или служебно правоотношение) да дават тази точка, някои директорки се заяждат, че не са им представени точните документи, които им излизат в системата.

Общи условия

Активация на акаунт